26 Ekim 2011 Çarşamba

Biz Hangi Peygamber'in Ümmetiyiz?!!

Bir kaç gündür yazmak istiyor ama ruhumda derman bulamıyordum. Henüz bir önceki yazımda bahsettiğim yaralar iyileşmeden, Van depremi ile yeni yaralar açıldı yüreklerimizde. Allah başka acılar yaşatmasın. Elimiz böğrümüzde kaldı adeta. Deprem Allah'tan gelen bir afet. Sabretmekten başka ne gelir elden? Fakat bu sabrı yüzyıllardır her vakitte olduğu gibi yine bir bütün olarak, yine bir millet olarak göstermeliyiz.

Depremin ertesi akşamı bir oturmadaydık. "Bayramımız kara geldi. Önce şehit haberleri, şimdi de deprem. Allah başka acı vermesin." demem üzerine orada bulunanlardan bir tanesi "Deprem Van'da olduğu için benim ilgimi çekmedi, üzülmedim" demez mi! Ya televizyondaki bir spikerin cümlesine "Her ne kadar deprem Van'da da olsa..." diye başlamasına ne demeli? Ne demek bu!! İnternet ortamında yazılıp çizilenler ise işin tuzu biberi oldu. Deprem pazar günü yaşandı. Pazartesi günü sosyal medyada bir bayan bana ulaştı ve bir yarışmaya katıldığını söyleyip kazanması için kendisine oy vermemi istedi. Bir salça yarışması! O'na direkt "haberleri izliyor musunuz?" diye sordum. "Evet de neden?" dedi. "Bir yanda şehitlerimiz, bir yanda deprem. Bu kadar acı yaşanırken yarışmalara biraz ara vermeniz gerekmez mi" dediğimde verdiği cevabı aynen kopyalıyorum size: "şehitlerimizin kanını rabbim yerde bırakmadı". Bu ne çirkin ne densiz ne haddini bilmez bir söylemdir böyle!!! Bizler hangi Peygamber'in ümmetleriyiz arkadaşlar? Ne zaman dini diyaneti bir köşeye bırakıp da hâşâ Allah Rasulü'nün dediğinden daha doğrusunu(!) bilir olduk? Görgülü kuşlar gördüğünü işleyecek değil miydi? Bize ne oluyor ki aynı bayrağın altında aynı nüfus cüzdanlarıyla BİR MİLLET olarak yaşadığımız insanları sırf doğdukları yerden ötürü yaftalıyoruz hemen? Neden anlamıyor zihinlerimiz doğudaki her insanın bölücü olmadığını? Haberlerde bağıra bağıra "Bu örgüt bizi temsil etmiyor, Kürt halkını temsil etmiyor. Vatana millete acılar yaşatıyor. Onları kabul etmiyoruz. Biz kardeşiz." diyen insanları neden görmemekte ısrar ediyor bazılarımız. Hani her yerin iyisi de olur kötüsü de denir ya, 'kötü' sıfatının içine giren vatan hainlerinin emellerini Allah kursaklarında bıraksın. Oyunlarını ayaklarına dolasın. Aldıkları nefes canlarına azap olsun. Gün yüzü göremesinler inşaAllah. Ama "Şimdi ağlama sırası onlarda" diyen zihniyeti anlamam mümkün değil. Onlar kim, biz kimiz? Şehitlerimizin içinde Erzurumlu'su, Ağrılı'sı, Elazığlı'sı da vardı. Bu haritanın sınırları içerisinde kalan her karış toprak bizimdir ve bu bayrağın altında bölücülük yapmadan yaşayan her insan kardeştir. Yukarıdaki ve aşağıdaki iki resmi görüp de buna rağmen "Hehe, iyi oldu" diye gülenler, göçüklerin altında nefes alan birilerinin hala olduğunu bilen ve 15 günlük yavrunun diri çıktığını görüp buna sevinmeyen, gece başını yastığa rahatça gömüp uyuyanlar varsa; latifelerini bir gözden geçirsinler derim. Demek ki ölen latifeler olmuş!

Geçen hafta ebediyete uğurladığımız yavrular niçin şehit olmuşlardı? Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, bu milletin içine sızan bölücüleri paklemek ve Allah vatanı milleti kutsal kıldığı için. Bölücülük bitsin diye bahar mevsimindeki hayatlarını bırakan yavrular, eline geçen her fırsatı bölücülük yapmak için kullananlara haklarını helal edecekler mi acaba? Hepimiz kendimizi hesaba çekelim lütfen.

Aziz şehitlerimizin ve depremde vefat eden tüm vatandaşlarımızın ruhu şâd olsun. Sevgimle.


