10 Haziran 2013 Pazartesi

Abdullah'a Notlar-3


* Bir işin alt yapısını hazırlamadan, hitamında elde etmeyi umduğun neticelerden de bahsetme. Atalarımız "vakitsiz öten horozun başını keserler" demiş.

*Hiç kimseyi küçümseme. Bazen ufacık bir çocuk dahi zor durumlardan çıkmana vesile olabilir.

* İşler çıkmaza girdikten sonra kendini savunmak için ne söylesen de boştur. Yanlış anlaşılır. Doğru olan, hadiseler büyümeden işin doğrusunu muhatabına anlatmandır. Türk filmindeymiş gibi susman bazen sonunu hazırlayabilir.

* Dünyevi meselelerde hiç bir şeye "ne yaparsam yapayım değişmez" diye körü körüne inanma. Bazen kader zannettiğin şey, senin yanlış yönlendirdiğin irade-i cüziyenden başkası değildir. Bakış açını değiştirmen, hadiseleri farklı görüp irade kuvvetiyle yönlerini değiştirmene yardımcı olur. Ancak neticede, kader diye bir gerçeğin olduğunu da asla unutma. Sadece, elinden geleni yap ve tevekkül et Abdullah.

* Bir işin nasıl yapıldığını öğrenmeden ve bu konuda kendini geliştirmeden, ortaya atlayıp da yapabileceğini iddia etme. Yetenek de bir yere kadardır.

* Bir çıkmaza girdiğinde, kangren olan konuyu derhal kesip atmalısın. "Başka çarem yok" hesabı o duruma devam edersen, inan bana çok daha fena ve içinden çıkılamaz noktalara sürüklenirsin. Yürekli ol Abdullah. Yüzleşmekten korkma. 

* Kötülerin kötülükle beslenip giderek daha da büyüdüklerini görsen de, inanma. Bu sakın ola senin hayata olan inancını kırmasın. Emin ol o büyüme sabunun köpüğü gibidir. Er ya da geç bir muhalif rüzgar eser ve taşlar yerine oturur. Kötülük asla baki kalamaz Abdullah, unutma. Ve unutma, "Allah ihmal etmez, imhal eder."

* Hayallerinin peşinden git Abdullah. Hayatının hakikatine ancak hayallerinin peşinden giderek ulaşabilirsin.

* Kimseye yüzde yüz güvenilmeyeceğini öğren, Allah'tan başka. Lakin hangisine inanacağını bilmediğin zaman gözlere güveneceğini de öğren. Muhatabının dili yalana bulaşsa dahi, gözlerde yalan barınamaz,unutma.

* Dostun elinden ölüm şarabını içmek bile zevk verir insana. O dostu bulabildiysen eğer. Sonra o gider, ve sen tek yürekle iki kişilik yaşarsın.

* Hakikate sarıl Abdullah. Hayatını hakikat uğruna feda et. 

*Hayatta bedava gibi görünse de bedeli en ağır hazine nedir bilir misin? Sabır. Asla bırakma bu hazineyi. Onunla er ya da geç, kendi hayatının hakikatine ulaşacaksın. Unutma, hiç bir hayat boşuna değildir. Ne kadar anlamsız görünse de, hiç bir hayat boşuna değildir Abdullah.

10 Haziran 2013 / KONYA / 12,34

11 yorum:

  1. Abdullah adın gibi Allah'a kul ol O'nun "Hanif" dediği kullarından olmaya gayret et.Et ki insanlar O'nun kudretine,güzelliğine ve yaratma sıfatına inansın.

    (Hanif: dosdoğru demek,açıklama gibi uzun bir yazı yazmak istedim sonra sildim.Hepimiz dosdoğru olmaya gayret edersek işte o zaman yaratıcının güzel sıfatlarından birini veya sanatçının eserine kendinden birşey katma özelliğine erişmiş oluruz.Çok rahatsız oluyorum insanların "kimseye güvenilmez", "insanlara güvenilmez" sözlerine.Hiç birimiz dosdoğru olamadığımız için böyle)

    YanıtlaSil
  2. Amin diyorum öncelikle bu güzel duana.
    Silmeyeydin keşke Urfalı. Niçin güvenilmez? Çünkü etrafta Abdullah'lar yok, kalmamış...

    YanıtlaSil
  3. Yani dediğin gibi, hiç birimiz dosdoğru olmadığımız için böyle. Haklısın.

    YanıtlaSil
  4. Hiç birimiz dosdoğru olmadığımız için insanlar güvenilmez lafını söylemeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.Uzun uzun yazıp rahatsız etmek istemedim,kısa ve öz olmalı elimden geldiğince ona dikkat ettim:)

    YanıtlaSil
  5. Est. Urfalı. Rahatsız etmezsin, ne demek. sevindirir ancak yazman.

    Aslında asıl mesele, insanlar güvenilirdir ya da güvenilmezdirden de öte, hiç bir varlık tam anlamıyla güvenilir değildir. Neden? Çünkü yaratılmış her şey acizdir. Öyle bir noktaya gelir ki, kendisi gibi değil olmadığı biri gibi davranır. Bunu belki kötü biri olduğu için değil, aciz olduğu/yaratılmış olduğu için yapar. Neticede bence yüzde yüz güvenilebilecek tek gerçek merci Cenab-ı Allah'tır. Böyle düşünüyorum. Fakat senin ne demek istediğini de anladım =)

    YanıtlaSil
  6. :)Böyle karşısındaki tipi susturmak için seni anlıyorum diyen tipler vardır:)eminim öyle bir amaçla dememişsin bu tamamen benim hayal gücüm:)Anldığın için sevindim

    YanıtlaSil
  7. =))))) Alemsin Urfalı. Neden susturayım seni daaaa =) Hakikaten anlıyorum kardeşim =)

    YanıtlaSil
  8. #direnabdullah haaa? harikasınız =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.