1 Şubat 2010 Pazartesi

YARPUZ EKŞİSİ

Urfa deyince herkesin aklına gelenlerden biri de o mis kimin yemeklerdir, tatlılardır. Bloğuma eklediğim "Damak Tadı" kategorisi ile, sizlere özellikle Urfa yemeklerini tanıtmaya çalışacağım. Bilmediklerimi, ben de sizlerle birlikte öğreneceğim İnşaAllah. İlk tarifim Yarpuz Ekşisi. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

250 gr buğday
1/2 su bardağı nohut
1 adet soğan
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Bir demet yarpuz
Nane
1/2 su bardağı sumak

Yapılışı:

Bir gece önceden buğday ve nohutu ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün. Buğday ve nohutu bir tutam tuz ile 6 su bardağı suda 40 dakika haşlayın. Sumağı 1 su bardağı suda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Haşladığınız karışıma sumağı suyuyla birlikte ekleyin. Tuz ve yarpuz ilave edip 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

(İlk yayın Tarihi 16.04.2008)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.