29 Aralık 2010 Çarşamba

İki Güzel Firmaya Teşekkür



Merhaba Arkadaşlar,

Bir tüketici olarak en sevdiğim durum, fikirlerimin önemsendiğini görmek. Bugün sizlere bunu yapan iki güzel firmadan bahsetmek istiyorum. Seha Yapı ve Afia Gıda.

Cahide Abla ile uzun süredir krem şanti içeriklerini araştırmaya çalışıyorduk. Bu süreçte pek çok firmaya mail ve telefon yoluyla ulaştım. Benim iletişime geçtiklerim büyük ve orta ölçekli firmalardı hep, hani şu isimleri en bilinenlerden =) Ama e-postama cevap vermeyenleri mi ararsınız, telefonuma geri dönüş yapmayanları mı? Yoksa "Kusura bakmayın ISO denetimimiz var, çok yoğunuz. Onu atlatınca size cevap yazacağız" deyip de üstünden aylar geçenleri mi=) Hani ISO'cu olmasam bilmeyeceğim bir denetimin ne kadar süreceğini. İşte bunlar gibi pek çok ilginçlik karşısında şaşırırken, dün nihayet bu konuyla ilgili güzel bir haber aldım. Helal gıda ürettiğini söyleyen ve bunu çeşitli yollarla belgeleyen Afia Gıda'dan daha önce bahsetmiştim. Aylar önce kendilerine e-posta gönderip, bir tüketici olarak krem şanti üretmelerini istediğimizi yazmıştım. Siteye üye olduğum için her tür yeniliği bildiren e-postalar alıyorum. Dün firmadan aldığım bir mailde krem şantinin satışa çıktığı yazıyordu =) Bunda benim müşteri talebim ne derece etkili oldu bilinmez ama netice olarak müşteri isteğinin yerine getirilmiş olması çok güzel.

İkinci teşekkürüm ise Seha Yapı firmasına. Ablamlar Konyamız'da yükselişini sürdüren bu kurumun yaptığı evlerden bir tane alıp ona taşınmışlardı, bir yılı geçiyor. Seha Yapı'nın çalışma stilinden ve yaptığı evlerden memnun kaldık. Ancak gördüğümüz bir kaç olumsuzluk vardı. Evde kullanılan malzemelere, bahçe düzenlemesine vs... yönelik. Firmaya bir sonraki projelerinde bu konulara dikkat etmelerini bildirir bir e-posta gönderdim ve önerilerimi sıraladım. Bir kaç saat sonra firmanın Kurumsal Pazarlama Müdürü'nden bir cevap geldi. Önerilerimin değerlendirilmek üzere gerekli mercilere iletildiğini bildiriyor ve teşekkür ediyordu. Bundan birkaç gün sonra da işyerime Kurumsal Pazarlama Müdürü'nün bizzat kendisi geldi =) Ajanda, takvim, kalem gibi şeylerden oluşan şirin bir hediye paketi ile teşekkür ziyaretine gelmiş. O kadar memnun oldum ki. "Evlerimizi kullananlar hanımlar olduğu için onların önerileri bizim için çok mühim. Hepsini inceleyip değerlendiriyoruz." dedi. "Paramı aldım işim bitti" mantığıyla değil, "müşteri önerisi bizim için bir ışıktır" yaklaşımıyla çalışan bu güzel firmöaya hayranlığım bir kat daha arttı.

Yazımda bahsi geçen her iki firmaya da teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Sizlere de acizane bir önerim var. "Benim fikrimden ne olacak ki, zaten kimse önemsemez" demeyin. İçinizden geçenleri paylaşmaktan çekinmeyin. Bırakın hizmet aldığınız firmaları sizin fikirleriniz yönlendirsin. Hepinize sevgilerimle.

9 yorum:

  1. eline ,yüreğine sağlık arkadaşım ne güzel yapmışın uyarmışın bende bu günlerde o kadar doluyumki işlerini doğru yapmayan insanlar yüzünden stres çekiyorum.
    İnanamıyorum insanlar ekmek yediği işe nasıl değer vermezler,uyarıyorum bir kulaklarından girmiyorki diğerinden çıksın.
    Neyse arkadaşım senin çabaların sonuç vermiş ,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel ,iki sorumluluğunu bilen firmayı tebrik ediyorum bu tür firmaların sayısının artmasını dilerim.
    Aslında çok zor şeyler değil bunlar özünde sadece insanın önemseyeceksin :)o kadar yani
    Şanlıurfa'dan sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tebrik ederim canım kardeşim, ne istediğini bilen müşteri ve duyarlı üretici:))
    ALLAHa emanet olasın

    YanıtlaSil
  4. sa.Canım benim çok sağol bilgilendirdiğin için duyarlı insanları severim konuya ışık tutuklarından.Ülker'e mail atmıştım bana ürünlerinin rahatlıkla kullanacağımızı yazıyordu yur dışındaki ürünlere ekiplerinin bizat kendileri yaptığını belirtmişti ne derece doüru bilmiyorum çünkü beklentim kamuya açıklama yapsınlar ,bimin üretimi ile önemli şahsiyetlerden güvenmek zorundayız sözü oldu RABBİM,helalden ayırmasın cümlemizi amin...A.E.O

    YanıtlaSil
  5. canımmm selam ve sevgiler...
    yeni yıl huzur sağlık ve mutluluk getirsin sana.kocaman öpüyorum seni...şimdiden kutluyorum yeni yılını...saygılar...

    YanıtlaSil
  6. tüm dilekleriniz gerçek, yeni yılınız kutlu olsun!♫ Sevgilerimle ♫

    YanıtlaSil
  7. Canım benim,evet bu haber en çok bizi sevindirdi Herhalde:)
    Allah razı olsun güzel bir hizmet.
    Ev konusuna gelince bu durumdan o kadar muzdarip olanlar var ki,güvenilir bir şirket bulmak imkansız gibi olmuş.
    Hilal yine kısmetliymiş.Allah iyilere denk getirmiş. Güle güle otursun inşaallah.
    Allah'a emanet ol gülüm...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba...
    Dün geçirdiğimiz güzel gün için tekrar teşekkür etmek istedim.
    İyiki geldiniz ve iyiki sizleri tanıdım.
    Tekrar görüşmek üzere.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Hanife, teşekkürler. İnsan ne kadar sinir oluyor değil mi öyle durumlarda =)

    Neşecim haklısın. Canım Urfam'a ve sana sevgiler.

    Feriha Abla sağolasın.

    Ve Aleykum Selam Ayfer Abla, Ben söylenenlere değil de, daha ziyade belgelere inanıyorum. Artık belgelerde bile sahtecilik veya photoshop düzenlemeleri yapılabiliyor kolayca. neredeyse ona bile tam güvenemiyorum yani. Bu arada Ülker'in sana cevap vermesi ne hoş. Ben de belge ister bir mail atmıştım. Bazı sorular da sormuştum tabi. Üstünden kaç ay geçtiğini bile unuttum =) Ne haber var ne cevap...

    Minticim teşekkürler.

    Nadire teşekkürler.

    Cahide Ablacığım sağolasın. Darısı başka evi olmayanların başına inş =)

    Gönülden ele, ben de teşekkür ederim. Ben de sizleri tanıdığım için çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.