6 Mart 2011 Pazar

TAHİR HOCAMIZ'I UĞURLADIK

Sevgili memleketim Konyamız'ın manevi büyüklerinden Tahir Büyükkörükçü Hocamız'ı bugün defnettik. Elhamdülİllah bana da nasip oldu cenazesinde bulunabilmek. Böyle müstesna bir insanın vefat zamanında hayatta isem, o manevi havadan yararlanmak istedim ve evde kalmadım.

Adeta mahşeri bir kalabalık vardı. 500.000 insan varmış, öyle dediler. Tüm tramwaylarda "Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin cenazesine gider" yazıyordu. Her biri de tıklım tıklımdı zaten. Tüm Konya akın akın Hocasına son görevine gidiyordu ve vasıtalar Alaaddin durağında bomboş oluyordu. Alaaddin'den yürüyerek namazın kılınacağı Kapu Camisi'ne gitmeye çalıştık ancak ne mümkün. Hocamız'ın onlarca yıl vaazlarını verdiği bu camide kılınacaktı namaz. Ve camiye gidişteki ara sokaklar dahi dolmuştu. O kalabalığı size tasvir edemem. Ben Hocamız'ı salın üzerinde görmek, son defa bakmak istedim. Ancak varılacak gibi değildi. Nihayet Üçler Mezarlığı'na gittim. Rahmetli Hacı Veyis Zade Hocamız'ın civarında defin yeri hazırlamışlar. Mezarlıkta da bir sürü insan vardı. Bayanların yanına geçip beklemeye koyuldum. Vakit ilerledikçe kalabalık arttı. Konyamız'ı bilenler; Kapu Camisi ile Üçler Mezarlığı'nın arasını bilirler. Yürüyerek beş altı dakikada varırsınız. Ancak Hocamız'ın naaşının mezarlığa ulaşması yaklaşık üç saati buldu. Konyamız yakın tarihte, Hacı Veyis Zade Mustafa Efendi Rahmetli'den sonra, ilk defa böyle bir defin merasimi gördü. Böyle mahşeri bir kalabalık...

Cenaze namazını oğlu Abdurrahman Büyükkörükçü kıldırdı. Abdurrahman Hocamız da her çarşamba akşamı Kon TV'de İrfan Mektebi adlı bir program yapıyor. Kon TV uydudan da çıkıyor ve internetten de yayın yapıyor. Takip etmenizi tavsiye ederim. Tahir Hocamız'ın vaazlarını da muhakkak dinleyin inşaAllah.

Tahir Hocamız bunca senedir Konyamız'ı irşad ederdi. Ben daha bir kere dahi elinde bir kağıt, bir kitap, bir not görmedim. Hitabeti öyle kuvvetli idi ki. Bilgisi çok derindi. Doğaçlama konuşurdu vaazlarında. Hızır Aleyhisselam'ı, Ladikli Hacı Ahmed Ağa Hazretleri'ni, Konyamız'ın manevî mimarlarından Hacı Veyis Zade Mustafa Efendi'yi, rahmetli büyüğümüz Ali Ulvi Kurucu'yu görmüş bir insandı. Allah (celle celaluHu) ve RasulUllah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) aşkı ile dolu idi. Biz O'ndan razıydık. Allah da razı olsun. Duası üzerimizden eksik olmasın. Ben Konyalı bir kardeşiniz olarak Hocamız'ın vefatında bizleri yalnız bırakmayan ve gerek il dışından gerekse yurt dışından gelen tüm insanlara şahsım adına teşekkür ediyorum. Bloglarında haberlerini paylaşan ve gelemese dahi uzaklardan dualarını gönderen kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Cümlemizin başı sağolsun.

Hocamız'ı bilhassa her vaazında söylediği şu sözleri ile hatırlayacağım:

*Mevlam cümlemizi; Hakk'ı hak bilip Hakk'a ittiba, batılı batıl bilip batıldan ictinap eyleye.

*'Muhterem Müslümanlar, Mevlam cümlemize kelimeyi tayyibeyi münciyeyi mübarekesi ile çene kapamayı nasib-i müyesser eyleye. Buyrun aşk ile Eşhedüen La İlahe İllallah Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abduhu ve Rasuluhu.' dedikten sonra 'aşk ile bir dahi', 'aşk ile bir dahi' der ve tüm cemaate üç defa Kelime-i Şahadet getirtirdi. Allah gani gani rahmet eylesin.

Sizleri Hocamız'ın, oğlunun ve cenaze töreninin fotoğrafları ile başbaşa bırakıyorum. Dualarınızı eksik etmeyin, rica ederim.









8 yorum:

  1. Selam aleyküm canım kardeşim
    bana başsağlığına geldiğini görünce içim coştu Allah razı olsun senin ve tüm Konya mızın başı sağolsun ben de Rahmetli babacığım sayesinde Tahir hocamızın vaaazlarını dinleyerek büyüdüm Allah onlardan razı olsun Rahmetini bol eylesin inşaallah
    televizyonda cenaze törenini izlerken Konya da mahşer kurulmuş diye düşündüm Allahım o ne güzel bir kalabalıktı kimbilirki daha görünmeyen kalabalık nasıldı??? anladın sen?
    Allahım bizlere de güzellikler nasip et yarabbi AMİİİİİN
    Öptüm kardeşim dualarında olayım emi:)

    YanıtlaSil
  2. Rabbim kıyamet gününde bizide onun sevdiklerinden eylesin inşallah. Mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
  3. söylnecek herşeyi yazmışsın, sesi kulaklarımızdan silinmeyecek İnşaAllah

    YanıtlaSil
  4. Ve Aleykum Selam Aynur Ablam, sağolasın. Cümlemizin başı sağolsun. Hocamızın Konyamız'da emeği çok, Allah ondan razı olsun. Rahmet eylesin. Haklısın. Belki de kaça katlardı o kalabalık görmediklerimizi de görebilseydik. Güzel duana amin diyorum. Sen de duanı eksik etme inşaAllah.

    Fatma Abla, amin diyorum dualarına.

    Hilal Abla, inşaAllah.

    YanıtlaSil
  5. Allah şefaatine nail eylesin
    Aslıhan çemenle ilgili fikrimi sormuşsun, canım ben yıkanıp kullanıldığını bilmiyordum.Kayseri'li tanıdıklarımdan bilgi alınca ulaştırırım sana, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ben sizi Urfalı sanıyordum, bu yazıyı da biraz geç görmüşüm...
    Allah rahmet eylesin, bize de böyle gönül ehli kişilerin muhabbet halkalarına dahil olmayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  7. Amin.
    Yok genelde hep öyle sanilsa da Konyaliyim aslında =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.