20 Ağustos 2010 Cuma

KORTİZON KULLANAN VAR MI?

Hastalığımın teşhisi konduğunda doktorum kortizon kullanmam gerektiğini ve yan etkilerini ifade etti. Kortizonun masum bir madde olmadığını biliyordum ama bu derece yan etkisi olduğunu da bilmiyordum. Elbette kullanmak istemedim başta. Ancak doktorum bu hastalığın başka bir tedavisi olmadığını, kullanmazsam mazaAllah işin böbrek yetmezliğine ve diyalize kadar gidebileceğini söyledi. "Size tedavi gücü en yüksek, yan etkisi en az ilacı veriyorum. Dua edin ki vücudunuz bu ilaca cevap versin. Aksi takdirde vereceğim diğer ilacın yan etkileri çok daha fazla olacak." dediğini dün gibi hatırlıyorum. Şimdi düşünüyorum da, yan etkisi az olan bu ilaç bile nasıl değişikliklere sebep oldu. Daha ağırı nasıldır kim bilir...
Kortizona başlaması da bırakması da bir dert. Kortizon kullanırken tuz yemeniz yasak. Ekmeğiniz bile sıfır tuzlu olacak. Aksi takdirde vücut şişiyor. İyileştikten sonra da birdenbire bırakamıyorsunuz ilacı. O zaman da vücut şişiyor. Yarımşar yarımşar azaltılıyor ancak. Tuza dikkat etseniz bile, bir yan etki olarak özellikle surat bölgesinde şişlik yapıyor. Böylece kilonuz aynı olsa bile yüzünüzü görenler sizi şişmanlamış zannedebiliyorlar ve aile arasında tombik diye sevilmeye başlıyorsunuz =)
Katarakt, şeker hastalığı, kolesterol, tansiyon yükselmesi, mide sıkıntıları, vücut yırtıkları, surat şişmesi, aşırının da üstünde terleme, halsizlik, tüylenme, sivilcelenme, dizlerde vücudu taşıyamama hissi gibi yan etkiler olabiliyor. Bir taraftan hastalığınızın geçmesi için kortizon kullanıyor, bir taraftan da bu yan etkilerden kurtulmak için poşet poşet ilaç içiyorsunuz; mide koruyucu, tansiyon düzenleyici, kolesterol düşürücü gibi...
Kortizon kullanımınız son 30 yılın en sıcak zamanını yaşayan Türkiye'ye denk geldiyse yelpazeyle arkadaş olmanız kaçınılmaz.
Kortizon alan vücut genişlemeye çalışıyor. Yüz ve sırt bölgesi vücutla aynı oranda genişleyemeyeceği için oralarda aşırı sivilce ile patlak veriyor madde. Vücudun muhtelif yerlerinde mor renkli büyük yırtıklar oluşuyor. İlk gördüğünüzde şoka girdiğiniz "Aman Allah'ım, bunlar da nesi!" dediğiniz yırtıklar. Benim bildiğim doğum-kilo alma gibi sebeplerden dolayı oluşan yırtıklar kalıcıdır. Ama doktorumun ifadesine göre kortizon yırtıkları ilacı bırakınca geçiyormuş. Hele bir de yüzmeye giderseniz, daha çabuk geçiyormuş.
Daha önce kortizon kullanan arkadaşlarımdan öğrendiğime göre, bu tip yan etkilerden kurtulmaları ilacı bıraktıktan sonra yaklaşık bir beş aylarını almış. Bu konuda tecrübesi-bilgisi olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim. Kortizondan en az seviyede etkilenmek ve yan etkilerini çabuk atmak için neler yaptınız? Hoş ben hala kullanıyorum, keşke hayırlısıyla iş düzelip de ilacı bırakarak yan etkilerini atmama kalsa. O günleri de görürüm inşaAllah.
Hepinize sağlıklı hayırlı günler diler, dualarınızı beklerim.

347 yorum:

  1. sa.Canım benim çok geçmişler olsun,kortizonu bende kullandım ama dr.hiç uyarmadı kilo yaptı yırtıklar oluştu uzun seneler kullandım sonrası ilaçlardan rahatsız olmaya başladım dr.kullanmak istemediğimi söyledim onun dışında başka ilaçlarda kullanıyordum hepsini kestim fizik prof. bana kortizonun zayıflaması zor bir kilo yaptığını söylediğinde şok oldum şimdi bunun sıkıntısını çekiyorum tiriod hastası olduğumdan rejim uyguluyamıyorum ama dikkat ediyorum maydanoz suyu iyi geliyor en son hacamat yaptırdım zor bir tedavi en azından vucudumdaki ilaçlardan arındım.hacamatı her sene yaptırmam gerekiyormuş şikayet değil,RABBİM yardımcımız olsun..A.E.O

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun.maalesef her çare başka bir derdi getiriyor.bende cilt problemlerimden dolayı,2 ay önce çok düşük dozda kortizon aldım ve ogünden buyana kulaklarım kapanıyor.kolestrolüm yükseldi.hepimize acil şifalar.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Hiç kullanmadım ama nasıl yan etkileri varmış böyle.

    YanıtlaSil
  4. Allah sana ve bütün hastalara şifalar versin canım, çok geömiş olsun. teyzem yıllardır kullanıyor ilk önce yüksek dozda başladı daha sonra küçüldü küçüldü şimdi de düşük dozda devam ediyor. Söylediğin gibi bir anda kesilemiyor ama tedavi açısından çok faydalı olduğunu biliyorum. Yalnız kesinlikle tuzlu yemeklerdem ve ekmekten kaçınmalısın bir de kalsiyum açısından zengin beslenmelisin; süt, peynir.. gibi. O zaman yan etkileri daha az olur.

    Tekrar çok geçmiş olsun, sağlıcakla kal. Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
  5. Ve Aleykum Selam Ayfer Abla, Allah şifa versin size de. Hacamat gerçekten iyi fikir, hiç aklıma gelmemişti.

    Sevgili Umutluhayat, geçmiş olsun. Bende de kolesterole sebep oldu. Şimdi onun için de ilaç kullanıyorum.

    Sevgili Taze Nane, aman kullanmanız da gerekmesin inş. Allah sağlık afiyet versin daimen. Kortizon çok yan etkili bir madde.

    Sevgili Ballı Cimcime, çok sağol. Gerçekten pek çok yan etkisi olmasına rağmen tedavi açısından faydalı bir madde. Tuzdan kaçınmak şart ama ekmeği duymamıştım. onun ne sıkıntısı var acaba? Teyzene de Allah (cc) acil şifalar versin.

    Hepinize sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ancak okuyabildim kusuruma bakma olur mu? Tuzlu hiç bir şey yemediği için teyzem ekmek dahi yemiyordu gerçi arada tuzsuz bulamayınca kaçamak yapıyordu ama yine tuzu hayatından çıkarmıştı ödem falan yapmasın diye.. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ballı Cimcime,
    Olsun, rica ederim.Tuzu hayatından çıkarmakla iyi etmiş çünkü arada kaçamak yapınca vücut hemen şişiyor. Tatilde başıma gelmişti benim de. Cümlemize Allah (c.c.) şifa versin.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, yüz felci geçirdim norolo kortizon verdi 20 gün 5 erer gün arayla ilk hafta yoğun kullandım. sonra yavaş yavaş kestim yüzüm 20 günde düzeldi fakat şişmanlık şişlikten çok şikayatlerim çok ilaç kullanırken aşırı soğuk terleme ve halsizlik kaslarda güçsüzlük hissizlik vardı. ilaç bittikten sonra şu anda grip olmuş gibi midemde şişkinlik eklemlerde ağrı sızı,yüksek ateş baş bölgesinde geçmeye ağrı vücutta halsizlik, ağızda tad yok. ayağa kalkmak istemiyorum çok halsizim.doktora söyledim dahiliyeye görün dedi hormonların etkilenmiş olabilir dedi. ayrıca stres hayatında varsa antidepresan kullanıyorum 1.5 çıkar dozu dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah şifalar versin. Neyse ki az zaman kullanmissiniz. Ins yan etkileri de bir an evvel bertaraf olur. Ben 11 ay kullandım. Sonra bıraktırdı elhamdülillah.

      Sil
  9. Ben de kortizon kullanıyorum ve Selma tarımcı diye bir diyetisyen e gidiyorum çok güzel kilo veriyorum kendisi bana bazı önerilerde bulundu bunları paylaşmak istiyorum
    ekmek yerine tuzsuz ekmek yiyoruz ama onda da bir miktar tuz var bu yüzden mavi paketli tuzsuz etimek yenilecek
    peynir tuzsuz olacak en az türlüsü birde küçük kutuda light aknaz ev yapımı yapabilir sek daha iyi olur kaşar filan yok yenmilmicek
    yemeklerimizi hiç tuz koymicaz baharat serbest
    dışardan hazır gıda ve yemek yemek yok evden taşınacak ancak size özel tuzsuz yemek yapılırsa yenilebilir
    light bisküviler bile yok çünki onlarda da tuz var
    bu diyetisyen e git menizi tavsiye ederim kendisi kemoterapi gören benden daha çok kortizon kullananlar i bile zayiflatiyor

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, kanser rahatsızlığımdan dolayı kemoterapi solunum yollarıma zarar verdi...2 aydır 16 mg perdnol *48 mg kullanıyorum ve şiştim dizlerde güçsüzlük adale erimesi başladı vr rn önemlisi ağız yaraları vr ensede yağ birikimi, bana tecrübe leriyle yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır.. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sinan Bey,
      Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Kortizon kullanırken dizler epey kötülüyor. Adeta vücudu çekmezmiş gibi oluyor. Boyunda/gıdıkta yağ birikimi de oluyor. Şişmek zaten kaçınılmaz son. Ancak kortizon alırken bir de tuz kullanırsanız daha beter şişersiniz. Doktorunuz söyledi mi bilmiyorum. Kortizon kullanırken beslenmeniz sıfır tuzlu olmalı. Maalesef bazı doktorlar bunu söylemiyor. Ancak kortizonla beraber tuz alınınca vücutta aşırı şişme ve kemiklerde kırıklar görülebiliyor Allah muhafaza. Dolayısıyla, yediğiniz ekmek de dahil sıfır tuzlu olmalı. Allah şifa ve afiyet versin. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum.

