15 Ekim 2012 Pazartesi

Sevilen Blog Ödülü



Sevgili Tosbağalar bloğumu ödüle layık görmüş. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Ödüller ve mimler ilk duyana tuhaf gelse de, bilmediğimiz blogları tanımak ve motivasyon açısından hoş olduğu kesin. Bu ödülün kuralı, 10 kişiye gönderilmesi imiş. Ben de hemen sekiz isim yazıyorum ve kalan iki boşluğu bilerek bırakıyor, bu vesileyle tüm sevgili blogger'lara gönderiyorum; kabul etmeniz ümidiyle.

Papatya Şef (Medine'den sofrasını bizlerle paylaşan Aynur Ablamız)

Nuran Gönç (Blog dünyasına yeni katılan ve çektiği resimleri, gezdiği mekanları bizlerle paylaşan arkadaşımız)

Mehmet Saraç (Gezi hatıralarını ve tecrübelerini bizlerle paylaşan Urfalı büyüğümüz)

Urfa Mutfağı (Hakiki Urfa mutfağını öğreneceğiniz blog)

Arife Tarif Gerek (Tariflerini bizlerle paylaşan bir anne)

Muhterem'le Geziye (Bloğunun haber lere çıkması vasıtasıyla tanıdığım, muhteşem bir gezi arşivi olan Muhterem Ablamız)

Mine Tozanlıoğlu (Annesine düşkünlüğüne ve insanları mutlu ederek mutlu olmasına hayran olduğum Samsunlu Arkadaşım)

Malatya Yemekleri (Malatya'dan gelen bir anne sesi)

"Dün, dünle birlikte gitti cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım." Hazreti Pîr

Hepinize sevgilerimle.

30 yorum:

  1. çok teşekkürler. iyi geldi bu ödül...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Hocam. Bunu kesinlikle hak ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. sevgili kardeşim kızım selçuk üniversitesi sosyoloji bölümünde okuyor konyada özel özge yurtlarında kalıyor birkaç şubesi var senanın kaldığının adı AHENK garaja çok yakın görüşme imkanınız olursa çok büyük sürpriz olur kızım için,ödülünü de tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ehlikeyf,
    Bahsettiğin yurdu biliyorum. Önceden Firdevs ti adı. Demek ki değişmiş, ahenk olmuş. Google maps ten baktım da, yer orası =) Kızının cep numarasını ve soyadınızı bana mail atar mısın? Boş bir hafta sonum olduğunda (bu aralar yine denetimlerden dolayı yoğunum da) ona sürpriz yapmak isterim. Eminim çok şaşıracaktır =) Benim mail adresi malum, urfatutkunu@gmail.com
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    Ödülün için tebrik ederim, beni de düşündüğün için ve o güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Ödülün için tebrikler.
    Ödülüm için de teşekkür ederim, gerçekten şaşırdım ve bu aralar biraz sıkıntılı olduğum için moral oldu :) iyi ki varsın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  7. selamun aleykum:)

    keske hediye olarak hadis veya ayeti kerimelerin meali gonderilse:)okusak bilgimiz ilmimiz artsa ne guzel olur.:)

    Aslihanim iyiki tanidim seni.onyargilarimi asmama vesile oldun:)sebebini belki aciklarim birgun.ALLAHIMA emanetsin:)

    YanıtlaSil
  8. Muhterem Abla ben teşekkür ederim.

    Nuran, sevinmene sevindim =) İyiliğine vesile olabildiysem ne mutlu bana =)

    Ve Aleykum Selam bacım,
    Haklısın bak, o da güzel bir fikir =)
    Ben de seni tanıdığım için çok mutluyum =) Sebebini açıklamak istersen dinlerim, biliyorsun, urfatutkunu@gmail.com

    Hepinize sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. selamun aleykum Aslihanim

    kurban bayramin mubarek olsun:))

