12 Şubat 2010 Cuma

HELÂLLİK


Merhaba Arkadaşlar,

Kısacık bir yazıyla (ya da bir dilekle diyelim) karşınızdayım. Burada tariflerimizi yayınlıyor ve bazılarını denenecekler listesine ekliyoruz. Sizlerin tariflerini deniyor ve izin almak kaydıyla sayfamda yayınlıyorum. Ama uzun bir süredir "bunu denemeliyim" dediğim tarifleri bir yere kaydetmediğim için sonradan unutuyorum. Hangisi kimdeydi, o çorbayı nerde görmüştüm? Sorular uzayıp gidiyor... Beğendiklerinizin anında çıktısını almak da uygun değil, zira bilgisayardan bakma imkânı varken, bir sürü kâğıt ve toner israf etmek doğru değil. Neticede denemek arzu ettiğim tarifleri bir word dosyasında toplamaya karar verdim. Aldığım her defterin başına web adresini altına da sizin anlatımınız ve resimlerinizle tariflerinizi kaydettim. Kendime bir çeşit blog yemek defteri yaptım. Listede Cahide Abla'nın Antep peynirinden Tuba'nın elmalı toplarına, Handenur'un sodalı böreğinden Mihriban'ın (evimizdekilezzetler) Fellah köftesine kadar pek çok tarif var. Her ne kadar bu benim şahsımda kullanacağım ve yapacağım zaman bilgisayarımdan açıp bakacağım bir word dosyası olsa da, sizlere söylemek istedim. Hakkınızı helâl edin. Yaptığım tarifler tuttukça onu aldığım kişi de dua alıyor belirteyim :)


NOT: Helal tavuk eti konusunda gösterdiğiniz hassasiyete ve yazımı paylaşmanıza çok sevindim. Gazozlar ya da bundan sonra paylaşacağım bu gibi başka yazıları sayfanızda paylaşabilirsiniz, linkimi ya da adımı verirseniz (emek bakımından) sevinirim. Maksat helal ve sağlıklı gıda bilincinin yayılması. Sevgilerimle.

13 yorum:

  1. Kardeşim bu ne hassasiyet, Allah senden razı olsun... Bilgi paylaşımı olsun, güzel insanlar alıp denesin faydalansın diye paylaşmıyor muyuz zaten, hak mı olur bunda canım benim, yine de varsa helal olsun.. Sen de helal et olur mu..

    YanıtlaSil
  2. sonuna kadar katılıyorum haklısın
    ...

    YanıtlaSil
  3. Hım bwni ilgilendirmiyor sanırım bu yazı konusu :) Çünkü yemek konusunda hiç becerikli sayılmam ..Yemekle ilgili yapabildiğim en güzel şey onları yemek ;)

    Yine de yorum gibibişiyler yazasım tuttu işte kusura bakmayınız;) Yazılarını okuduğumu bilsin diye yapıyorum bloggerlere...bu yorumları...

    Sevgiler...Şimdiden ellerinize sağlık diyeyim ...

    YanıtlaSil
  4. selam
    kul hakkına bu kadar önem verdiğin için seni kutluyorum kul hakkı çok ama çok önemli Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
    gazozdaki alkol yazınıda paylaşabileceğimizi yazmışsın bende yayınlıyorum.
    ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum,

    afferin kiz Aslihan her zaman bize guzel ornek oluyorsun:)cok guzel yapmissin.bende surekli unutuyordum.su blogdaki sunu yapacaktim,bu blogdaki bunu yapacaktim diye.

    :)ALLAHA emanet ol hayirli aksamlar benim hassas arkadasim.

    YanıtlaSil
  6. Canim benim yaa,
    biz niye buradayizki??bildiklerimizi paylasmak,bilmedigimiz çogu seyi de ogrenmek için degilmi :)
    yok ama...hakkim var ise helal olsun,
    sende helal et emi...

    YanıtlaSil
  7. Aslıhan sen benden de hassasmışsın be gülüm:)
    istersen benim bütün blogu indir.İndiren sen ol,senin gibiler olsun.Bunda ne var ki?bende öyleyim deneyeyim diyorum unutuyorum.bende biraz kafadan yapma durumu var.Ölçülerimi kendim belirlemeyi severim.hakkım varsa sonuna kadar helal olsun canımsın.Sende hakkını helal et.Allah'a emanet ol kardeşim...

    YanıtlaSil
  8. Canım arkadaşlarım hepiniz iyi ki varsınız. Hakkım varsa benden yana da helâl olsun. Bazı arkadaşlar bloglarından sağ tuş kopyalamayı kaldırmışlar. Bunu da görünce iyice rahatsız oldum hak geçer mi diye. Ve bu yazıyı yazdım işte :) Hepinizi seviyorum.

    Not: Papuç hoşgeldin, hep beklerim, yazı yemek de olsa buyur gel inş :)

    YanıtlaSil
  9. canım ne kadar ince bır ayrıntıya dıkkat etmişsin.hak gercekten çok önemlı.kul hakkıyla gıtmeyelım inşallah.benden yana herzaman helal olsun:)sevgıyle kal

    YanıtlaSil
  10. Sevgili kardeşim çok faydalı bilgiler veriyorsun,Rabbim razı olsun,alıntılanan yazının yayınlandığı sitenin linkini vererek alıntılamak en güzeli,ben de senin tavukla ilgini yazını linkini vererek,ziyaretçilerime duyurdum,sevgiyle kal,Rabbime emanet ol.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Tülin, güzel duana amin diyorum. Teşekkür ederim :)

    Sevgili Hayatcemresi, teşekkür ederim yazıyı yayınlayarak helal gıda bilincinin yayılmasına vesile olduğun için.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Alkışlarrr sayın bayana geliyorrr =) hassasiyeti, yaptığı, el attığı herbişey içün.. Benim sayfada tarifler yok ama ne alırsan helali hoş olsun :P sen de helal et.. bak bakalım zeyyal ne yapmış =)

    http://i533.photobucket.com/albums/ee332/kelebek_z/zeyyalden.jpg

    Teşekkürler hanemize sayende yeni bir lezzet dahil oldu.. =) Ve annem de babam da çok beğendi.. Ablacığım olsaydı bayılırdı zati (:
    iyi ki tanışık, görüşük olduk Konyalı hatun =) iyi ki varsın..
    accik öptüm :P
    bolca sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. Amanin Kelebek'im gelmiş hoş gelmiş :) Yanında da Ezogelin getirmiş. Ellerine sağlıklar olsun. Denersen olur dedimdi, aman bırakma denemeyi. O piyaz da nasıl enfes görünüyor ama =) MaşaAllah sana. Ablacığın gelince bir de ona yaparsın inş.
    Helal olsun tabi benden yana da =)

    Seninle aynı fikirdeyim. O filmi iyi ki izlemişim, bir gün iyi ki blog açmışım ve filmden sebep iyi ki seni bulmuşum =) Öpücüklerimle kocaman sevgimle Kelebek'im =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.