      Sil
  11. MERHABA ARKADAŞLAR BENDE 2 AYDIR PREDNOL KULLANIYORUM GÖZLERİM İÇİN YÜZÜM ŞİŞMEKLE BERABER AŞIRI KILLANMA OLDU EL VE AYAKLARIMDA TİTREME BAŞLADI BUNUN İÇİN SPOR YAPIYORUM ÇOK TUZLU YEMİYORUM AMA SU TÜKETİYORUM HİÇ KİLO ALMADIM AMA BU KILLANMA SORUNU İÇİN ÖNERİNİZİ BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  12. MERHABA ARKADAŞLAR BENDE 2 AYDIR PREDNOL KULLANIYORUM GÖZLERİM İÇİN YÜZÜM ŞİŞMEKLE BERABER AŞIRI KILLANMA OLDU EL VE AYAKLARIMDA TİTREME BAŞLADI BUNUN İÇİN SPOR YAPIYORUM ÇOK TUZLU YEMİYORUM AMA SU TÜKETİYORUM HİÇ KİLO ALMADIM AMA BU KILLANMA SORUNU İÇİN ÖNERİNİZİ BEKLİYORUM BİRDE METOJET 15MG KULLANAN VAR MI ARANIZDA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilber Hanım öncelikle çok geçmiş olsun. Metojeti bilmiyorum. Kıllanma sorunu kortizonun yan etkilerinden. Ancak ilacı kullanmayı bırakınca sorun da gidiyor Allah'ın izniyle. Az tuzlu yiyorum demişsiniz. Kortizon alırken az tuz değil sıfır tuzlu yemeniz lazım. Yani kortizonla tuz kesinlikle yasak. Bir de spor yaparken yormayın kendinizi. Benim doktorum yorulmak yasak demişti.Allah şifalar versin.

      Sil
  13. Ben de 5 aydır prednol kullanıyorm.önce 48 mg sonra 32 sonra 16 ve şimdi de 8 mg kullanıyorum..yüzüm şişti srtmda göbeğimde yaglanmalar oldu..benim sorum şu: doz azaltldı bu şişlikler spor ve diyetl gider mi ? Doz azalnca yaşadğnz değişiklikleri yazarsanız çok sevinirim:) herkese acil şifalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız, bildiğim kadarıyla o şişlikler dozu azaltınca gitmiyor. İlacı tamamen bırakınca gidiyor. Benim doktorum bu şişliklerin tamamen gitmesi iki yılı bulur demişti. Sabırlı olun,gidecek hepsi inşaAllah. Yeter ki sağlık olsun :) Allah şifalar versin.

      Sil
    2. Acaba saç dökülmeniz oldu mu kel kalacağım ben yakında

      Sil
    3. Olmaz mı elbette oluyor. Bu nedenle cildiyeye gitmiştim. Size de gitmenizi öneririm.

      Sil
  14. Merhaba arkadaşlar bende ani işitme kaybı yaşadığım için 250 250 125 125 dört gün damardan aldım. Sonra kademeli olarak 10 gün içinde bıraktım. Bırakır bırakmaz sırt omuz alın ve şakaklarım da sivilceler çıkmaya başladı ve hepsi iltihaplı bunun için ne yapabilirim. Yeni bir ilaç kullanmak istemiyorum acaba geçici bir durum mu yardımcı olursanız sevinirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Adsız, geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Kortizon bırakmalarında pek çok sıkıntılar yaşanıyor maalesef bunun gibi. Yine de cildiyeye gidip durumunuzu izah ederek görünmenizi öneririm. Geçmiş olsun.

      Sil
  15. Merhabalar
    bende otoimmun hepatit rahatsızlığı sebebi ile kortizon kullanıyorum.hem deltacortil hem de imuran.bende sac dökülmesi oluyor.aynı sorunu yaşayan oldu mu. Olduysa tecrubeleriyle yardımcı olabilir mi .ne yapabiliriz bunu engellemek ivin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Ben kortizon nedeniyle cildimde görülen olumsuzluklar için hep cildiyeye gittim. Durumumu izah edip ona göre bir tedavi uygulamalarını söyledim. Siz de hem hepatit doktorunuzla hem de cildiye ile görüşüp karar verin derim. Allah şifalar versin.

      Sil
  16. Merhaba arkadaşlar hepinize geçmiş olsu n bende otoimmum hepatit hastasıyım 6ay deltacortil ve prednol ve imuran kullandım aşırı saç dökülmesi yapıyor kortizondan çok imuranın yan etkisi saç dökülmesi. Ve kortizona başladğmda adım atamaz hale gelmiştim ayaklarıma sürekli kramp giriyordu ve bunların dışında diğer tüm yan etkilerini yaşadım Allah şifa versin hepimize geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Sizlere de geçmiş olsun.

      Sil
    2. Aynı şekilde otoimmün hepatit hastasıyım imuran,dertacortil ursactive kullanıyorum, aşırı saç dökülmelerim var.bu konuda bi çözümünüz varmı acaba

      Sil
    3. Allah şifa versin Gül hanım. Saç dökülmesi için en güzel çözüm cildiyeye gidip durumunu açıklayarak ve kullandığın ilaçları da söyleyerek yardım istemek diye düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini paylaşsınlar lütfen.

      Sil
  17. Bende kortizon kullandım simdi bıraktım ama çok kotu bas ağrısı sanki beynim akacak yuksek ateş kemiklerinde ağrı ve ağzında tat kaybı benim merak ettiğim bu ilaçtan kaynaklı bi rahatsızlık mi yoksa hastalık tekrar geri gelirli beni aydinlatirsaniz sevinirim çok. Korkuyorum

    YanıtlaSil
  18. Bende kortizon kullandım ilaç bıraktım ertesinde şiddetli bi bas ağrısı yuksek ateş kemiklerinde ağrı ve tat kaybı acaba ilaçtan kaynaklı yan etkisi bide hastalık tekrarlarmi bilgisi olan varmii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde hanım öncelikle çok geçmiş olsun. Saydığınız belirtiler kortizonu birakmaktan dolayı görülüyor. Bende de olmuştu. Ancak bu durumlarda doktorlar vücudun tepkisini ayarlamak için yeniden düşük dozda ilaca baslatabiliyorlar. O nedenle muhakkak doktorunuzla iletişime gecmenizi öneririm. Allah şifalar versin.

      Sil
  19. Teşekkürler urfa tutkunu doktorun bir hafta bekle geçmese müdahale ederiz dedi ama benim beynim sanki yerinden çıkacak bas ağrısı dayanılacak gibi değil ağrı kesici içmekten modem bulanıyor artik ateslenmekte çabası Allahtan diyet yaptım bende öyle şişme filan olmadı kiloda almadim gayet normal geçti tuz kullannmazsaniz bize olmuyo sıfır tuz ben ekmek bile tuzsuz kullandım bide su bas ağrısı ve ateş gecseydii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık geçmiş baş ağrısı mı geçmeyecek? Sabredin. O da yakında geçecek Allah'ın izniyle. O ağrı zamanında başımı duvarlara vurasim geliyordu. Sebebi şu. Kortizon vücutta salgılanan bir hormondur. Bir süredir siz bunu hap olarak alınca vücut kortizon salgilamayi bıraktı. Şu an vücut salgilamiyor. Hap olarak da almıyorsunuz. Dolayısıyla vücutta bu hormonun eksikliği baş ağrısına ve başka yan etkilere neden oluyor. Sizin hastalık neydi bilmiyorum. Ancak çok fazla ağrı kesici icmemeye çalışın. Ağrı kesiciler böbreklerin bir numaralı düşmanıdır. Kekik kaynatıp için. Başınıza biberiye yağı sürün.
      Kilo ve şişlik konusunda kismetlisiniz masaAllah. Ben de diyet yapıp sıfır tuzla beslendim. Ancak hem şişlik oldu hem de kilo aldım. Kortizonu bırakınca ayaklarimdan yürüyememe sorunu oldu. Yüzümde yırtık gibi geçmeyen cilt tahrisi oldu. Bunlar için destek almak gerekiyor. Ama kimisi de desteksiz kendi seyrinde geçiyor. Sizinkiler de geçecek Allah'ın izniyle. Acil şifalar diliyorum.

      Sil
    2. Teşekkürler Allah sizede şifalar versin benim gözyaşı bezinde büyüme oldu enfeksiyon dediler emar termografi sonra kortizon az önce doktordan geldim kanda CRP yuksek lym düşük hemotolojiye yonlendirildim bakalım buradan ne çıkacak kortizondanmi kaynaklandı bilmiyorum Allah herkese şifa versin bende biraz panigim şimdide daha çok korkuyorum

      Sil
    3. Crp'nin yüksek olması kanda enfeksiyon göstergesi bildiğim kadarıyla. Yakın zamanda bir grip geçirdiyseniz ondan bile yükselebiliyor. Umarım kötü bir şey çıkmaz. Allah hepimize şifa versin

      Sil
  20. bol bol.su icin ancak oyle bertaraf olur yan etkileri

    YanıtlaSil
  21. 21 aydir kortizon kullanmaktayim. En duşük doza düşmeme ragmen ilaci birakamiyorum birakinca genel olarak fenalasiyorum halsizlik bas agrisi migde bulantisi istahsizlik tansiyon dusmesi surekli uyku hali istifar gibi yan etkiler olusuyor . ilaci bir turlu birakamiyorum. Yan etkilerine gelince uzun sureli kullanimdan dolayi butun yan etkilerini yasadim ve yasiyorum. Ilaci birakmayi cok istiyorum. Bu konu hakkinda tavsiyede bulunabilecek varmi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizonun bırakılması süreci çok tehlikeli bir süreç. Kesinlikle doktorunuzla görüşerek onun yönlendirdiği şekilde bırakın. Belki bir gün çeyrek al, bir gün alma vb gibi bir şeyler söyler bilemiyorum. Bu konuda bildiğim öğrendiğim bir şey varsa o da kortizonun aniden kesilmesi ölümle dahi sonuçlanabiliyor Allah muhafaza. Dolayısıyla mutlaka doktorunuzu dinleyin. Bırakınca her şey güllük gülistanlık olmuyor. Dayanılması güç ağrılar oluyor mesela. Her aşamayı doktorunuza ileterek hareket edin. Rabb'im şifalar versin.

