1 Eylül 2010 Çarşamba

ABD'DEN ADAŞIM GELMİŞ =)


29 Ağustos doğum günümdü. Her yıl doğum günümü unutmayan ablam, her nasılsa bu yıl unutmuştu. O her yıl bana çekirdek aile içi sürpriz partiler düzenler, ben de her yıl ona "bunlar bizim kültürümüzde yok" derdim. Hoş zaten aşırıya kaçan bir durum yok; doğmuş olmaya bir şükür vesilesi olarak o gün aile bir araya gelir ve pasta yeriz. Hâl böyle olunca unutması biraz garip geliyor tabi insana. Ayrıca aynı yıl doğduğumuz için birbirimize "modelim" dediğimiz Simge de unutmuştu. Ve ne tevafuktur ki adaşım yarım elmam Aslıhan da unutmuştu. Adaşım Abd' de öğretmenlik yapıyordu ve geçtiğimiz haftalarda yurdumuza kesin dönüş yaptı. O yeni gelme telaşından unutabilir de, Simge ve Hilal Ablam nasıl unutur diye düşünüp durdum. Meğer işin içinde başka iş varmış =)

Aslıhan, Simge, Hilal Ablam ve ben iş arkadaşlarıydık. Ama "iş arkadaşı" tamlaması aramızda kurulan bağı tanımlamak için yetersiz kalır. İnsan kolay kolay "dost" diyemez ya birine; bizler birbirimize dost olmuştuk işte. Sonra adaşım yüksek lisans için ABD' ye gitti ve bitirince de orada öğretmen olarak kaldı. Ardından modelim evlenip Almanya'ya gitti. Kızların ardı ardına gidişi ablam ve beni çok zorladı. Eksikliklerini hep hissettik. Aradan iki yıl geçince Simgemiz eşiyle Almanya'dan buraya kesin dönüş yaptı. Dört yıl geçince de adaşım ABD'den kesin dönüş yaptı. Kolay değil; yılların birikmiş hasreti var. Görüşelim hasbihal edelim dedik. Dün akşam iftarda Simgeler'de toplandık. İftardan önce bu üçlü bir ara ortadan kayboldular. Bir fısıldaşma bir telaş... Ne oluyor diye sordum, geçiştirdiler. Yemekten sonra bir ara mutfakta toplandılar. Ben de bir şey almak için gittim, kapıdan geri çevirdiler. Kesin bir şeyler dönüyordu. Çok geçmeden geldiler. Biri ışıkları söndürdü, biri maytaptan dolayı ışıldayan bir pastayla içeri girdi. Üstüne de "iyi ki doğdun ... model" yazdırmışlar =) Meğer bizim Simge geçen hafta Hilal Ablamı aramış. "Aslıhan'ın doğum gününü unutmuş numarası yap. Haftaya bizde toplanınca sürpriz yapalım." demiş. Arkadan arkaya üçü organize olmuşlar. Bizimki de nasıl rol yaptı ama =) 29 Ağustos saat yaklaşık 23,30'a kadar bekledim. Sonra "unuttun ama bugün benim doğum günümdü" dedim. "Eyvah, nasıl unuttum, oysa aklımda ne fikirler vardı" deyip durdu. Meğer rol yaparmış =) Simge'ye sözü var ya...

Bu güzel ve sürpriz kutlama yetmemiş; bir de bana hediyeler almışlar. Hilal Ablam en sevdiğim çiçeğin beyaz papatyalar olduğunu bildiği için bana el emeği göz nuru papatyalı tebrik kartı hazırlamış iki tane. Modelim çok hoş bir eşarp almış. Adaşım da Teksas'tan Ceyar şapkası, Teksas anahtarlığı ve şapkanın içine konmuş bir kolye getirmiş. Geldiği bölgeye has bir hatıra olsun istemiş. Hepsi ayrı ayrı sağolsunlar. Hatırlanmak, sevilmek çok güzel bir duygu. Allah (celle celaluHu) ailemizin dostlarımızın eksikliğini göstermesin.

Dost sohbetiyle taçlanmış muhteşem bir gece, tadına doyulmadan hitama erdi. Zaten hoş sohbete doyum olduğu görülmüş mü hiç? Hele bir de araya yıllar girdikten sonra... Nasipse Ramazan'dan sonra tekrar görüşmek üzere kavilleşip ayrıldık.