15 yorum:

  1. Yardımlar birilerine insanlık dersi de veriyor çok şükür..

    Rabbim şehit ailelerine de depremzedelere de sabır versin..Yardımcı olsun...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş, önce insan olalım ve ne dediğimizi bilelim. Allah vefat edenlere rahmet eylesin kalanlara şifa ve sabır diliyorum bütün kalbimle, dualarımız onlarla.

    www.gulenmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Enteresan bir düşüncesi varmış size bu cevabı verenin.Zira ben de kürdüm lakin hiçbir şekilde pkk denilen cani örgütün eylemlerini tasvib etmedim.Tam tersi kürtlerin yararına bir şey yapmadığı kanısındayım.

    Ne zaman veda hutbesini idrak edebilirsek belki o zaman ümmetçe tefekkür etmenin bilincine varabileceğiz.

    YanıtlaSil
  4. Enteresan bir düşüncesi varmış size bu cevabı verenin.Zira ben de kürdüm lakin hiçbir şekilde pkk denilen cani örgütün eylemlerini tasvib etmedim.Tam tersi kürtlerin yararına bir şey yapmadığı kanısındayım.

    Ne zaman veda hutbesini idrak edebilirsek belki o zaman ümmetçe tefekkür etmenin bilincine varabileceğiz.

    YanıtlaSil
  5. Pabuç, amin diyorum duana.

    Gülen mutfak, katılıyorum size. Amin.

    Enteresan olmaz mı muhterem? Allah hidayet versin, ne diyelim. Anlatmak istediğim tam da senin yorumundaki bakıştı işte. Umarım öyle düşünenler yorumunu görürler. Allah Rasulü neyi yasaklamış ise, bir bildiği vardır. Hepimizin hayırlısıyla idrak edebilmesi duasıyla...

    YanıtlaSil
  6. Sorun kürtlük değil aslında.Öyle olsa hiç bir kürt asker ocağında yer almazdı.Geçen yıl bu vakitlerde bingöl,kigi da yedek subay olarak silah altındaydım.Lakin kütük bilgileri batı illerine kayıtlı onlarca kürt vardı,ve operasyona katılıp canla başla çarpıştıklarına şahidim.

    Sorun her neyse,bundan ne türk-ne de kürt bireyleri karlı çıkmayacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Evet işte bu. Bölüşülemeyen nedir ki barış ve huzur içinde yaşamak varken? Her Kürt bölücü olsa idi senin ve bahsettiğin diğerlerinin ne işi vardı asker ocağında? Benim Urfa'dan bir Kürt tanıdığım var, bir devlet kurumunda çalışıyor. Sattıkları ürün için başlarındaki müdür bazı kişi ve kurumlara fazla indirim yapmaya çalışıyormuş. Bu arkadaş ise o indirimleri engelleyip fiyatı makul bir seviyede tutmak için çalışıyor. Bana bizzat şu cümleyi söylemişti "Bu devlet bir kuruş fazla kazanabilecekken, ben devletin parasını neden yedireyim?" Siz şimdi buna nasıl "Kürttür kötüdür" diyebilirsiniz. Allah katında üstünlüğün ancak takva ile olduğunu unutmayalım inşaAllah.

    YanıtlaSil
  8. Her iki tarafta da bu duyguları taşıyanlar olabilir.Fakat eminim iki tarafta anlayacaktırki aslında iki taraf diye bir şey yok.Bunu söyleyebilen insanlar kürtlerde de var türklerde de ve başka milletler de.Biz uyanık olalım asıl.Bu oyunlar çook eskilere dayanıyor çünkü tarih her zamanki gibi tekkerrür ediyor.Bir zamanlar alevi sünniydik, bir zaman oldu sağ sol oldu, şimdi kürt türk bunu da atlatınca eminim başka birşey bulurlar.iş bizde bitiyor yani

    YanıtlaSil
  9. Tombul Tarifler, ne güzel söylediniz. Oyun hep aynı aslında. Sadece biçilen isimler farklı. Allah cümlemizin gözlerini açsın, oyunculara da fırsat vermesin.

    YanıtlaSil
  10. şok güzel yazmışsın ablacım.. gönlün çok geniş Allah biliyor yaa.. bloguma da beklerim ve öperim http://modayaayakuyduramayan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Böyle diyenlere çok kızıyorum çünkü benim kardeşim orada öğretmendi, çok şükür hiçbirşeyi yok ama onun gibi masum pek çok insan öldü bunu nasıl açıklayacaklar

    YanıtlaSil
  12. Evet. Oranın yerli halkı olup da masum olan, tayinle gidip de masum olan binlerce insan var. Böyle genellemeler hepsinin hakkına giriyor yazık ki.

    YanıtlaSil
  13. Rabbim güzelliklerle dolu bir bayram nasip etsin inşaAllah
    çok buruk çünkü bu bayram...

    YanıtlaSil
  14. Aminn sağolasın Minecim. Haklısın. Bayramın son günü yine sarsıldık =(

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.