      Sil
  22. Herkese gecmis olsun.Bende de tiroidit tanisiyla kortozon tedavisi baslandi.3 aydir tedavi devam ediyor. Ne zaman ilac bitse, daha kotu hastalaniyorum.Ates,vucut agrisi, bas agrisi,direk yataga dusuruyor kosarak doktora gidiyorum. En son ilaci yarima, sonrada ceyrege dusurerek ic dedi.Bu durumu yasayipta kurtulan arkadaslar yorumlarini yazabilirlermi acaba.Allah hepimize sifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Geçmiş olsun. Rabb'im şifalar versin.

      Sil
    2. Mrblar onceliklw çok geçmiş olsun. Tedavi surecinizi merak ettim bende suan aynı rahatsizliktan muzdaribim kortizon kullanıyorum 6 aydır doz bir dusuruluyor bir yükseltiliyor derken şimdi tb kesildi enj depo yapıldı ama 5. Gün benim ağrılar tekrar başladı ��

      Sil
    3. merhaba sevgili Adsız. Allah şifalar versin.Umarım Ankara mesajınızı görüp cevap yazar.

      Sil
  23. Selam, Ben de saçkıran rahatsızlığ ı için 8 ay yüksek dozkortizon kullandım
    Yüzüm çok şişti yuvarlaklaştı bırakalı 1 ay oldu hala aynı.
    Bu şişlikler iniyor mu hep böyle mi kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Geçiyor ama zaman alıyor geçmesi.

      Sil
    2. Merhaba peki saçkıranınız bu ilacı kullandıktan ne kadar sonra çıktı

      Sil
  24. Merhaba, ben dermatomiyozit tedavisi goruyorum. Nisan ayindan beri kortizon kullaniyorum arti Mtx. Sislikler iniyor zamanla merak etmeyin. Ben suan gunde 1 tane deltacortril aliyorum. Vucudumda yirtiklar olustu. Ama hastaliga ilk yakalandigim zamanki kiloma geri dondum. Tuza dikkat ettim tabiki ama sifir tuza indiremedim ne yazik ki. Yuksek doz kullanimda cushing sendromu yani ay surat ve yan etkiler kacinilmaz. Suan hala sislikler ve agrilarim var. Bas agrisi, kol, sirt ve topuklarda agrim cok. Ama bugunume bin sukur. Cunku hic kalkamadigim gunler oldu. Odem icin nne yapabiliriz? Maydanoz suyunu deneyen var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Yorumunuz geldiğinde bana bildirim gelmedi, o yüzden geç görüp geç yayınladım. Ödem için doktorum bana ilaç vermişti. Maydanoz suyunu deneyen varsa yazarsa sevinirim ben de

      Sil
    2. merhaba bu cushing sendromu dediginiz sendromu bende yaşıyorum sanırım geciyormu ne kadar bi surecte geciyor bu duruma moralim cok bozuluyor

      Sil
    3. Merhaba. cushing sendromu nedir bilemedim. çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. moralinizi bozmayın. sabredin ve dua edin. Cenabı Allah yardım edecektir. tez zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim

      Sil
  25. Merhaba, dermatomiyozit rahatsizligi nedeniyle 9 ay yuksek dozda kortizon kullandim. 2 aydir gunde 1 adet iciyorum. Cushing sendromu (ay surat, kilo alimi, sislikler, agrilar) kacinilmaz. Suan eski kiloma dondum dakat vucudumda yirtiklar ve sivilce izleri var. Tuza dikkat etmek gerek hemen sisiyorsunuz ve odemden dolayi agrilar cogaliyor. 30 seans fizik tedaviden sonra simdi spor ve yuzmeye basladim. Spor cok dusuk duzeyde yapiyorum cunku kollarimd, sirtimda ve topuklarimda agrim cok. Yuzuyorum doktor tavsiyesiyle. Insallah iyi gelir. Odem icin maydanoz suyu deneyen var mi? Sivilce izleri ve yirtiklar icin kahve,zeytinyagi ve limon karisimini deniyorum. Yuzume iyi geldi gibi. Bir sure deneyip sonuclarini paylasacagim. Allah hepimize sifa versin. Dermansiz dert vermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Mihriban hanım size de çok geçmiş olsun. Rabb'im şifalar versin. Kahve zeytinyağı limon hangi ölçülerde ne sıklıkta nasıl uygulanıyor biraz bahseder misiniz?

      Sil
    2. Mihriban Hanım merhaba. çatlaklar için uyguladığınız limon kahve zeytinyağı kürü işe yaradı mı? izlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

      Sil
  26. Amin teşekkür ederim. Cümlemize inşallah. 2 tatlı kaşığı türk kahvesi, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, bir kaç damla limon. Karıstırıyorsunuz bir kapta ve masaj yaparak uyguluyorsunuz catlakların üzerine.Banyoda uygulamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü her yer kahve oluyor. 7 dk kadar bekleyip duş alıyorsunuz.Haftada 1 veya 2 kez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaymış. Ben de 2 tatlı kaşığı kahve ile onu macun kıvamına getirecek kadar limonun 2gün bekle 1 gün sür mantığıyla uygulanması gerektiğini duymuştum. Ancak işe yaraması için kesinlikle hep aynı saatte uygulanmalı diyordu okuduğum yerde. Sizinkinde o kadar Kesin saat şartı yok sanırım.

      Sil
  27. Yok öyle birşey duymadım açıkçası ama haftada 2 günden fazla yapılmamalı.Sizin rahatsızlık neydi? Tedaviniz bitti mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki minimal değişiklik hastalığı idi. Yani böbreklerin dışarıya protein kaçırması. Şu an elhamdülillah tedavi süreci bitip kontrol sürecindeyim. Allah'ım hepimize şifalar versin.

      Sil
    2. N kadar sürede bu hastalıktan kurtuldunuz ne kadar hap kullandınız bilgi verir misiniz

      Sil
    3. 11 ay boyunca kortizon kullandım ve 6 yıl boyunca kontrollere gittim.

      Sil
  28. Çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Sizin de saclarınız döküldü mü? Benimki çok döküldü ve cansızlaştı. Şuan yeniler çıkıyor fakat uzamıyor sanki. Ilacları bırakınca eski halini alır umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cümlemize. Evet. Güçsüzleşme ve dökülme oldu. Uzamama problemi bende oldum olası vardır. Ona ilk defa bir formülle Allah'ın izniyle çare bulabildim. O da şu: Farmasi markasının keratin serisi var şampuan, saç bakım maskesi, sprey ve serumdan oluşan dörtlü 1 seri. Yazdan beri onu kullanıyorum ve MaşaAllah diyeyim saçlarımda epey uzamaya vesile oldu.

      Sil
  29. Şuan elimde var kataloğu var hemen bakayım. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. BENDE kordızyon kullandım 5 hafta tiroit iltahabı vardı sürekli tekrarlanan boğaz enfeksonu yaşıyorum kulak burun boğaz doktoruna gitim antibiyotik verdi bağışıklık küvetlendirici verdi ama iyi değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Adsız kardeşim, Allah şifa ve afiyet versin. Titoid bezi iltihabı dediğiniz tiroidit mi?

      Sil
  31. Yanıtlar
    1. YARIN tahlillerim çıkacak ama halen boğazlarım iyi olmadı antibiyotik iğnede oldum şimdi hap kullanıyorum niye tekrarlanıyor acaba kondisyonun etkisetkisimi

      Sil
    2. Allah hayırlı sonuçlar duyursun. Ben de tiroidit geçirdim ancak bunun için hiç ilaç vermemişlerdi. Tiroid hormon bozukluğuna bağlı olarak tiroid hapı vermişlerdi sadece. Tiroidit de zaman zaman oluyor. Niçin tekrarlandığını ben de bilmiyorum doğrusu. Allah'ım herkese şifa ve afiyet versin.

      Sil
  32. ülserit kolit tedavisi için Günde 40 mgla başladım .10 gün sonra sıkıntılarım geçince 32 mg düştü.doktor 30. gününe tekrar randevu verdi.Bende tam anlamıyla mütiş etkiler yaptı .son derece neşeli hareketli pozitif bir durum yarattı. hatta şaç dökülmesi bile durdu.uyku problemi halsizlik hafıza ve düşüncelerde berraklık sağladı.Korkum ilaçı bırakınca eski hantal üşengeç halime dönmek .kilo almadım tuz diyetine uyuyorum yine de yüzde şişlik 22.günde bir anda başladı. şimdilik deneyimlerim bunlar .Bendeki etkileri yaşayanlar var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel şeylere vesile olmuş ilaç. Bende de o dönemde bel fıtığı başlangıcı vardı. Dayanılmaz ağrılarım oluyordu. Kortizona başlayınca Allah'ın izniyle o etkiler geçti. Rabb'im hepimize hayırlı acil şifalar versin.

      Sil
  33. Selamlar, burası benim gibi yanlış kortizon kullananlar için bilgilendirici olmuş:).
    Kendi hikayemi anlatmak istiyorum, 2 ay prodnol 32 mg kullandım. daha sonra ilacı 1 hafta gibi kısa sürede azaltarak bıraktım :) Tecrübeli olanlar neler olduğunu tahmin edebilirler. İlacı bıraktıktan 1 hafta sonra çok ağır bir yorgunluk başladı, 15 saat uyuyordum:)
    Bu yorgunluk zamanla azaldı, daha sonra eklem çevresinde kas ağrıları başladı. Şuan kortizonu bırakalı 2 ay oldu, eklem çevresindeki ağrıların bazıları geçti bazıları devam ediyor. Özellikle aşil tendonu ağrısı azalmadı ve yürümemi rahatsız ediyor.
    Bilen arkadaşlar yardım edebilir mi bu aşil tendonundaki ağrıdan ne zaman kurtulabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Aynı ağrı kortizonu bıraktığım dönemde bende de olmuştu. Benimkinin geçmesi uzun sürmüştü. Yürüyüşüm o kadar garipleşmişti ki insanlar dönüp bakıyorlardı neden robot gibi yürüyor diye. Doktorunuzla da bir görüşmenizi öneririm. Umarım çabucak geçer.