Simge, Aslıhan ve Hilal Abla; iyi ki varsınız...
NOT: Modelim benim için iki iki uğraşıp da her yemeğin tuzsuzunu yaptığın için çok teşekkürler =)

17 yorum:

  1. çok güzeldi çook. günümüze MaşaAllah diyorum, devamını diliyorum.
    bu arada yaşın tekrar hayırlı olsun :))

    YanıtlaSil
  2. önemli olan birlikte güzel anlar geçirmek gerisi bahane : ) fotodaki de çok tatlı ve değişikmiş

    YanıtlaSil
  3. Canim yeni yasin hayirli olsun,hayirlar getirsin sana insaAllah...
    Ne guzel boyle "dost" larin var oldugunu bilmek degilmi???

    YanıtlaSil
  4. Hilal abla sağol =) Devamını ben de bekliyorum inş.

    Sevgili Mine Hanım haklısınız. Beraber olmak güzel, bahanesi ne olursa olsun.

    Mihribancım çok teşekkür ederim. Amin diyorum güzel duana. Ve Allah (c.c.) dostlarımızı eksik etmesin hiç birimizden.

    YanıtlaSil
  5. selamun aleykum:)

    yeni yasinla beraber saglikli,huzurlu,hayirli bir yil ve omur gecirmeni diliyorum.ne guzel surpriz yapmislar.ALLAH ne dunyada nede ahirette ayirmasin sizi.dostlugunuz cennettede devam eder insALLAH.amin
    rahmana emanetsin Aslihan.Rabbim sana ve butun kardeslerimize sifa versin insALLAH.

    YanıtlaSil
  6. SENİN İÇİN ÇOK GÜZEL BİR SÜPRİZ OLMUŞ..NİCE GÜZEL YILLARA SEVDİKLERİNLE İNŞALLAH:))
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  7. sa.sağlıkla tüm sevdiklerinle uzun ömürler RABBİM,nasip etsin duası ile A.E.O

    YanıtlaSil
  8. güle güle kullan...hep mutlu ol..

    YanıtlaSil
  9. ♥ Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir gecen hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  10. =)

    Yeni yaşın hayırlı olsun inşallah.

    Böyle güzel geçmesine sevindim. İnsanı mutlu eden küçük ama büyük şeyler değil mi.

    Daim huzur bulasın inşallah.

    Hediyende çok orjinal. =)

    Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  11. aslıhan çok beğendim şapkayı.güzel bir hediye.hala kızı hatice

    YanıtlaSil
  12. Leyl-i Kâdir mübarek ola,Kadrimiz âlî ola, Hayrlar feth ola, şerler def ola...
    Dualarda bulusmak duasiyla...

    YanıtlaSil
  13. Anlayamazsın ve Aleykum Selam, tüm güzel dualarına can-ı gönülden aminn diyorum.

    Neşe çok teşekkür ederim.

    Ayfer Abla Ve Aleykum Selam, güzel dualarına amin diyorum.

    Ceylan teşekkür ederim.

    Fatoş Abla teşekkür ederim. Bilmukabele.

    mnelam sağolasın. Gerçekten çok orjinal geldi bana da =)

    Hala kızı sağol. Benim adaş unutulmayacak güzel bir sürpriz yaptı cidden =)

    Mihribancım sağolasın. Senin de gecen Mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  14. Aslıhan cım,
    Yeni yaşın hayırlı olsun canım,ne güzel bir sürpriz hazırlamışlar sana:)Rabbim sevdiklerimizden ayırmasın ve ayrılıkla imtihan etmesin..
    Bloga yeni yazılar eklemişsin, çok güzel, gezi yazıların harika...
    Aslıhan cım, senin erpiliç ile ilgili bir yazın vardı, sonra gazetede de helal sertifikalı diye reklemlerı çıktı ama bizim yaşadığımız yerde erpiliç bulamıyorum:((
    Eğer kolayca öğrenme imkanın varsa, Bursa Mustafakemalpaşa da erpiliçe nasıl ulaşabilirim? bana yardımcı olur musun?
    Sevgilerimle canım, AEO, şimdiden bayramını tebrik ediyorum, tatlı, huzurlu ve sağlıklı sevdiklerinle geçireceğin bir bayram diliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Mine Ablacım çok teşekkür ederim. Mesajını şimdi gördüm. Araştırıp en yakın zamanda sana döneceğim inş. Hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  16. çok hoş bir hediye, güzel günlerde kullan inşallah

    YanıtlaSil
  17. Naile sağolasın.

    Mine Ablacım Erpiliç'in numarasını internetten aradım buldum ve konuyu sordum :) Bursa Merkez'de bulunan bayilerinin numarasını verdiler ve Mustafakemalpaşa'da nerelere dağıtım yaptığı hususunda bu bayiyle görüşülebileceğini ilettiler. 0,224,443,49,00. Bir de ulusal marketlerde ve Dia-sa'larda bulabileceğini eklediler. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Helal gıdaya dikkatinden ötürü seni tebrik ederim. Sevgimle.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.