Harran kubbe evlerini hepiniz bilirsiniz. Şanlıurfa deyince ilk akla gelenlerden biri de Harran kubbeleridir. Bu yemek de adını onlardan almış. Şanlıurfa' nın meşhur yemeği. Elimde yemeğin resmi olmadığı için, kubbelerin resmini koydum :=) Hepinize şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
MALZEMELER
1kg kıyma
2-3 baş sarımsak
2 kilo patates
tuz
karabiber
kırmızı biber
Borcamı yağlayacak kadar yağ
YAPILIŞI
İnce kabuklu ve taze seçilmiş patatesleri iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan ikiye bölün. Bir kenarda bekletin. Sarımsakları ezin ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Sarımsak, kıyma ve baharatları iyice yoğurun. Bu karışımı; yağladığımız yuvarlak borcamın ortasına bir höyük gibi bir top gibi koyun.İkiye böldüğünüz patatesleri borcamın kenarlarına dizin. Dizme işlemi bittikten sonra ortadaki top gibi kıymaya yavaş yavaş bastırın ve patateslerin arasına ince bir tabaka olarak yayılsın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30-40dakika pişirin. Hepinize afiyet olsun.
(İlk yayın Tarihi 24.04.2008)
Çok ilginç bir yemek,inanırmısın daha önce hiç duymadım,inşaallah birgün sağlıkla Urfa'yı görmek,gezmek ve lezzetlerinden tatmak nasip olur(amin).
YanıtlaSilAmin diyorum bu güzel duaya. Urfam bambaşka. Gitmek görmek hayırlısıyla nasip olur inşaAllah.
YanıtlaSilBu fotoğrafı iyi ki yayınlamışsınız, Harran Kubbelerinin fotoğrafını da yayınlayınca tam olarak gördük.Urfa'yı görmek henüz kısmet olmadı.Sizlerin sayesinde görüp tanıyoruz.sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Pembe Kekik sanırım görmüşsünüz ama şu linkte de yemeğin resmi vardı:
YanıtlaSilhttp://urfatutkunu.blogspot.com/2010/04/harran-kubbeleri-yemegi-resimli.html
Umarım gerçekten görmeniz de nasip olur. Sevgimle.