      Sil
    2. Teşekkürler cevabınız için, yarın doktordan randevu aldım. Muhtemelen sabret zamanla geçecek diyecektir. Bu ara işsizim, bu ağrıdan dolayı iş bulsam nasıl çalışacağım diye düşünüyorum. Sizin ağrılarınız tamamen geçti mi ?

      Sil
    3. Allah şifa ve afiyet versin. Evet ağrılar tamamen geçiyor ama biraz zaman alıyor tabii ki. Doktoru dinleyip sabretmek ve dua etmekten başka yapacak bir şey yok sanırım.

      Sil
    4. Aynı sorun bendede var yoğun bir kortizon kullanımı oldu günde 64 mg. 15 nisanda bitti ancak daha sonra el ve ayaklarımda kas ya da kemik ağrısı gibi bir ağrı var. sabahları yataktan kalktığımda yere basamıyorum. Daha çok hareketsiz olduğum zamanda ağrı çoğalıyor. Sanırım hareket edince biraz açılıyor. Sizin tam olarak ne kadar zaman sonra bu durum geçti? benim yaklaşık 4-5 haftadır bu şekilde çok rahatsız oluyorum..

      Sil
    5. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Tam olarak ne kadar sürmüştü hatırlamıyorum ama baya sürdü benimki. Yürürken bile robotlaşmıştım artık acı yüzünden. Hatta insanlar dönüp bakıyorlardı bu nasıl yürüyor diye :) Umarım Sizinkiler de bir an önce geçer

      Sil
  34. Selamlar, doktordan sonuçları dün aldım. Detaylı olarak kan ve idrar tahlili istedi.kortizon kullanımına bağlı olarak kolesterol ve eritrosit değerim yüksek çıktı. Kortizon değerim 13 çıktı. Bu şartlar altında başka bir ilaç kullanımını gerekli görmedi. Yüksek değerler ve ağrılar için zamanla düzelecek dedi. Sabredip dua edeceğiz. Allah herkese şifa versin. Size de yardımlarının için çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. Ufak da olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Kolesterol yükselmesi için o dönemde Saracoğlu'nun yeşil mercimek kürünü uygulamıştım. Gerçekten işe yaramıştı Allah'ın izniyle. Size de tavsiye ederim. Bu kürde en önemli nokta içine kesinlikle 1 damla bile yağ koymamak. Ben şöyle yapıyordum. Düdüklü tencereye 1 soğanı doğrayıp domates salçası, su ve yeşil mercimek ekleyip ağzını kapatıp pişiriyordum. Kortizon kullandığım için tabi ki tuz da eklemiyordum. Haftada en az 3 kez bunu yiyordum. Allah celle celaluHu hepimize şifalar versin.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, kürü deneyeceğim. Allah razı olsun.

      Sil
    3. Rica ederim. Amin cümlemizden.

      Sil
  35. Kortizon kullanıyorum ama bacaklarım beni taşımaz oldu diyebilirim ensemde bir şişlik olusmaya başladı ve bundan korkuyorum ekmek haricinde tuz yok hayatımda ne yazıkki yuzumde sışdi araba kullanmak bile zor geliyor artık rabbim bütün hastalara şifa versin hayat çok zorlaştı ama ne yapalım kader böyle

    YanıtlaSil
  36. Kortizondan bacaklar çok etkileniyor zaten. Yürümekte zorlandığım çok zamanlar oldu. Ancak ekmeği tuzlu yemeniz doğru değil. Ekmekteki tuzdan ne olur demeyin. Mutlaka ama mutlaka tuzsuz ekmek alın. Alamıyorsanız evde yapın. Yapamıyorsanız da ekmek yemeyin. Kortizon kullanırken tuz tüketmek bu saydığınız şikayetleri kat be kat artırıyor. Üstüne üstlük kemiklerde kırılma yapabiliyor Allah muhafaza. kesinlikle bu konuya hassasiyet gösterin lütfen. Tuzlu ekmek yemeyin. Rabb'im herkese şifalar versin

    YanıtlaSil
  37. Hayırlı günler. Herkes bu kortizol denen illetten etklienmis cok gecmis olsun. Aynilarini suan babam yasiyo bulanti kusmalari ve iştahsızlihi var bir aydir. Prednol 16 mg icerken doktor pat kesti ilk günler tahlilleinde sıkıntı olmadii ama bırakali 1 ay oldu ve simdi adrenalin yetmezliginden bahsediyorlar ve hala düşük dozda bi ilaca baslanmadi babam artik iyce kilo kaybı verdi yarin endokrin e gideceğiz yine ama o kadar bulantisi varki yarina kadar nasil dayanacak bilmiyorum suan cok fazlada eklem agrisi mevcut.1 hafta once prostat icin ameliyat oldu ve endokrin yetmezlik olusmasi riskinden dolayi ameliyat oncesi ve sonrasinda prednol vermirmisti simdi etkisi kaybolunca yine agri ve bulantilari basladi.artik ne yapacağımızı bilemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Şimdi nasıl oldu Babanız? Umarım daha iyidir. kortizon pat diye kesilecek bir ilaç değil. Doktorum bu konuda beni çok uyarmıştı. Sizin doktor nasıl hemen kesti anlayamadım. Ancak sanırım bir hafta kullanmış babanız. Belki sadece kısa süreli kullanıldığı için öyle yapmışlardır. Yine de bir doktora daha görünün isterseniz.

      Sil
  38. Ms hastasiyim 10 gun 1000 gr prednol aldim damardan bir ay oldu bitali yaklasik yani 31 Mayıs'ta son kortizonumu aldim yagsiz ve bugune kadar tuzsuz yedim sisecek yuzum yuzum korkusuyla bugun bugun artik 1 ay oldu ve normal beslenmeye baslasam artık sıkıntı olur mu baya zayifladim bu zamana kadar dikkat ettigim icin ama simdi tuz yemeye baslarsam sisetmiyim acaba 1 ay oldu birakali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilacı bıraktıktan sonra tuz kullanılmaya başlanabiliyor. Ancak ben ilacı uzun süre kullandığım için tuzu da uzun süre bıraktığım için birdenbire eski şekilde başlayamadım tabii ki. Ki öylesi de doğru olmaz, doktorum da yavaş yavaş azar azar atarak başlamamı tavsiye etmişti. Konuyu mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririm

      Sil
  39. 6 ay kadar kortizon kullanımı oldu günde 64 mg. 15 nisanda bitti ancak daha sonra el ve ayaklarımda kas ya da kemik ağrısı gibi bir ağrı var. sabahları yataktan kalktığımda yere basamıyorum ellerimi sıkamıyorum. Kendiliğinden geçer mi ve ne kadar zamanda düzelir tecrübesi olan lütfen paylaşsın... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Kortizonu bıraktığım zaman aynı durum bende de olmuştu. Allah'ın izniyle zamanla geçiyor ama muhakkak doktorunuzla bu konuyu görüşün. Çünkü ekstra bazı tedbirler uygulayabiliyor doktorlar bu dönemlerde. Hatta bir süreliğine ilaca düşük doz başlamayı bile öneren doktorlar olabiliyor. Kesinlikle konuyu doktorunuzla görüşün derim.

      Sil
  40. Prednol sabah aksam alan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk başladığımda sabah 2 akşam 2 alıyordum.

      Sil
  41. Yuz felci nedeniyle 9 gundur prednol kullaniyorum... omrumde terlemedigim kadar soguk soguk terlemeye basladim sagima yatsam solum soluma yatsam sagim terliyor bir suru kan testi yapildi bir sey cikmadi acaba bu ilacin yan etkisi mi benim gibi olan var mi..?

    YanıtlaSil
  42. Yuz felci nedeniyle 9 gundur prednol kullaniyorum asiri soguk terleme basladi bir suru kan testi yaptirdim bir sey cikmadi acaba bu ilacin yan etkisi olabilir mi bunu yasayan var mi..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurefşan hanım bende soğuk değil aşırı sıcak terleme olmuştu. Tahminimce ilaç nedeniyledir. Doktorunuz bu konuda en doğru yorumu yapar, yani size kortizonu veren doktor. Çok geçmiş olsun

      Sil
  43. Kortizonundan dolayi soguk terleme olayi ilaci birakinca gecti mi acaba..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sıcak terleme olmuştu ve ilacı bırakınca geçiyor

      Sil
  44. ben protein kaçağı nedeniyel 2 ay önce başladım prednol kullanmaya sabah 2 akşam 2 64 mg başladı şimdi günde 3 e düştü ancak bütün yan etkiler var resmen süründüren bir ilaç yüz şişmesi ve dizlerimin beni taşımaması olmasa daha idare edilebilir olacak neyse ben de şunu sormak istiyorum tedavi bittikten bir süre sonra hastalık tekrar edenler olmuş bunun için doktorunuz bir önlem aldı mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim doktorum hastalığın Nüks etmemesi için kesinlikle kahve ve Adaçayı içmemi yasakladı. Kahveyi çok sevdiğim için hastalık bittikten bir süre sonra bir fincan içebilir miyim diye sordum. Ona dahi izin vermedi. Ve Bir takım ilaçlar verdi koruyucu maksatla, Örneğin tansiyon hapı gibi. Size de çok geçmiş olsun

      Sil
    2. Bana kahve uyarisi yapmadi hergun bir sutlu turk kahvesi bir de 2 si bi arada kahve içiyorum birakayim o zaman birde yuzum pogca gibi ona iyi gelen bildiginiz bisey var mi? isyerinde ogle yemekleri azda olsa tuzlu evde ne kadar dikkat etsemde hergun ise yemek goturemedigimden biraz biraz tirtikliyodum ama yuzum cok fena durumda ensemde bi sislik var karin bolgem sis bacaklarim beni tasimiyor ve hep acim oyleki ekmegi birakamiyorum cevabiniz icin cok tesekkurler cok gecmis olsun..