    YanıtlaSil
  10. Ve Aleykum Selam bacımmm, senin de bayramın mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  11. selamlar arkadaşım kusura bakma pek uğrayamıyorum.vaktim yok hemen kendi sayfama uğrayıp kaçıyorum.oteli sormuşsun canım.özkaymak incekum otel.5yıldız.avsallarda.öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  12. aslıhan cım,
    bebek mısırı konusunda tereddüt etmekte haklısın canım, merak edip bir kere almıştım, tadı tuzu belli değil, sadece süs amaçlı kullanılan bir yiyecek.
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  13. SELAMUN ALEYKUM ASLIHANIM.

    melih gokcekin yazisini hasan karakayanin yazisinda dun okumus ve epeyce gulmustum:)serra teyzemizin haberini yayinlamadan once +18 isareti koymalilar,yoksa coluk cocuk ALLAH korusun suru psikolojisine kapilip kendimizi dagdan bayirdan atariz:))dun ki koyunlar gibi:)))

    onun gibi yezidlker diyecem bu ulkede yasadikca bizlere dunyanin hicbir yerine huzur yok.nereye gidersen git karsina sap diye cikiyorlar.serra susuyor oteki cikiyor o geberiyor oteki turuyor.yalan dunyada bu olsa gerek.kurtulus kacis yok insALLAH mucadele var.cocuklarimizi bu dusunme ozurlu basi acik ama beyni orumceklenmis zavallailara karsi uyanik yetistirmeliyiz.rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

    rabbime emanetsin,dualarimdasin canim kardesim.

    YanıtlaSil
  14. Mine ablacığım, ben hiç yemedim, uzak durmak en doğrusu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Ve Aleykum Selam güzel kardeşim benim,
    Haklısın. Müslüman uyanık olmalı. Bu insanlara da Allah hidayet nasip etsin. Başörtüden dolayı okula gidememeyi hak ihlali olarak görmüyormuş. Ona göre hak ihlali ne acaba? Seçeceğimiz mesleği bile bu durum belirletti. Neler yaşayıp neler hissettiğimizi anlamadan bilmeden... Neyse, ne derler, bu hamur çok su götürür. Fakat şunu söyleyim, Serra Teyze'yi görünce korkuyorum hakikaten. Aklımda =)

    YanıtlaSil
  16. sevgili urfatutkunu,samimi yorumun için teşekkürediyorum,mail adresin olduğu için yayınlamdım bir mahsuru yok diyorsan yayınlarım,senin bildiğin yurt halen var senanın kaldığı yurdun karşısında, mail adresine telefon numarasını gönderiyorum sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Ehlikeyfchef,
    Mail adresim bloğumun iletişim bölümünde göründüğü için yazdım rahatlıkla. E-postan geldi. İnşaAllah ilk fırsatta gidip Sena ile tanışmak istiyorum. Ve aleykum selam. Bu arada giderken götürmemi istediğin özel bir şey varsa söyle lütfen, çekinme. Gelişmeleri sana bildiririm kısmetse =)

    YanıtlaSil
  18. SELAMUN ALEYKUM ASLIHAN.

    bloggerin bazen degisen ayarlari yuzunden kelime dogrulamayi kaldiramamistim,bu sefer basardim sanirim.artik gonul rahatligiyla yazabilirsin.

    gulum ben fotoshoptan veya isim yazmadan hic anlamiyorum.porgram kullanmayi bilmedigimden yazamam.hatta hayat cemresi ablamda senin mesaja benzer mesaj yollamis sagolsun ama bilmiyorum.programin adini veya adresini yollarsan indireyim yazayim bir yobazin gunlugu diye:)))))

    neyse benim cene acildi.rabbime emanetsin,tesekkur ediyorum hayirli cumalar:)

    YanıtlaSil
  19. Ve aleykum selam,
    Çok şükür ya Hu. Kaç gündür sana yorum yazacağım diye bir hoş olmuştum =)

    Ben photo scape diye bir program kullanıyorum, bir blogcu arkadaş önermişti. Kolay ve rahat bir program. Eğer onu kurarsan, düzenleye tıklayıp T yazan yere basınca kolaylıkla yazı yazabiliyorsun. Bir dene derim. Kurar da beceremezsen sor yine. Anlatırım inş.

