1 Şubat 2010 Pazartesi

LİMONLU KEK VE REVANİ-yapraksarma' dan :)



Bugün sizlerle iki tarif paylaşmak istiyorum. İftardan sonra yapraksarma Ablam'ın (yapraksarma.blogcu.com) sayfasından alıp denediğim bu tarifleri yemeye o kadar odaklanmıştım ki o an resimlerini çekmek aklıma bile gelmedi :) Dolayısıyla yapraksarma.blogcu.com'dan aldığım resimleri ekledim. İkisi de güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim. Tariflere gelince:

LİMONLU KEK
(Orjinal tarifin malzemeleri iki tepsilikti. o yüzden ben malzemeleri biraz azaltarak kullandım. Kendi yaptığım şeklini buraya yazıyorum. Tarifin orijinali için bkz http://yapraksarma.blogcu.com/limonlu-kek_48057211.html


Ayrıca tam bir limon bağımlısı olduğum için tüm malzemeleri yarıya indirsem de limon suyu ve limon kabuğu rendesini yarıya indirmedim. Hatta bir yerine iki limonun kabuğunu rendeledim :) Acı da olmadı, çok güzel oldu).

*125 gr oda sıcaklığında küp doğranmış katı yağ (Ben bunun yerine 1 su bardağı sıvı yağ kullandım)
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*2 limon kabuğu rendesi
*Yarım su bardağı süt (evde süt yoktu, o yüzden suyla ezilmiş süzme yoğurt kullandım)
*3 yemek kaşığı limon suyu
*1,5 su bardağı elenmiş un
*1 paket kabartma tozu

Yağ, yumurta, şeker ve limon kabuğunu iyice çırpın. Ardından sütle (yoğurt) limon suyunu ekleyip tekrar çırpın. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip hiç pütür kalmayacak şekilde mikserle çırpın. Isıtılmış fırında 170 derecede ağır ağır 1 saat kadar sürede pişiyormuş tarife göre. Ben ısı ayarsız eski tip fırında kızarana kadar pişirdim.

REVANİ(Küçük borcam için)

*2 adet yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı şeker
*2 çay bardağı irmik
*2 çay bardağı un
*1 kabartma tozuŞerbeti:
*2,5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1-2 damla limon

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yağ ve yoğurt ekleyip tekrar çırpın. En son irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpın. Küçük boy borcamın dibini sıvı yağla yağlayıp karışımı tepsiye dökün. 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiyormuş tarife göre. Ben ısı ayarsız eski usul fırında üstü kızarana kadar pişirdim. Çıkınca soğumaya bıraktım. Bu arada şerbeti kaynattım. Şeker tamamen eriyip bir kaç taşım kaynayınca kıvamının da koyulaştığını gördüm ve söndürdüm ocağı. Limon suyunu da söndürdükten sonra ekledim. Tatlı soğuk şerbet sıcakken döktüm. Ilıyıp da yenecek kıvama gelince servis ettim ve ilk oturuşta tepsinin yarısı yendi üç kişi tarafından :) Hepinize afiyet olsun, hayırlı Ramazanlar.

(İlk yayın Tarihi 25.08.2009)

2 yorum:

  1. her ikisi de harika görünüyor ellerinize sağlık...benim kek tarifimle aynı diyebileceğim ölçülerde..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Uygulama benim ama resimler benim değil =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.