      Sil
    3. Kahveyi hemen bırakmanızı öneriyorum. Ben doktorum tek bir fincanı dahi içmeme izin vermediği zaman (Üstelik de iyileşme döneminde sormuştum dediğim gibi) olayın ciddiyetini daha iyi anladım. İş yerinde yediğiniz yemeklere gelince, bırakın yemekleri, sadece ekmek bile tuzlu olmamalı. Yani evde her türlü yemeğimi yapıyorum, tuzsuz yiyorum, ama ekmeği satın alıyorum, tuzlu yiyorum bile dememeli insan bu dönemde. Çünkü o ay surat hadisesi azıcık bile tuz yesek hemen aşırı derecede büyüyor. Ayrıca kortizon kullanıldığı dönemde tuz tüketilirse Allah korusun kemiklerde kırılma olabiliyor. maalesef birçok doktor bu konuda uyarı yapmayı unutuyor. bir arkadaşımın yeğeni uzun süre kortizon kullandı ve çocuk çok kötü şişti. Siz Yoksa bu çocuğa tuzlu mu yediriyorsunuz dediğimde şaşırmıştı. doktorları bu konuda hiçbir şey söylememiş. Tuzsuz yemesi gerektiğini bilmiyorlarmış. iş yerine ben o dönemde yemekleri hep evden taşıdım. Sonrasında da işyerindeki Usta durumu öğrenip bana tuzsuz ayırıp Diğerlerine tuz atıyordu sağ olsun. Eğer öyle bir imkanınız yoksa yemeğinizi evden götürün. Sıfır tuza kesinlikle ama kesinlikle çok dikkat edin kortizon kullanırken. Küçücük bir kaçamak dahi yapsanız ay surat olayı katbekat büyür. Bunu hemen kendiniz de fark edersiniz. acizane önerilerim bunlar. Allah'ım hepimize hayırlı ve daima şifalar versin.

      Sil
    4. çok teşekkür ederim, Allah herkese şifa versin, başına gelmeden anlamıyor insan, düştüğümde kalkamıyorum yerden çok utanç verici..

      Sil
    5. Amiiin. Utanç verici diye düşünmeyin bence. Sonuçta her şey insanlar için. Bu dünyaya imtihan için geldik. Başımıza daha kötüsü de gelebilirdi Allah muhafaza. Bu kadarına şükür. Hastalığı çekmek bizim imtihanımız ise, yere düştüğümüz zaman elimizden tutup kaldırmak da yanımızdakinin imtihanı. Kendinizi kötü hissetmeyin lütfen.

      Sil
  45. Bende başlayacağım ancak bu yazıları görünce inanılmaz korkmaya başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız kardeşim doktorunuza hastalığınız için kullanılabilecek başka bir ilaç var mı diye sorun. Eğer yok ise (benimkinde olduğu gibi) sonuçta insan mecbur kullanıyor şifa için. HasbinAllah deyip başlayın. Öncelikli hedef iyileşmek

      Sil
  46. 13 ay prednol kullandım kortizonun bütün yan etkilerini yaşıyorum adetten kesildim menepoza girdim sonra tekrar adet görmeye başladım kemiklerimde müthiş ağrılarım var yüzüm ay dede yüzüne döndü 68 kilodan 81 kiloya çıktım ensede şişlik gıdı oluşması saç dökülmelerim var maydanoz suyu içiyorum eklem ağrılarımı dindirecek bir kür bilen varsa lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah şifa ve afiyet versin. bende de acayip ağrı oluyordu kemiklerde eklemlerde. Ancak bunun için bir kür kullanmadım. Bilen varsa paylaşsın lütfen

      Sil
    2. maydanoz suyuna benim doktorum kızıyormuş bir başka hasta söylemişti böbrekleri yoruyor diye, siz de sorun bence..

      Sil
    3. Maydanoz suyu tam olarak ne için kullanılıyor? Kaynatıp elde edilen suyu mu yoksa şu Saraçoğlu'nun anlattığı blenderda çıkarılan suyu mu sizin doktorun kızdığı?

      Sil
    4. tam olarak bilmiyorum hastanede yatarken yan yatakta yatan hasta söylemişti aktardan almışlar bir karışım maydonoz suyu falan dedi onu içmiş böbreklerde protein kaçağı ve böbrek yetmezliği vardı dr bağırmış bilmeden etmeden kullanıyosunuz böbrekleri daha çok yoruyosunuz diye

      Sil
    5. Anladım. Ben doktorum Adaçayı içme dediği zaman gerçekten şok olmuştum. Sonuçta bir ot diye biliyoruz ya, demek ki her ot her hastalık durumunda insana iyi tesir yapmayabiliyor. O nedenle o dönemde ne kullandıysam ne içtiysem sorarak içtim. soramadığımı da içmedim. ve doktorumun bana özel tembihi Adaçayı kahve Bir de ağrı kesiciden uzak durmamdı. Böbrekleri en çok yoran ağrı kesiciler ve kahvelerdir demişti

      Sil
    6. tekrar merhaba; benim yan etkilere ilave olarak şeker yüksekliği ilave oldu 250-300 civarına kadar yükseliyor dr u ancak haftaya göreceğim birkaç gün bu şekilde idare etmeye çalışıyorum ancak dr şeker yükselirse insülin iğnesi demişti, ben bünye iğneye alışıcak diye kullanmaya çekiniyorum, sizde yüksek şeker için önlem alın mış mıydı?

      Sil
    7. Merhaba. Bende de kortizonun yan etkisi olarak şeker yüksekliği olmuştu. Doktorum çörek otu yağı kullanmamı söylemişti. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı döküp içiyordum her gün. Bununla alakalı başka bir ilaç vermiş miydi şu an hatırlayamıyorum ama insülin demedi. Çörek otu yağını doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. Allah şifalar versin kardeşim.

      Sil
    8. benim dr öyle şeylere karşı ama mutlaka soracağım çok teşekkür ederim.

      Sil
    9. Ben Allah'ın izniyle faydasını gördüm ama siz tabii yine de doktorunuza sorun. Bana bunu öneren de nefrologdu zaten. Allah hepimize şifalar versin.

      Sil
  47. Bnde 5 aydır protein kaçağı nedeniyle tedavisi goruyorum yüz şişmesi tüylenme bni allak bullak etti. Siz nekadar kullandnz kortizonu bu yüz sismesi tüylenme ilaç bitince düzeliyor mu, ve tekrar nüksetti mi kacaginiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Ben 11 ay kullandım. Tabi ki bir sürü yan etki görülüyor. MaşaAllah diyeyim nüksetmedi. İnşaAllah da etmez. Size de hayırlı acil şifalar diliyorum

      Sil
    2. Merhaba sizde hic kortizon kullanirken kacakta artma oldu mu benim hep dusuyodu bu ay 250 mg civarinda kacak artmis dr bir ay daha ayni dozda kullanalim dedi ben normal ekmek yiyorum acaba o mu tetikledi yada baska bi dr a daha mi gorunsem moralim cok bozuldu

      Sil
    3. Merhaba. Bir dönem hafif artma olmuştu ama kortizon kullanırken miydi bırakonca mıydı hatırlayamıyorum. Ben panik olmuştum. Doktorum ise bunun önemsenmeyecek bir düzey olduğunu söylemişti. Yalnız o normal ekmek yemeyi derhal bırakın lütfen. Bir kardeşiniz olarak rica ediyorum. Şişme, kemiklerde zayıflama, vb... Artar. Lütfen tuzu hayatınızdan çıkarın kortizon içerken

      Sil
    4. Cok acikiyorum o yuzden ekmek yiyorum surekli tuzsuz ekmekte bulamiyorum sag ayagimda sisme oluyor sanirim o da tuz yuzden mumkun oldugunca yememeye calisiyorum ama her zaman mumkun olmuyor isyerinde falan, benim kacak 3000 lerden 500 e dusmustu 4 ayda simdi 800 e cikti dr sakin karsiladi ama ilacin dozunu azaltmadi yan etkileri cok fazla yasiyorum bakalim ins. Tuzu minimuma indirince kacakta duser. Cevaplariniz icin cok tesekkurler..

      Sil
    5. Insan kortizon kullanırken ekstra acıkıyor zaten, bu bir gerçek. ama benim doktor bana bir yemek listesi vermişti, korkudan o Listenin dışına çıkamıyordum. Mümkün Mertebe açlığı unutmaya çalışıyordum. sizinki de verdi mi bilemiyorum. bir de dediğiniz gibi her zaman tuzsuz ekmek bulmak kolay olmuyor. ben şöyle yaptım, sinbonun ekmek makinalarından almıştık. evde daima kendim yaptım tuzsuz ekmeğimi. size de bunu tavsiye ederim çünkü kortizon kullanırken Tuz yemek vücudunuza yapacağınız en büyük cinayet. Sinbo ekmek makinesinden ben çok memnun kaldım. Sizde bir tane edinin diye tavsiye ediyorum.

      Sil
  48. Sizede çok geçmiş olsun sevindim maşallah ugramasn insaalhh tekrar bu yan etkiler geçtimi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin. İnşaAllah hiç birimize tekrar uğramasın. Sizinki de su gibi akıp gitsin, bir daha gelmesin. Yan etkiler geçiyor. Ama zaman alıyor tabi. Sadece vücut çatlağı oluştuysa o geçmiyor.

      Sil
    2. Ya işte sizin yazınızı okumadan bilmiyordum bu cilt yarıklarinin ilactan olduğunu şaşırdım şuan. Yeni yeni birkac tane oluştu. Dogum yaptm hic yoktu catlagim zaten bu hastalikta dogum sonrası cıktı 1 yasinda kizim var

      Sil
    3. Allah bağışlasın. Ben de baştan bilmiyordum. Doktorum bu konuyu sonradan ben sorunca söyledi. Belki çatlak kremleri kullanılsa tedbir olur muydu bilmiyorum. Çünkü normal bir çatlak değil. İlaçtan dolayı oluşuyor

      Sil
  49. Bana moral oldunuz şu yan etkiler fln moralimi cok bozdu. Umarim bnimde en kisa zamanda bu hastalk geçerde tekrarlamaz cok karamsardm cünkü tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Amiiin. Herkesten gitsin ve geri gelmesin inşaAllah :) emin olun geçiyor yan etkiler. Ama bir günde oluşmadığı gibi bir günde de geçmiyor. Mecburen sabretmek düşüyor hastaya. İslam alimleri hastalığa sabretmenin günahlara kefaret olduğunu söylüyorlar. Biz de zorluğun içinde nimet için çabalayacağız. Rabb'im hepimize daimi şifalar versin.

