14 Ekim 2010 Perşembe

BARBUNYA SALATASI VE MİM


Harput Köftesi'ni yaptığım akşam Sevgili Neşe'nin barbunya salatasını da denemiştim. Daha doğrusu yetiştirmek derdinden annemle beraber yaptık =) Zor beğenen babamdan tam not alan bu salatayı denemenizi öneririm. Bu güzel tarif için Neşe'ye çok teşekkürler. İşte yapılışı:

Malzemeler:

* 1 su bardağı barbunya
* 1 tane kuru soğan
* 4 -5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak (biz damak tadımıza uyduğu için biraz daha fazla kullandık)
* 1 demet maydonoz
* Pulbiber

Yapılışı:
Barbunyaları yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Kuru soğanı ince ince doğrayıp zeytin yağında kavurun. Süzdüğünüz barbunyaları ekleyip biraz da tuz atıp kavurun. Tabi ben tuz atmadım yine =) Malum, hâlâ yasak bana tuz. Ve servis yapacağınız tabağa alın.

* Yoğurdu çırpın ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. Biraz da tuz atın. Yoğurdu barbunyaların üzerine döküp ince ince kıydığınız maydonozla ve pulbiberle süsleyin. Afiyet olsun.

Hilal ablam beni mimlemiş. Kumanda panelinden istatistik bölümüne girip en çok okunan beş yazımı bildirmem ve beş kişiyi mimlemem gerekiyor. İşte sonuçlarım:

Erpiliç Göynük Tesisleri'ndeki gezi notlarım. Helal tavuk nedir, nasıl olmalıdır gibi bilgiler içeriyor. Bu yazının en çok okunan yazı olması insanların helal gıdaya verdiği ehemmiyeti göstermesinden dolayı oldukça sevindirici.
Yine bir helal gıda yazısı. Bisküviden çikolataya, cipsten sucuğa kadar pek çok ürünü bulunan ve her tür ürününde "hususi üretim" yapan helal sertifikalı Afia Gıda'yı anlatmıştım bu yazımda. Ben yazımı eklediğimde ürün çeşitliliği azdı. Şimdi portföylerini çok genişlettiler. Merak edenler buradan Afia Gıda'nın web sitesine ulaşabilirler.
Samsung markalı fotoğraf makinama yedek parça almak istediğim için başıma gelmeyen kalmadı. Okuyunca bu fiyaskoya güler misiniz ağlar mısınız bilmem =)
Meğer bu kurabiyeyi benim gibi ne çok seven varmış! Gerçekten muhteşem bir lezzetti. Çıtır çıtır ve tam kıvamında. Mutlaka deneyin derim.
İşte Canım Urfam'a dair bir lezzet. Patates ve kıyma ana malzemeleriyle yapılan hoş bir yemek. Sunum şekli de güzel. Misafirleriniz için çok cici bir ikram olabilir.

Ve benim mimlediğim beş kişi:

23 yorum:

  1. Bayılırım barbunyaya ama yoğurtlu hiç denememiştim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. bu aralar salatalara taktı mya malum, denemeliyim bunu da. ellerine sağlık. bu arada ne güzel ki helal gıda yazıları çok okunanlar arasında.

    YanıtlaSil
  3. Esselamü aleyküm..

    Salata çok leziz görünüyor, elinize sağlık :) Mim içinde teşekkürler..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Es-Selam..
    Salata çok güzel görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık gülüm.Şimdi popüler postlarını okuyayım:)
    Keyif ve muhabbetle

    YanıtlaSil
  5. sa.canım afiyet şifa olsun mimin cevapladım sevgiler...A.E.O

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    Barbunyaya yoğurt eklemek oldukça ilginç bir fikir.
    Mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık.
    Bu arada;
    Bu yepyeni mimi daha önce hiç duymamıştım, beni hatırladığın için teşekkür ederim.
    İlk fırsatta bir yazı hazırlarım.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK CANIM .BEĞENMENİZE SEVİNDİM..
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  9. selam
    Aslıhan kardeşim barbunya salatan değişik olmuş eminim lezzetlidir de denemek lazım
    mimlemişsin hemde hatim bloğumun daha çok tanınması için güzel bir düşünceyle yapmışsın bunu canım Allah razı olsun ancak bugün cevaplayamam misafirim var inşaallah yarın cevaplamak istiyorum kısmet olursa
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  10. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Benim hayatımdaki lezzetler;
    Barbunya ve kuru dolma... ikiside zeytinyağlı olacak tabi...ayyyy bayılırım.. ha bide fırın sütlaç.hayatımın üçlüsü:)
    barbunya eminim salatada da harika olur...ellerine sağlık ablacım.
    ben süheyla ablan bu arada:)

    YanıtlaSil
  12. Aslıhan cığım,
    Akşam çok geç vakit tarifi yazdım, mim konusu aklımdan tamamen uçmuş gitmiş:(BU hafta sonu çocuklar geldi, siteye odaklanmam çok zor, bir sonrakinde inşaallah yazıcam. Hayırlı cumalar, AEO

    YanıtlaSil
  13. merhaba sevgili dostlar sitemde yayınladığım yazıyı dikkatlice okuyun lütfen kim bilir hediye paketi kazanan şanslı siz olursunuz.
    siteme bekliyorum sevgiler
    http://birdemliksohbet.com

    YanıtlaSil
  14. barbunya salatasını hiç yoğurtlu denemedim.
    Hangi yöreye aitti acaba?=)
    Ellerine sağlık gülüm benim..
    Şu nişastalı kurabiyeni de denemek istiyorum ama bu aralar tembellik var üstümde.Taslaklardan devam ediyorum.
    Bu arada malum yerden beklediğim cevap hâlâ gelmedi=) Ne dersin beklemekten vaz mı geçeyim?=)

    YanıtlaSil
  15. Aslıhancığım,bir yemeği zor beğenen bir insan beğeniyorsa o gerçekten güzeldir,ellerine sağlık,sevgier.

    YanıtlaSil
  16. Cümleten Ve Aleykum Selam,
    Hepinize teşekkürler arkadaşlar. Başta ben de şaşırmıştım yoğurtlu hiç duymadık nasıl olur diye. Güzel olyormuş =) Sizlere de tavsiye ederim.

    Süheyla abla, sen biraz iyileş de bir gün beraber yapar yeriz inş salatadan =)

    Cahide Ablacım hangi yöreye ait bilmiyorum =) Nişastalı kurabiyeyi denemeni kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle senin Malatya kurabiyesi sever ikizler beğenecektir kanaatimce. Ben de sana beklediğimiz o belgeleri soracaktım ama iki gündür dışarıda eğitimdeydim; sorma fırsatım olmadı. Bana da hiç bir cevap gelmedi =) Açıkçası hâl böyle olunca insana da iyice kuşku geliyor =)

    YanıtlaSil
  17. Aslıhan cığım,
    siteme uğrar mısın? en sonunda mim i cevapladım, sevgilerimle tatlı kardeşim:)

    YanıtlaSil
  18. Tamam hemen bakıyorum inş =)

    YanıtlaSil
  19. Aslıhan cım,
    Hayırlı cumalar, dualarda birleşmek ümidiyle...

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim Mine ablacım. Cevap için geciktim ama =)

    YanıtlaSil
  21. sevgili arkadaşım inanılmaz güzel bir lezzet.ellerine sağlık.mintiden sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Aslıhan cığım,
    Sitemde sana bir sürpriz var:)
    AEO

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Minti teşekkürler.

    Mine ablacığım baktım. Bana sürpriz oldu gerçekten =) Sevindim.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.