11 Nisan 2011 Pazartesi

BAYRAM BUGÜN


Hepinize merhaba,

Bir süredir yeni yazı ekleyemiyor ve sizleri okuyamıyor olma nedenim, "Karar çıktı" denmesine rağmen bende blogların hâlâ açılmıyor olması; kendi bloğum da dahil. Ama her nasılsa kumanda paneline girilebiliyor =) Dns ayarlarını değiştirmek geçici bir çözüm gibi görünse de her zaman uygun olmayabiliyor. Neticede açamasam/okuyamasam da; böyle ehemmiyetli bir günü yazısız geçirmek istemedim. Sevincimi sizlerle de paylaşmalıydım elbet.

Bugün 11 Nisan. İki gözümün nuru Canım Urfam'ın kurtuluş yıldönümü. Şimdilerde Suruç'un bir beldesinin adı olarak (eski Aligör) anılır. 1517 yılında Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılan Urfamız, 24 Mart 1919'da İngilizler ve 30 Ekim 1919'da Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Bu kara günler çok uzun sürmemiş ve biiznİllah zaferle sonuçlanmıştır. 11 Nisan 1920'de Urfamız işgalden kurtulmuştur. Bunu kanıtlayan belge Hızmalı Köprü'nün devamında bulunan Millet Köprüsü üzerinde imzalanmıştır. O gün bu gündür, Urfamız bizimdir hamd olsun =)

İki gözümün nuru, nurusan Urfam.Eksik olma heç.

(Resim internetten alıntıdır).

NOT: Süheyla Abla'nın isteğiyle yapılan araştırma esnasında evde bulaşık makinası deterjanı yapmayı öğrendim. Sırada bekleyen yazılardan birisi bu. Kalemin Secdesi'nin gönderdiği Huzur mimini de unutmadım. Ömür yeterse yayınlayacağım inşaAllah.

NOT2: Anlayamazsın, mesajını aldım vefalı bacım benim. Seni anlıyorum. Çabucak dönmeni umuyorum.

5 yorum:

  1. Urfa'ya bayılıyorum en kısa zamanda tekrar gitmeyi çok istiyorum hayırlısıyla kısmet olur inşallah bu arada deterjanı çok merak ettim güzel bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  2. Deterjanı çok merak ettim heyecanla bekliyorum kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Mineciğim inş isteğin hayırlısıyla gerçekleşir.

    Deterjanı eklemek bir türlü nasip olmadı. Şifayı kapmışım, bir kaç gün evde raporlu yattım. İlk fırsatta yayınlayacağım inş.

    Hanife Hanım teşekkürler. Sevgimle.

    YanıtlaSil
  4. MERHABALAR .GEREK RESIMLER GEREK YAZILAR HARIKA:)ELLERINIZE SAGLIK....BENDE SIZI IZLEMEYE ALDIM ..BENDE BEKLIYORUM INSALLAH:)SEVGILER...

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz =) Sevgimle.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.