      Sil
  50. Selamlar, Bende 15 aydır 14gr protein kaçagı ile farkettiğimiz hastalığım sebebiyle (mpgn) kortizon kullanıyorum. Bu süre içinde Günde 64 mg dan 8 mg a düştük. Tahmin ettiğiniz üzere belirtilen tüm yan etkileri yaşadım. Ama beni en çok zorluyan el ve ayaklarda özellikle kaval kemiğine sabahları giren şiddetli kramplar ve dizlerindeki ve beldeki gücsüzlük hissi oldu. Bir keresinde 16mg aldıgım günlerde dalgınlıktan olsa gerek kortizon hapını içmeyi unutmuşum ögle saatlerinde iş yerinde kendimi kötü hissetmeye başladım izin alarak eve geldim aşırı halsizlik bulantı , titreme ve fenalık hissi vardı. İlacı almadığımı hatırladım ve doktoru aradım hemen içmemi söledi , içtikten 1-2 saat sonra düzeldim. Dolayısıyla bu ilaç cok dikkatli kullanılmalı ve doktorunuzun önerisi ile azaltılarak bırakılmalı. Sakın kendi kararınız ile yan etkilerden bunalıp aniden bırakmayın.
    Bizim hastalığımız uzun süreli ve yorucu ama genede sabredip bizden daha kötü durumdaki kardeşlerimizi hatırlayarak sükretmeliyiz. Allah c.c herkeze şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiin. Cümlemize.
      Kesinlikle haklısınız. Kortizon normalde vücutta salgılanan bir hormon. Bunu ilaç olarak dışarıdan alınca, vücut salgılamayı kesiyor nasıl olsa geliyor diye. O takdirde hapı alınmazsa bir çok yan etki görülüyor. Tahlil vermeye gittiğim günler ilacı mecburen bir iki saat geciktirince neler yaşadığımı anımsıyorum. Kortizon içen bir hasta KESİNLİKLE doktorundan habersiz adım atmamalı.

      Sil
  51. Slm öncelikle hepinize geçmiş olsun bende protein kaçağı var biyopsi oldum mebranoz glomerülonefrit dediler prednol 16 mg ve sandimum neoral verdiler saydiginiz yan etkilerin hepsini yaşadım Rabbim bir daha göstermesin 1 yıldır kullanıyorum ve 3 gündür iki ilacına kesti şimdi tansiyon ve coraspin kullanacağım sen ilaclari bıraktığında tekrar ödem oluştumu veya kacak nuks ettimi hangi doktora gittin nefrolog olarak yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Amiin, Rabb'im hiç birimize bir daha göstermesin. Sağlık afiyet versin daima. Ilacı bıraktıktan sonra yani kortizonu bıraktıktan sonra bana da tansiyon ve benzeri haplar verdi. Benim doktorum artık Türkiye'de değil.

      Sil
  52. Hangi doktora gittin urfa tutkunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye üzerine yaşadığım şehirdeki bir nefroloğa gittim. Ancak kendisi artık Türkiye'de yaşamıyor.

      Sil
    2. Kaç yıl oldu ilacı bırakalı ve tekrar nuks ettimi ödem olusuyormu

      Sil
    3. Kortizonu 2011de bıraktım. Sonrasında diğer ilaçlara epey devam ettim. Hamd olsun bir nüks yaşamadım ve inşaAllah da yaşamam. Hiç birimiz nüks yaşamayız inşaAllah.

      Sil
  53. Merhabalar bende still hastalığı teşhisi ile yaklaşık 1 ay 60 mg prednol kullandıktan sonra doktorum kademeli düşürerek şimdi 24 mg kullanıyorum. Toplamda yaklaşık 2 aydır kortizon alıyorum.Allah izin verirse 2 hafta sonra 16 mg a düşücem. Bu şekilde inşallah 4 ay sonra her sey yolunda giderse kortizonu bırakacağım. Ancak bende de göğüs boyun ve karın bölgesinde ve vajina bölgesinde cok kaşıntılar oldu araştırdılar alerjim cıkmadı ancak kuru bir kaşıntı. Artık kılcal damarlarım belli oluyo kaşınan bölgelerim özellikle çok tahtiş oldu. Sizin bloğu okuyunca acaba çatlak başlangıcı mı diye düşündüm. Siz önlemk için neler kullanıyorsunuz iyileşme var mı iz kalır mı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Kortizon kullanırken deride incelme ve damarlarda yüzeye çıkma oluyor. Bende olmuştu. Adeta deri yüzeyinde duruyor damarlar. Ellesem patlayacak sanıyorsunuz. Yırtık oluşacağı zaman kaşınıyor muydu tam hatırlayamıyorum açıkçası. Ancak yırtılma esnasında üzerinizde fermuar çekiliyor gibi bir acı oluyordu. Benim doktorum gerçekten iyi ve işinin ehli idi. Fakat bu çatlaklar konusunda beni önceden uyarmayı unuttuğu için ben böyle bir şey oluşacağını bilmediğimden dolayı hiçbir tedbir alamadım. Sonrasında da cildiye bunların geçmeyeceğini söyledi. Ama tabii bazı tedavi yöntemleri var. Yani Siz daha çatlak oluşmadan önce vücuttaki çatlaması muhtemel bölgelere badem yağı falan sürerseniz bir etkisi olur mu bilmiyorum. Denemekte fayda var

      Sil
  54. Kortizon 10 gündür kullandım acaba crp yukseldi yani enfeksiyon dedi doktor prostatta var dedi iltihap acaba prednol yan etkisimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vural bey öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Crp'nin yükselmesi prednolün yan etkisi midir bilemiyorum ancak benim doktorum Prednol içtiğim sürede yaptığı bütün tahlillerde CRP ye bakıyordu. Demek ki bir alakası var. Kesin bilgi için siz de doktorunuza sorun, içiniz rahat etsin.

      Sil
    2. Hocam merhabalar bir sorum olacaktı sizlere.

      Sil
  55. Kortizon 10 gündür kullandım acaba crp yukseldi yani enfeksiyon dedi doktor prostatta var dedi iltihap acaba prednol yan etkisimi

    YanıtlaSil
  56. Hocam sizlere bir sorum olacaktı.

    YanıtlaSil
  57. Hocam yüz felci sebebiyle 15 gün 0.75 mg dekort adlı kortizon kullandım.O günden beri saçlarım inceldi güçsüzleşti ve aşırı döküldü.Halende dökülüyor.Şakaklarım ve tepe kısmım açıldı.ilacı bırakalı 10 ay oldu.ama hala dökülüyor.aynı sorunu yaşayan arkadaşların saçları kaç ay sonra çıktı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah şifa ve afiyet versin. Kortizon nedeniyle saçlarda incelme ve dökülme oluyor maalesef. Bu dönemde saç dökülmesini önleyici şampuan kullanıp bitkisel destek uygulamanızı ve cildiyeye gitmenizi tavsiye ederim. Ben de yaşadığımız şehirdeki işinin ehli bir aktara yaptırdığımız saç dökülmesini önleyici sıvı yağ sürüyordum kafama ve ona uygun da şampuanlar kullanmaya başlamıştım. Tabii yaptığım ilk iş cildiyeye gitmek oldu. Onlar da bu konuda destek veriyorlar. Umarım sizin sıkıntı da çözülür hayırlısıyla.

      Sil
  58. Hocam yüz felci sebebiyle 15 gün 0.75 mg dekort adlı kortizon kullandım.O günden beri saçlarım inceldi güçsüzleşti ve aşırı döküldü.Halende dökülüyor.Şakaklarım ve tepe kısmım açıldı.ilacı bırakalı 10 ay oldu.ama hala dökülüyor.aynı sorunu yaşayan arkadaşların saçları kaç ay sonra çıktı acaba

    YanıtlaSil
  59. Cildiyeye gittim.hormonlar etkilenmiş dedi.serbest testesteron ve dht aşırı yükselmiş o yapar dedi.ilacı bırakınca normale döner dedi.Ama 10 ay oldu bırakalı.Hala dökülüyor.Sizce kaç ayda saçlarım çıkar hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın o konuda bir şey diyemeyeceğim. Ama benim doktorum yan etkilerin geçmesinin ilacı bıraktıktan sonra bir iki yıl alabileceğini söylemişti. Ki gerçekten de uzun sürmüştü yan etkileri atlatmam. Saçlarınızın daha fazla dökülmemesi için bitkisel tedbirler alarak dökülenlerin çıkması için de sabırla bekleyin derim. Bir de çevremdeki arkadaşların kullanıp memnun kaldıkları bir ürün var. Onu da paylaşmak isterim. Açıkçası benim henüz birebir deneyimleme fırsatım olmadı. Bu yüzden kendi tecrübemi değil arkadaşlarımın önerisini paylaşıyorum sizinle. Farmasi markasının Sarımsaklı şampuanı var. Bu şampuanın içerisinde bulunan capixyl maddesinin saç diplerini uyararak yeni saç çıkmasını tetiklediğinden bahsediliyor. Ancak bu etkiyi görmek için yine Farmasi markasının çay ağacı sos serumu ile birlikte kullanılması gerekiyor şampuanın. İsterseniz bir deneyin. Şifa nereden gelir bilinmez.

      Sil
  60. Anladım hocam.Cevaplarınız için teşekkürler.Peki hocam yorumlarda aynı sorunu yaşayan birçok arkadas gördüm.Onların saçları ne zaman çıkmaya başlamış acaba.bilginiz varmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yorumlarda yazanlardan fazlasını bilmiyorum inanın. Allah'ım hepimize şifalar versin.

