12 Nisan 2011 Salı

ZEHRE-2

(Zehre Serisi devam ediyor)
Gözümün aydınlığı, yüreğimin kocaman gülümsemesi Zehrem,
Günler hızla akıp giderken sana olan iştiyakım da büyümekte. Fark ettim ki sana zahiren seslenmeyeli neredeyse iki ay olmuş. Hakikati sorarsan, içimden her gün senle konuşmaktayım zaten.
Hangi coğrafyada yetişmiş hangi bağlarda boy vermişsin acep? 'Bir yerlerde var mısın hakikaten?' diyeceğim geliyor ama yok yok biliyorum. Biliyorum varsın. Ben seninle böylesine yakın konuşabiliyorken nasıl "yok" olasın ki!
İşittim ki insan aynalar sana çirkin diyorlarmış. Evvelki seslenişimde de belirtmiştim ya, boşver sen onları. Beni dinle. "Hüsnün senin ey dilberi nadide" diye başlayasım geliyor uzun havaya. Zaten o aynalarla karşılaşırsam bir gün, dikilip karşılarına "susun!" diye haykıracağım. "Susun, benim zehremin yüreği güzel, ahlâkı güzel. Yüzü çirkin ise ne olmuş yani?" Mecnun’un tarihi haykırışı gibi; ‘Siz ona bir de benim gözümle bakın’…
İnsanın senin gibi bir gönül çiçeği olmayagörsün. Ne güzel şeysin sen zehrem. Bugünüm kötü başlamışsa eğer, ansızın gelen kokunla gülümsüyorum, menfilikler hiç uğramamış semtime gibi güne devam ediyorum. Ne zaman hangi yönden gelecek o eşsiz rayihan, hiç bilemiyorum. İyi de oluyor aslında. Sürprizleri severim müspet olduktan sonra...
Her ne kadar her gün senle ‘bence’ konuşsam da, sana dışarıdan seslenmek ne zor şeymiş meğer! İki satırı iki saatte yazamadım adeta. Kolay değil, benim zehrem özeldir. Her kelime onun kıymetine layık mı ki burada yer alsın? Özenle seçilmeli elbet. İçinden gelenleri yüreğinden geçtiği gibi ifade edebilmek bile kolay olmamalı. Bin düşünüp bir çıkmalı sözcükler. Emek verilmiş olmalı. İyi kötü derlendikten sonra, gidip zehremin penceresine konmalı. Urfam’dan alınmış bir haber güvercininin ayağına takılmış gibi, doğru pencereyi bulup oraya konmalı. Seslenişim sana ulaşacak mı bilmiyorum ama olsun. Ne demişim, umut hep vâr olsun.
Selametle zehre; iyi bak kendine…
12.04.2011 / KONYA / 09.49

15 yorum:

  1. Umut var olsun her zaman dediğiniz gibi. Umit edene verir Allah, ümit etmeyene Allah nasıl versin...

    YanıtlaSil
  2. Ümit etmeyene nasıl versin değil de, başka şekilde söylemeli belki. Teşekkürler Kalemin Secdesi.

    YanıtlaSil
  3. içten, derinden selam ve sevgiler:) ALLAH'a emanet olasın

    YanıtlaSil
  4. Selamunaleykum Aslihancim, herne kadar kimseye yorum msj vs. yazamasam da, ihmal ettigimi dusunmeyesin insaAllah.
    Bir suredir imtihanim olan, mide bakterisi kramplarimda hastalikla mucadele eden arkadaslarimi ismen anarak dua etmeyi hatirlatti Rabbim coksukur. Dualaramiz bulussun insaAllah canim Shafi cc.a emanet ol.

    YanıtlaSil
  5. Sakın gitme içimden zehre.Çünkü sen gidersen,her işâ vakti recm edilen bir mücrim suretinde son bulacak hicretlerim.

    YanıtlaSil
  6. Ve Aleykum Selam Feriha Abla,

    Ve Aleykum Selam Jibekciğim, Çok üzüldüm. Allah hayırlı acil şifalar versin. Açıkçası ben de nerelerdesin diye düşünmeye başlamıştım artık. Aman dikkat et kendine. Allah'a emanet.

    YanıtlaSil
  7. Değerli Âwdil, ne güzel satırlar bunlar; ifade ediş şekliniz muhteşem. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Rabbim umudunu kesmeyenlerden etsin cümlemizi her zaman umudumuz olmalı ki hayatta daha güzel gelsin Aslıhanım
    Rabbimin güzellikleri seninle olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Mesajım gelmiştir umarım :*

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Rana olan sizin denemeniz sayın,urfa tutkunu.Zira bizim sözlerimiz ancak sizin kelamınızın revnaktar bir tecellisi olabilir.

    Ayrıca "zehre" esemasınıdan-da çok hoşlandığımı belirtmek isterim.Daha uzun bir mukabele ile zehre'yi anlatmak isterdim lakin mekan olumsuz,inşallah başka zamama.

    Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. sevgili urfa tutkunu size de hayırlı cumalar ve hayırlı akşamlar:)

    YanıtlaSil
  12. Selamun aleyküm,nasılsınız....ben sessiz sedasız ziyaretçilerinizden biriyim,sizi en çok anlayamazsin bacım a bıraktığınız yorumlardan biliyorum ve sizi bu yüzden rahatsız ediyorum...bildiğiniz gibi kendisi 3. kez anne oldu bize maşallah tosun gibi bir yeğen verdi,ama facebook u kapattı,blogspotuda kapatmış sanırım,bende blogspot engeli sebebiyle 1,5 aydır buralara uğrayamıyordum,iki gündür engelim kalkmış,eskimeyen dostları ziyaret ediyorum :)
    eğer sende varsa Anlayamazsin kardeşimin msn i verebilirmisin,yada sen görüşüyorsan eğer iyimidir hoşmudur,sağlığı yerindemidir söylermisin,tabikide en kalbi selamlarımı sevgilerimi...tosunumuda öptüğümü...zahmet olacak size ama rica ediyorum...sevgiler,selamlar...

    YanıtlaSil
  13. Aynur Ablam, amin. Ne güzel dua ettin öyle =) Eksik olmayasın.

    Pepelacığım mesajın geldi Gülüm. Selamını aldım. Yeniden hoşgeldin aramıza.

    YanıtlaSil
  14. Kıymetli Âwdil, teşekkür ederim. Sizin kaleminizden "zehre"yi okumak beni ziyadesiyle memnun eder. İnşaAllah nasip olur. Saygımla.

    YanıtlaSil
  15. Nisa, teşekkür ederim =)

    Ve Aleykum Selam Gelibolu17. Teşekkür ederim. Anlayamazsın bana bloğunu kapatmadan önce son bir yorum bırakmıştı. İyi olduklarını, en yakın zamanda dönmeye çalışacağını, merak etmememizi söylemişti. Ondan sonra da başka haber gelmedi. Bende adresi de yok. inşaAllah buradan görür mesajınızı. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.