10 Eylül 2012 Pazartesi

Doğum Günüm

29 Ağustos benim doğum günümdü. Normalde kültürümüzde yok diye doğum günü kutlamam ve mümkün olduğunca uzak durmaya çalışırım. Ancak bu günü; doğduğumuz, Efendimiz'e (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ümmet olduğumuz, Allah'ı (celle celaluHu) tanıdığımız, ailemizi tanıdığımız için bir şükür ve sevinme vesilesi olarak görmek güzel. Ve doğum gününde hatırlanmak insanı mutluluğa sevk eden olgulardan.

Doğum günüm için arkadaşlarımın yaptığı sürprizler oldu ve sizlerle paylaşmak istedim. Ancak ard arda gelen şehit haberleri yüzünden elim kolum kalkmadı yazmaya. Ancak bugüne kaldı yayınlamak.

İlk pastayı adaşım yapmış. Ayda bir kez oturuyoruz bu linkte bahsettiğim grupla ve ağustos ayındaki oturmamız Aslıhan'daydı. Pasta yapmayı pek bilmediğini söyler ve genelde sıra onda olduğunda annesi yapar pastaları =) Ancak buna buna rağmen benim için böyle özenli-güzel bir pasta yapmasına çok duygulandım. Üstelik lezzeti gerçekten çok çok güzeldi. Adımın baş harfinin yanına koyacak başka bir harf olmadığı için, oraya da soyadımın baş harfini koymuş =) Bu güzel pasta için adaşıma çok teşekkür ediyorum.


İkinci sürpriz ise Dilek kardeş'ten geldi =) Onlarla da ayda bir kez oturuyoruz fakat itiraf etmek gerekirse bu oturmada bana özel bir pastayla karşılaşacağımı düşünmemiştim nedense. Bu pasta gerçekten sürpriz oldu =) Üstelik bizim kardeş her zaman meyvalı pastaları-dondurmaları tercih eder. Buna rağmen benim mütemadiyen kakao ve çikolatayı tercih ettiğimi bildiği için pastayı bana özel çikolatalı yapmış =) O günkü bu pasta için kardeşe ve diğer tüm sürprizler için de oturmadaki tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız arkadaşlar.


Arkadaşlarım sağolsunlar bana birbirinden güzel hediyeler almışlar. Her birine beni düşündükleri için ayrı ayrı sevindim. Hediyelerdeki ayrıntıları görünce "Nasıl ince düşünceli arkadaşlarım var, ne ayrıntıları düşünmüşler, nasıl firasetliler" diye mutlu oldum. Fakat itiraf etmek gerekirse içlerinde öyle bir hediye vardı ki, görünce tüm dişlerim görünecek kadar gülümsemekten kendimi alamadım =) Modelim Simge'nin hediyesi, "Urfa'da Pişer Bize De Düşer" adlı kitap. Bu güne dek doğum günlerimde insanlardan bir çok hediye aldım. Ve Urfa'ya tutkun olduğumu bilmeyen yoktur. Buna rağmen nedense bu güne kadar hiç Urfa'yla ilgili bir hediye almamıştım ve aklıma da gelmemişti. Bu benim Urfa'ya dair aldığım ilk hediye. Unutmam mümkün değil. Modelim benim için Urfa'daki bir tanıdığını aramış. Bana oradan özel bir paket getirtecekmiş. Ancak nasip bu ya, o tanıdık il dışındaymış. Öyle olunca Simge de bana bu kitabı getirtmiş. Canım Urfam'ın resimleri var içinde. Birbirinden güzel yemekleri var. Benim mutluluğuma sebep olmak aslında öylesine kolay ki! Urfa'dan bir sohbet açın, Urfa'dan bir resim gösterin, Urfa'dan bir hatıra anlatın; istemsiz olarak direk gülümsemeye başlıyorum. Urfam bir yanaaa her şey bir yana =) Modelim, çok teşekkür ederim bu muhteşem hediyenden dolayı.


Arkadaşlar, hepinizi seviyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

11 yorum:

  1. Geçmiş ama olsun, nice sağlıklı mutlu yıllar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. Tosbağalar, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    Günü geçmişte olsa doğum gününü kutlarım.
    Rabbim sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllar nasip etsin.

    YanıtlaSil
  4. nice mutlu yıllarrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı ömürler azizim...

    YanıtlaSil
  6. Amin. Cümleten teşekkürler arkadaşlar =)

    YanıtlaSil
  7. Allah hayırlı, bereketli, sağlıklı yaşlar nasip etsin aslıhan(sanırım ismin bu, değilse pastanın yalancısıyım:)
    ramazan'dan hemen sonra uzunca bir süredir planladığımız gap turuna çıkmak nasip oldu. çıkmadan önce urfa ve anteple alakalı yazılarından çok faydalandım. hele urfayla alakalı en kapsamlı bilgileri senden aldım. sayende daha önce hiç tanımadığımız bir şehrin her bir tarafını rahat rahat gezdik. teşekkürler aslıhan;)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Eflatun, adım Aslıhan =)
    Canım Urfam'ın tanınmasında-rahatça gezilmesinde payım olduysa ne mutlu bana =) Böyle haberleri okudukça hakikaten çok mutlu oluyorum. Huzurlu gezilerinin devamını dilerim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. rabbim hayırlı mutlu bir sene versin sana insallah:))))))

    YanıtlaSil
  10. Marifet ellerimizde, teşekkürler =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.