      Sil
    2. Urfa tutkunu çok teşekkür ederim. sizede çok geçmiş olsun

      Sil
  61. sa öncelikle geçmiş olsun bende 6 aydır prednol kullanıyorum 2 gün önce doktorum dozu 4 mg a düşürdü bu dozda yan etkilerde azalma olur mu(özellikle yüzdeki şişliklerde) yoksa tamamen bırakmakmadan bir azalma olmaz mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleykümselam. Çok geçmiş olsun. Bende doz azaltımının son aşamasında başka yan etkiler ortaya çıkmıştı,ayaklarda ve topuklarda yürümeyi engelleyecek derecede ağrılar, acılar, kasılmalar gibi... Yüzdeki şişlik de öyle ilacı bırakınca ya da doz azaltınca hemen geçmiyor. Epey zaman alıyor. Rabb'im şifa ve afiyet versin.

      Sil
  62. Cevabınız için ve geçmiş olsun dileginiz teşekkürler anladığım kadarıyla ilacı tamamen bırakmak ve bıraktıktan sonra 3 4 ay sabretmek gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 aydan biraz daha fazla sabretmek gerekiyor :) Ama siz şimdi bunları düşünmeyin. Sakın moralinizi bozmayın. bütün enerjinizi iyileşmeye odaklayın. Öncelikle şifânızı bir bulun, yan etkilerin geçmesi için de o zaman çabalamaya başlarsınız hayırlısıyla

      Sil
  63. eyvallah hocam dediğiniz gibi en önemlisi sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek. Rabb'im cümlemize şifa ve afiyet versin. Allah'a emanet olun.

      Sil
  64. Merhaba ben kortizonlu igne kullandim 2 kere kaşinti icin hafta bi kere seklinde. Fakat yuzumde killanma yaptim. Yuzde sislik vardi ama gecti. Killanmada gecer mi doktroa gitmem gerekir mi. Eger gecerse kac gunde gecer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Yüzdeki kıllanma geçer diyorlar. Ancak kendi gözlemim şu. Kortizondan önceki haline dönmüyor fakat kortizon kullanırkenki yoğunluk da olmuyor Yani kısmen geçiyor diyebiliriz.

      Sil
  65. Mrb bende troid iltihabı çıktı 50 günlük kortizon tedavisi başlandı 40 mg ile başlayıp 4 mg ile bitecek. Kilo alırmiyim tuzsuz yiyorum evde ama ben askerim mesaide azda olsa tuzlu şeyler yiyoruz suan 7.gun şişme olsa şimdiye kadar olur muydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. yüzdeki şişme hemen öyle 7 gün içerisinde görülmez. ancak az da olsa tuzlu yemeye devam ederseniz çok aşırı şişme muhakkak olacaktır. Ayrıca şişme ile kalsa iyi. Maalesef kortizon kullanırken Tuz yemek kemiklerin zayıflamasına ve aniden kemik kırıklarına neden olabiliyor. bazı Doktorlar kortizon verdikleri hastalarına tuz yeme demeyi unutabiliyorlar. bir yakınımın başına gelmişti aynı şey. size tavsiyem Eğer iş yerindeki aşçı yemeklerden size bir yiyimlik ayırıp sonra tuzu Atabiliyorsa öyle yapsın. Ben o dönemde çalışıyordum ve bizim işyerinin aşçısı evden getirdiğim sefer taslarına birer yiyimlik ayırıyor, sonra kazana tuz atıyordu sağ olsun. Eğer bu olmuyorsa da yemeğinizi evden götürün lütfen. kesinlikle tuzlu yemeyin. İnsan bazen nefsine yenilip Bir kereden ne olacak ki gibi düşünebiliyor. fakat sonrasında neticesi çok kötü oluyor. başından geçmiş biri olarak söylüyorum. Lütfen tuzlu yemeyin.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim tuz tedbirini alsam acaba 50 gün 40 mg..... büyük bi dozmu ilk kez kullancam merakım için kusura bakmayın ve şişme hiç tuzlu şekerli yemesekte kesin olurmu 50 gün uzun bir suremi kortizon için saygılar

      Sil
    3. Rica ederim, ne kusuru. Ben Tabii bu konuda uzman değilim. sadece kendi tecrübelerimi aktarabilirim. Ben 11.ay kullanmıştım. bununla kıyaslayınca 50 gün çok kısa bir süre. ancak 50 gün de olsa tuzlu yediğiniz takdirde bir takım Yan Etkiler illaki görülecektir. 40 miligram da çok düşük bir düzey değil açıkçası. 16 miligramlık haptan düşünürsek Neredeyse 3 tane hap eder günde. bazı Doktorlar şeker ile alakalı da 0 şeker diyormuş ancak benim Doktorum öyle bir şey söylemedi. mesela kahvaltıda bir tatlı kaşığı bal yememe izin veriyordu. ancak tuz kesinlikle ve kesinlikle yasaktı.

      Sil
    4. Teşekkür ederim herkese şifalar dilerim

      Sil
    5. amin. Rabb'im cumlemize sifalar versin.

      Sil
  66. Cevabiniz icin tesekkurler. Peki ne kadar surede geciyor acaba benin cok rahatsiz ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, rica ederim. İlk zamanlarda bunun için bir güzellik merkezinden destek almanız iyi olabilir. Geçmesi biraz zaman alıyor.

      Sil
  67. Bende tiroit iltihabı ve hipertiroid oluştu..
    Doktor prednol verdi, prednol içtiğim zaman rahatlıyorum, fakat ilacı 1 hafta bıraktıktan sonra tiroit tekrar nüksetti...
    Sabahları kalktıgımda ayağımda ve sırtımda ağrı oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizon nedeniyle pek çok ağrı ve başka durumlar oluşabiliyor. Allah size de hayırlı acil şifalar versin.

      Sil
    2. Ilaç kaç gün kullandınız bendede aynı sorun çıktı

      Sil
    3. Ayakta ağrı bende de oluyordu ama ben uzun dönem kullandım.

      Sil
  68. Merhaba bende mecburen kortizon mağdurları kervanına katıldım yorumlarınız çok yararlı oldu bunun için çok teşekkür ederim. Hamileliğimin 7. Ayında 10 mg protein kaçağıyla başladı hastalığı bir ay sonra 6 mg da sezaryana alındım. Çok şükür evladım 20 aylık ve sağlıklı ilk 1 sene emzirdiğim için hiç bir tedavi görmedim sonra emzirme kestim çünkü tedaviye başlamak gerekiyordu kaçak devam ediyordu böbreklerim risk altındaydı 6 ay 32mg prednol 25mg cozar kullandım her hafta 4mg azaltarak bırakıyorum ilk başta bu tuz işini çok önemsemediğşm için tüm yan etkiler karşılaştım ama en kötüsü cilt yarıkları ve oturduğu yerden kalkamamak helede bir çocuğun varsa çok şükürki desteklerini hiç esirgemeyen bir ailem var. Protein kaçağı 1mg ilacı kesiyor bakalım başka nelerle karşılaşacağı,..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melek hanım çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Umarım hem hastalık çabucak geçip gider hem de yan etkilerden bir an evvel kurtulursunuz. Allah evladınıza bağışlasın.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Urfa Tutkunu. İnşallah bu hastalıkla mücadele eden herkes şifa bulur. Amin Allah cümlemizi evlatlarına bağışlasın.İlacı bıraktıktan sonra Bu yan etkilerden kısa sürede kurtulmak için yaptığınız birşeyler var mı? Burada yorum yazan benim durumum benzeyen herkese sorundur cevap yazacaklara şimdiden teşekkürler.

      Sil
    3. Ben ilacı kullanırken doktorumun da izni ve önerisiyle bazı şeyler yaptım. mesela kortizon katarakta neden olabiliyor. bunu önlemek için her sabah rezene çayı içtim. ya da şekerin yükselmesine neden oluyor. Bunu önlemek için çörek otu yağı içtim. bıraktıktan sonra Yüzümde yarıklar oluştu kortizon bırakmaya bağlı olarak. cildiye kortizonlu Krem verdi. Bir haftalığına onu kullandım. yani her seferinde doktorumla koordineli olarak hareket ettim. Bir de yüzmeye gittim ciltteki sıkıntılarını çabuk atlatabilmek için. bunu da doktorum önermişti

      Sil
  69. Bugün 25. Gundeyim arkadaşlar 16mg a düştüm hiç şişmedim tuzsuz yedim ekmeği evde eşim siyah undan yaptı bol su içiyorum şeker olarak kuru kaysi kuru üzüm ve bol meyve yiyorum yoğurt ve süt çok tüketiyorum tuzsuz peyniri künefecide buldum bilginiz olsun kilo bile verdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ne güzel gelişmeler. Çok sevindim. Tez zamanda hayırlı acil şifalar diliyorum.

      Sil
  70. Allahım ilacı keseli 3 gün oldu ilk gün korkunç bir başağrısı şimdi ise tüm eklemlerim ve sırtım ağrıyor kıpırdarken canım yanıyor. Ayaklarım ellerim hafif şişti bu eziyet ne kadar sürecek dr. kontrole haftaya gideceğim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yar ve yardımcınız olsun. Aynı acıları zamanında çektiğim için ne kadar zor olduğunu biliyorum. yapmanız gereken sabretmek, dua etmek ve doktorunuzla ilişkiyi kesmemek. Görülen tüm yan etkileri doktorunuzla paylaşın mutlaka. Çünkü bu durumda yan etkilere göre farklı yönlendirmeler yapabiliyorlar. Sonuçta hepsi geçecek. Çektiğimiz acılar günahlarımıza kefaret olsun. İnşaAllah bir an önce şifaya kavuşmanızı dilerim.

      Sil
    2. İyi dilekleriniz için teşekkürler Urfa tutkunu. Tahlil sonuçlarım iyi çıktı protein kaçağı 600 inmiş diğer değerlerde iyiymiş ama ben hiç iyi hissetmiyorum kemiklerimden zor yürüyorum canım yanıyor sivilceler cilt yarıkları vs.. tabi bu dr hiç umurunda değil çekecekmişim 1- 2 aya düzelirmişim Ne diyim Allahım sabır ver dayanma gücü ver.

