9 Temmuz 2012 Pazartesi

DUALARINIZI BEKLİYORUZ

Teyze olmama vesile olan ufaklık, ablam hilaltimur'un ilk çocuğu Hamza Paşam dün hastaneye kaldırıldı. Rota virüsü tespit edildi. Halsizlikten yeyip içemiyor. Serumla besleniyor şu an. Sarı Paşam'ın hayırlı acil şifası için hepinizden dua rica ediyorum. Aranızda çocuğu/yakını bu hastalığı geçirenler varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.

                                                        *******************

Normal bir pazar günü gibi görünmektedir o gün. Sabah her zamanki vaktinde kalkıp iki lokma almaya kahvaltıya oturur teyzesi. Ve lâkin lokması yarım kalır paşasının hasta haberiyle. Kalkıp giyinir, paşayı doktora götürürler. Anne-baba evrak işi için koşturmaktadır. Paşa teyzesinin kucağında. Öylesine bitkin ve öylesine halsizdir ki, kafasını teyzesinin yanağına yaslar. O yerinde durmayan çocuğun kıpırdanmaya hali olmadan kucakta oturması ağır gelir teyze yüreğine. Lâkin Allah'tan gelmiştir. Yapacak bişey yoktur dua etmekten başka. Ve dahi dostlardan dua istemekten başka...

09 Temmuz 2012 / KONYA / 08.39

24 yorum:

  1. Benim 6 yaşındaki yeğenim de kışın bu hastalığı geçirdi. Kusma ve ishalle kendini belli ediyor ve inanılmaz bulaşıcı. Daha düşük dozda çevresinde bulunan hepimizi etkiledi. İlaçlarla iyileşmeyince, (virütik ya) onu da hastaneye kaldırdık. Serum verildi. Kısa bir süre sonra iyileşti. Biraz sabırlı olup, bol, bol sıvı vermek gerekiyor. Çocukların bizden daha dayanıklı olduğunu aklınızdan çıkartmayın. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hayalci, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Biz de küçük kardeşine bulaşmış olma ihtimaline karşın bugün onu da doktora götürüyoruz kontrole. Umarım bişey çıkmaz hayırlısıyla. Hamzam'a da sıvı vermeye çalışıyoruz lâkin yavrum bulantıdan su bile içemiyor. Sürekli kusuyor. İshal de dediğiniz gibi aşırı var zaten. Serumlar vesilesiyle besleniyor şimdilik. Sizin yeğeniniz hastanede ne kadar yatmıştı?

    YanıtlaSil
  3. Allah şifa versin ...Acil şifalar..

    YanıtlaSil
  4. Amin. Allah razı olsun Pabuç.

    YanıtlaSil
  5. Canım ablamm dualarım sizinle Allah acil şifalar versin.. Dediğin gibi Allah'tan gelmişse vardır bir hayır.. Sıkmayın o tatlı canınızı..

    YanıtlaSil
  6. Ay kıyamam ben ona. Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin bütün hastalara. Pekçok çocukda görülüyor bu hastalık fazla telaş etmeyin derim. İnşallah çabucak iyileşir

    YanıtlaSil
  7. Aminnn. Sağolasın Sevgili Tosbağalar. dualarını bekliyoruz teyzesi.

    YanıtlaSil
  8. Canım geçmiş olsun Beyza da amipli isalden 3 gün hastane de yatmıştı.İnş kardeşine geçmez. Büyük bir ihtimalle kreştende kapmış olabilir. Bizimki ordan geçmişti. Geçmiş olsun. İnş bir ana önce sağlığına kavuşur.
    Bende Hamza'ya roto virüsü aşısını neden ihmal ettim diye tutuştum. doktoru aradım yapılabilir halen dedi. Yaptırmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Fatma Abla sağolasın. Bizimki sanırım piknikte kaptı. Geçen pazar davet üzerine kalabalık bir pikniğe gitmiştik. Dediğin gibi umarım Harun'da çıkmaz. Rota visürü aşısı için bizim dr yaptırmayın demişti. Zaten çoğu dr öyle diyor. O nedenle yaptırmamıştık. Zannederim altı aylık olana dek vurulabiliyor.

    YanıtlaSil
  10. Allah şifa versin. Rota virüsü aşısını bizim doktorumuz tavsiye ettiği için yaptırmıştık ama yeni yapılan bir aşı diye şüpheli yaklaşanlarda var. Umarım bulaşmaz. Tekar acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Amin. Teşekkürler Sevgili yersofrası. Pek çok dr dan yaptırmayın diye duyunca biz de yaptırmamıştık. Allah (cc) tüm yavrulara şifa versin.

    YanıtlaSil
  12. rabbim acil şifalar versin. Çok üzüldüm. Ağlamaktan yazamıyorum. İnşallah en kısa zamanda iyileşir. İyi ve güzel haberlerini bekliyoruz. Dualarımız sizin ve yeğeniniz için...

    YanıtlaSil
  13. Amin. Teşekkür ederim Sevgili Yıldız sepeti. Az evvel görüştüm. Durumu daha iyi şükür. Dualarınızla biiznİllah daha da iyi olacak inşaAllah.

    YanıtlaSil
  14. Canım,
    Çok geçmiş olsun, Rabbim Hamza'ya acil şifalar ihsan etsin.

    YanıtlaSil
  15. Muhterem Abla, sağolasın. Amin. Çocuk hasta olunca insanın hayatında tat tuz olmuyor. Duamız hayırlı acil şifa yönünde.

    YanıtlaSil
  16. çok geçmiş olsun birtanem! allah acil şifa versin.. dualarımız sizinle...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Nilgün sağolasın.Şu an en çok duaya ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  18. Allah şifa versin Hamza kardeşimize.Nasıl oldu aslıhan iyi mi şimdi?

    YanıtlaSil
  19. Amin.sağolasin muhterem.kusmasi durunca doktor dün akşam eve çıkardı çok şükür'ama hiç bir şey yeyip içmiyor.dolayısıyla çok halsiz.yatıyor yavrum sürekli.çok dualarınızı bekleriz.

    YanıtlaSil
  20. selamun aleykum

    rabbim sifa versin Aslihan.simdi nasil oldu Hamza?rabbim bizleri nelerle deniyor goruyorusn degil mi?rabbim hic bir yavrumuzu anasiz babasiz,ana babalarida yavrusuz birakmasin,o aciyi yasatmasin hic birimize.Hamzamiz iyilesecek teyzesi,kucagina kosacak,oynayacak,gulumseyecek insALLAH.bu vesileyle mazlum kardeslerimize daha cok dua edelim.insALLAH rabbim kabul eder dualarini yuregin yanarken.

    rabbime emanetsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Ve Aleykum Selam,
    Teyzesi,hamd olsun Hamzamız daha iyi. Güzel dualarına canı gönülden amin diyorum. Dualarının devamını bekleriz inş =)

    YanıtlaSil
  22. aslıhan cım, ramazan ın hayırlı olsun demek için si,tene uğradım ve üzücü haberle karşılaştım, Rabbim acil şifalar versin inşaallah, bugün telefonla arıycam seni, görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  23. Mine Ablacığım teşekkür ederim. Sana da hayırlı Ramazanlar. Hamzamız çok şükür şimdi iyi.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.