26 Aralık 2017 Salı

Balkabağı kavurması (Sergül'den)

Sevgili Sergül'ün balkabağı kavurması tarifini geçen kış deneyip sevmiştim. Bu yıl tekrar yapmak nasip oldu. 


Balkabağını küp küp doğrayıp zeytinyağı ve susam yağı ile kavuruyoruz. 


Karabiber, tuz, kekik vb istediğimiz baharatları ekliyoruz. 


Hazır olunca tabağa alıp, 


Yoğurt ile yiyoruz :) Ben sarımsaklı yoğurt döktüm üzerine. Güzel oldu. 
Teşekkürler Serrose :) 

13 yorum:

  1. Balkabağını hayatımda belki bir defa yedim ve daha da yemeyi düşünmem.Fakat senin hazırladığın tarif çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. değişik bir tarif olmuş :) afiyet olsun:) Bu arada geçen sene Martin Eden'i okuyabildim:) çok beğendim öneri için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok sevindim :)

      Sil
    2. Aslında toplu anlamda yazmak istemiştim, kitabı beğenmenize de sevindim :)

      Sil
  3. :) anladım sıkıntı değil

    YanıtlaSil
  4. Hmm değişik, tadını merak ettim, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Kabak çorbasına daha yeni alıştık. Önceden bilmiyorduk. Ama tatlısından daha çok tercih eder olduk. Bu tarif nasıl olur? Denemek lazım.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.