      Sil
    3. Açıkçası bu yan etkileri ben de kafaya takıp doktorumla görüşmüştüm iyileşme döneminde. ancak kendisi bana hastalığın ilk zamanlarını hatırlattı. o zamanları düşününce o yan etkilere Elhamdülillah der hale geldim. Evet çok zor ama hastalığın geçmesi kadar güzel bir duygu yok. protein kaçağının düşmesi şu an sizin için en önemli şey. Çok zor ama dua ederek sabretmeye çalışın. Emin olun daha güzel günleriniz gelecek inşaAllah.

      Sil
  71. Benim oğlum 5 yaşında alerji nedeni ile 3 gün 170 mg serumla sonra 3 gün 85 mg serumla aldı, şuan bir hafta 5 mg lık deltacortil den günde 4 adet aldı, hafta hafta 1 er tablet azaltarak düşüyoruz, 14 şubatta bitiyor ateş basmaları var ilaca bağlı olabilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Bende olmuştu. Hem de ne ateş basması, öyle böyle değil. İnsanı çıldırtacak cinsten. Ama siz yine de başınıza gelen tüm yan etkilerden doktorunuzu haberdar edin. Bilgisi olsun. Acil şifalar dilerim.

      Sil
  72. yaklaşık olarak 40 gün kadar prednol kullandıktan sonra azaltarak tedaviyi tamamladım ilacı bırakalı yaklaşık bir ay olacak ilacı bıraktıktan sonraki süreçlerde bi çok yan etkiyi atlattım şuan iki sorunum var birincisi ense kısmında yağ birikmesi ikinci olarak göz çevrelerinde ve yüzümün bazı yerlerinde kıllanmalar çıktı ilacın yan etkisi olarak düşünüyorum böyle bir etki görüpte sonraki süreçte kıllanmadan kurtulan varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %100 değil ama nisbeten geçiyor. Rahat olabilirsiniz. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin.

      Sil
    2. Normal beslenmeye nezaman döndünüz

      Sil
    3. Ben her şeyi birebir doktoruma danışarak yaptım. Kortizonu tamamen bıraktıktan sonra doktorum yavaş yavaş tuz yemeye başlayabileceğimi söyledi. Tabii ki birdenbire eskisi gibi (hastalıktan önceki hayatım gibi) tuz yemeye başlamadım. zaten o kadar tuzu atmak isterseniz de uzun süre sıfır tuzlu beslendikten sonra bu mümkün olmuyor. Azar azar yemeklerime tuz eklemeye başladım.

      Sil
  73. Benim son 4mg düştüm 5 gün sonra bitiyor tuz atmadan normal yemek (salçalı,Normal peynir,beyaz ekmek,tatlı vb.....) yiyebilirmiyim tşk.ler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizonu kullandığınız süre içerisinde doktorunuz size bunları yememeniz gerektiğini söyledi ise bence kortizon tamamen bitmeden kesinlikle yememelisiniz. yediğimiz normal peynirlerde kortizon kullandığımız dönemdeki beslenmemize göre aşırı derecede tuz var. Ekmekte de aynı şekilde. Benim doktorum ilk hastalandığımda bana bir kitap vermişti. besinlerin içerisindeki tuz miktarını gösteriyordu bu kitap. bizim dışarıdan attığımız tuz aslına bakarsanız damak tadı için. Allah'ın yarattığı her şeyin içinde, domatesten buğdaya varana kadar, zaten tuz var. sıfır tuzlu beslenirken burada yazan en az miktardaki tuzlu besinlerden tercih ediliyordu. yani zaten dışarıdan ekstra tuz atmıyoruz ancak yediğimiz gıdaların yaratılışında bulunan tuz miktarlarına da bakıp miktarı en düşük olan gıdaları tercih ediyoruz. Mümkünse birazcık daha dişinizi sıkarak ilaçtan %100 kurtulana kadar normal beslenmemize dönmemenizi kendi iyiliğiniz açısından öneririm. yine de doktorunuzla mutlaka görüşün. Allah'ım şifalar versin.

      Sil
    2. Prednol hangi katogoride bu ilaç.Gebelikte prednol kullanan varmı aranızda?

      Sil
  74. Merhaba kortizonu birakali 2 ay oldu ama kirmizi sivilceler halla bacaklarimda var ve ara ara kollarimda da cikiyor. Yuzumdeki killarda dokulmedi acaba ne kadar suruyor bu yan etkilerin gecmesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. öncelikle Çok geçmiş olsun. gözünüzü korkutmak istemem ama 2 ay çok kısa bir süre ve Doktorum bana yan etkilerin tamamının kaybolması için 2 sene gibi bir süreye ihtiyaç olduğunu söylemişti. Bu elbette bünyeden bünyeye değişiyordur. Ama gerçekçi olmak gerekirse yan etkilerin bir iki ayda geçmesini beklemeyin. bir de şu var. yan etkinin durumuna göre geçiş süreci de değişiyor. Mesela benim kortizonu bıraktıktan sonra yanaklarımda yarıklar oluşmuştu. bu kortizon eksikliğinden dolayı olmuş. cildiye kortizonlu krem vermişti ve birkaç gün onu kullanmam gerekmişti. daha sonra yavaş yavaş bu yarıklar kapandı. Hani tutup da iki seneye yayılmadı bu. Ama bazı problemler gerçekten de 2 seneden bile daha uzun zaman aldığı oluyor.

      Sil
  75. Bende kortizon ilacı 5 aydır kullanıyorum inanılmaz yan etkileri oldu bende yüzümde şişme kıllanma ensede kalınlaşma protein kaçaği vardı ama gecti ilacı bırakırken çok zorlanıyorum baş dönmesi var şişlikler ceyrege düsünce gecermi acaba sislik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah şifa ve afiyet versin. Kısa sürede protein kaçağının bitmiş olması çok güzel bir durum maşaAllah. ilacı tamamen bırakmadan yan etkiler geçmiyor. ilacı tamamen bıraktıktan sonra da epey zaman alıyor. Siz şu an tam olarak iyileşmenize odaklanın. sakın kafanıza takmayın yan etkileri. Aynı hatalara düşmüştüm çünkü. emin olun protein kaçağı bu vesveselerden etkileniyor, Allah muhafaza. Acil ve daimi şifalar dilerim.

      Sil
  76. Merhaba arkadaşlar 15 gün kadar Prednol 16mg kullandım. Kullandigim sure zarfında seker ve tuzdan uzak durdum ödem çok şükür olması ( yada çok az oldu ) Ama arkadaşlar ilacı 15 gün oldu birakali hala kemik ağrılarım devam ediyor ve psikolojik olarak bunalım yaşıyorum. Ara ara gelen sinir ve hastalık tribi beni benden aliyor. Kortizon kullaniyorsaniz önce moralinizi yuksek tutmanız ve yakınlarınızın size destek olması sart. Ben askerden yeni gelip üzerine kortizon kullandım ve şuanda 16 günde halen kendime gelemiyorum. İsin garip yani ilacı alırken hic bişeyim yoktu ama bu sıralar ayaklarimda yanma oluyor bu konuda görüşü olan varsa lütfen yazsin. Herkeze acil bol şifalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kortizon vücudun ürettiği ve sabah saatlerinde vücuda salınan bir hormon. Biz onu ilaç ile almaya başladığımız zaman vücut zaten dışarıdan geliyor diye üretmeyi bırakıyor. Şimdi siz dışarıdan vermeyi bırakınca vücudun tekrar üretmesi gerekiyor. Elbette bu düzene alışmak da belli bir zaman alacak. Mesela bırakın ilacı tamamen bırakmayı, tahlil vermeye gideceğim gün Saat 9.30 civarına kadar aç kalınca korkunç baş ağrıları oluyordu bende. Çünkü ilacı dışarıdan vermiyorsunuz. Vücut da üretmeyince o hormonun eksikliğinden dolayı vücut tepki veriyor. Bırakınca görülen yan etkiler de aynen böyle. Bünye kendini alıştırana kadar biraz dişimizi çıkmamız gerekiyor. Allah şifa versin

      Sil
  77. Merhabalar iyiki yaşadıklarınızı yazmışsınız korkular duymaya başlamıştım. Prednol 16 bir ay sabah2 aksam2 kullandim 3 haftada azaltma süreci sürdü bırakalı bir hafta oldu baş ve boyun ağrısına dayanamıyrm cok fazla ağrım oluyor bende. Yüzüm cok sisti beni görüpte sormayan hiç kimse olmuyor. Sabahlari eklem ağrılarıyla uyanıyrm ağlarken uyuyakalıyrm gündüz eklem ağrısı cok az oluyor. Bu kadar kisa kullanmama rağmen rahatsizlığım tamamen gecmis durumda şükürler olsun. İlacı bırakınca bunları yaşayacağımı bilmiyrdum açıkçası, buradan öğrendim tekrar hastalık nüksediyor zannedip endişelenmeye başlamıstim kimseyle paylaşmıyrdum. Teşekkürler hepinize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Yaşadığınız sıkıntılar hep ilacı bıraktığımızda yaşadığımız yan etkiler. Bu süreçte garip garip bakan, laf eden bir sürü insanlar oluyor ve olacaktır. Onları görmezden gelmeye çalışın. O onların kendi yanlışı. Sakın moralinizi bozmayın. Ben ilacı bıraktığım dönemde ayağımdaki ağrılar yüzünden robot gibi yürümeye başlamıştım ve bir gün bir avm'deki kadının bana dönerek nasıl baktığını, şok geçirmiş gibi gözlerini ayırmadan süzdüğünü hala çok net hatırlıyorum. İnsan ister istemez üzülüyor tabii ama herkesin görgüsü kendine, yapacak bir şey yok. Ayrıca görülen bu yan etkileri muhakkak doktorunuzla paylaşın. Bu tip durumlar için birtakım tedbirler alıp başka ilaçlara yönlendirebiliyorlar koruyucu olması bakımından. Kesinlikle doktorunuzla paylaşın derim. Sağlığınız daim olsun.

      Sil
  78. Tşkederim Amin
    Sizde hep sıhhatli olun inşallah

    YanıtlaSil
  79. Benim oğlum 3 yaşında nefrotik sendrom protein kaçağı cikti ilaç kullandık bitmek üzere tedavi acaba tekrarlarmi hastalık küçük olduğu ivin

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.