12 Eylül 2013 Perşembe

Neden Parfüm Kullanmıyorsunuz? (!)

Merhaba arkadaşlar,

Armutlu'dan geldik ama bir rehavet çöktü ve yazamadım. Aslında sizinle paylaşmak istediğim farklı şeyler vardı ancak geçen gün yaşadığım ilginç bir olayı anlatmasam olmazdı.

O sabah biraz erken uyandım ve ne kadar çabalasam da tekrar uyuyamadım. Üstelik halsiz ve yorgun hissediyordum. Öğlene doğru olduğum yerde uyuyakalmışım =) Hani denir ya, 'kan uykudaydım' diye, işte tam o vaziyetteyken telefonum çaldı. Birden fırlayıp hayırdır diye açtım. Tanımadığım bir numara arıyordu ve telefonun ucundaki hanım Royal Grup'tan aradığını ve biraz görüşmek istediğini söyledi. Buyurun dedim ve düşündüm Royal Grup ne acaba diye. Aklıma bir tek halı olan Royal geldi =) Ama o değilmiş.

Telefondaki hanım "parfüm kullanıyor musunuz?" diye sordu. Şaşırdım. Zaten yeni uyanmışım. Ne parfümü, ne alaka? İlgiyi kuramadım. Hayır dedim. Neden ama demez mi? Size ne kardeşim diyeceğim, sıktım kendimi. DrFlor... bilmem ne diye bir kozmetik markası varmış. Adını bile ilk kez duyuyorum. Bana onun parfümünü tanıtacakmış. Yahu hiç telefonda parfüm tanıtılır mı? Kullanmıyorum, tercihim bu yönde dedim. "Ama neden kullanmıyorsunuz, bu kendi tercihiniz mi yoksa doktor falan mı kullanmayın dedi?" diye sordu. Doktor ne alakaysa? Hayır kendi tercihim diyorum; hala ama neden kullanmıyorsunuz diyor. Siz benim numaramı nereden aldınız dedim. Telefon operatörünüzden dedi. Nasıl yani diye sordum? Operatör numaramızı böyle her isteyene veriyor muydu? Kadın "hattı açtırırken reklam kampanya vs firmalarına numaramın verilmesini istiyorum diye bir seçenek olur. O seçeneğe evet dediğiniz için numaranızı paylaştılar." dedi. Böyle bir şeyden haberim vardı ve ben kesinlikle hiç kimse ile paylaşılmasın seçeneğini seçerek hattımı almıştım. Kadın bunu deyince "biliyorum, zaten ben hattı alırken paylaşılmaması seçeneğini seçmiştim. Bunun için gereğini yapacağım" dedim. Bozuldu ve kapattı.

Kan uykumdan uyandığım şu saçma sebebe bakar mısınız: "ama neden parfüm kullanmıyorsun?" Size ne yahu size ne!

Hattımı alırken kimseyle paylaşılmaması seçeneğini seçtiğim halde numaramın böyle reklam firmalarına verilmesini, bunu yapan operatörü kınıyorum. İnsanlar işlerini yapacaklarsa düzgün yapmalılar. Ayrıca müşteriye "ama neden ama neden" deyip duran satış temsilcisini ve firmasını da kınıyorum. Lütfen önce insan ilişkilerini ve konuşma adabını öğrenin, sonra bu işi yapın. Siz müşteriye hesap sorar tonda ama neden derseniz, o müşteri alası varsa da almaz. Benden söylemesi.

Yeni bir yazıda görüşmek umuduyla. Umut hep vâr olsun.

10 yorum:

  1. ya o da garip bir yandan para kazanmaya çalışıyor, satış, telefon satış gerçekten bela olmalı ama ekmek parası : ( öte yandan sınırlar zorlanıyor, yukarıdakileri söylememe rağmen çoğu zaman kaba olabiliyorum ben de : (

    YanıtlaSil
  2. Mine'ciğim kendimi sıktım ağzıma geleni saymamak için ve hamd olsun muvaffak oldum da =) Ama yaklaşım gerçekten garipti. Resmen hesap sorar sorgular tarzda konuştu. Ne yapalım, hayırlısı =)

    YanıtlaSil
  3. Aslıhancığım,bu tip şeyler oluyor banada halı yıkama mak. için yıllarca aradılar ev tel.kullanmıyorum ama bu kez eşimin tel.ulaşmışlar eşimde bıkmış ban yönlendirmiş alamıyacağımı söyledim yeni aldım dedimsede ille bunu görmemi söyledi zaten hastayım uğraşamam yok geçmiş olsuna gelecekmiş çayımı içecekmiş tekrar yattığımı söyledim ısrar son haddinde bir çayımı esirgiyorsun demezmi sabrım son sınırda bakın dedim hastayım çok istiyorsanız eşimin iş yerine gidin çayınızı için iyi akşamlar dileyip kapattım,daha sonra eşimi arayıp Allah yardımcınız olsun ne kadar inatçı eşiniz varmış e dedim, eşim o benim canım o ne derse o olur diyip kapatmış tel.geçmiş olsun sanada. selam ve duaile :)

    YanıtlaSil
  4. Ve aleykum selam. Ayfer abla seninki daha betermiş. Hele son kısım! Resmen eşlerin arasını açmaya yeltenmişler. Allah ıslah etsin. Böyle satış olur mu yani? Böyle para kazanacağına hiç kazanma daha iyi! Çok geçmiş olsun sana da =)

    YanıtlaSil
  5. kadına deyin ki " http://youtu.be/9UqC7dmdTp0?t=1m38s "

    YanıtlaSil
  6. Alemsiniz =) Yok canım o kadar da değil. Herkes iyi olsun isteriz hep =)

    YanıtlaSil
  7. selamun aleykum.Aslihan nasilsin,uzun zamandir yazamadim ama hep aklimdaydin.

    bende kullanmiyorum parfumu,kullananlardanda rahatsiz oluyorum.butun siseyi uzerlerine dokup sokaklara cikip gezmeleri kokulari rahatsiz ediyor beni.bir sigara birde parfum en cok sikayet ettigim.

    kafana takma,bosver de gec yoluna devam et:)rabbime emanetsin

    YanıtlaSil
  8. Ve aleykum selam. İyiyim hamd olsun. Sen nasılsın, nerelerdesin? Bloğun da açılmıyor. Aklımda ve merakımdaydın hep.
    Parfüm+sigara, haklısın =)
    Allah'a emanet.

    YanıtlaSil
  9. sen yinede kibar davranmışsın ben formumda oldum mu attan düşmüşten beter ediyorum kendilerini :) az önce dinlemeyi seçtiğim ya biride anlatsın derdini de rahatlasın dediklerimden biri bilmem kaçıncı keredir işyerimi arayıp duruyor.. tamam işsel mevzular ama ilgilenmiyoruz dedikçe arıyor :)

    YanıtlaSil
  10. Böyle yapışmaları insanı nasıl bunaltıyor değil mi. Sana da geçmiş olsun =))

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.