    YanıtlaSil
  20. artik rahatca yazabilirsin:))

    bana tam adresini verebilirmisin?simdi googlede aradim bir suru site cikti,virus girer diye korkuyorum acikcasi.tam adres olursa icim rahat eder en azindan.su yazma isinide bitirseydim derin nefes alacaktim:)))

    YanıtlaSil
  21. =)

    Ben genelde gezginleri tercih ediyorum. Bir sıkıntı olmadı şimdiye dek. Adres:

    http://www.gezginler.net/indir/photoscape.html

    YanıtlaSil
  22. dun esim isten gelince resimlere yazi yazma konusunu gene actim oda var dedi,bende kendi kendimi 2 gundur paraliyordum.sagolsun dun yukledi,megerse usb midir nedir onun icinde tasirmis,bilmemek ne kotu sey.adam herseyi cebinde tasiyor benim dunyadan haberim yok:))))

    dun yukledi simdide yazi yaziyorum ama yaziyi buyutemedim .yukledigi programin adi photoimpact7 .hayirlisiyla bloguma koysaydim bi resmimi calarlar diye korkuyorum.

    bana resim buyutme ve bloga ekleme konusunda yardim edersen sevinirim.

    YanıtlaSil
  23. =) Programa kavuşmana sevindim. Dediğin programı bilmiyorum. Ama zaten hepsi birbirine benzer.

    Resim büyütmeyi paint'ten bile yapabilirsin. Ama bence pek büyütme. Çünkü bloğunun kotası çabuk dolar büyütürsen. Resmin boyutu ile paintten oynamak için:

    Yeniden boyutlandır'a bas. Açılan pencerede yata ve dikey kısımlarına hep aynı rakamları yazarak büyüt ya da küçült. Misal birine 50 birine 70 yazarsan resmin çözünürlüğü ve şekli bozulur. Resim formunu korumak için hep aynı rakamları yaz.

    Resmin üstüne yazı yazmak için kullandığın programda muhtemelen resmi düzenle diye bir kısım olacaktır. Oraya girdiğinde genelde ya "M" yazar ya da "T". Buna basıp resmine yazı yazabilir, yazı rengini-boyutunu-şeklini değiştirebilirsin. Ayrıca "resmi yeniden boyutlandır" diye bir sekme mutlaka olacaktır. Boyut ayarını buradan da yapabilirsin. Hatta ekstra olarak, resminin etrafına onu hareketlendirecek çerçeveler bile ekleyebilirsin. Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım =)

    YanıtlaSil
  24. Aslihan bu dediklerinin hepsi esimin yukledigi programda var ,programin dili ingilizce oldugu icin zorluk cekiyorum.yazi yazmayi sonunda basardim ama eski blogumun adini yazmistim,silemiyorum:)))yaziyi silmem napacam deleteye basiyorum butun resim siliniyor:)sunuda bir yapsaydim hayirliyla.

    bu arada yerdimin icin cok tesekur ediyorum.iyiki varsin.

    YanıtlaSil
  25. Bacım bendeki program üstünde oynadığın, yazı filan yazdığın resimleri kaydederken; resmin ilk halini de originals denen bir klasöre kaydediyor. Bir karıştır bakalım, belki sendeki de böyledir. Bir de imleç ile resme yazdığın yazıyı seçmeye çalış. Seçebilen bir programsa belli olur zaten. O sadece yazıyı siler. Ama daha düzenlerken yapabilirsin bunu. Kaydettikten sonra geri dönemezsin. Onu ancak photo shop gibi programlar temizleyebiliyor diye biliyorum.

    Sağolasın, sen de iyi ki varsın =)

    YanıtlaSil
  26. Aslihan esimin kurdugu program zaten fotoshop:)aksam eve gelsin gostertsin bana.ben eski blogun adini yazdimya yeter sanirim:))))

    yardimin icin cok tesekkur ederim:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  27. Ooo süper. Sen işe üst versiyondan girmişsin =)

    Rica ederim.

    YanıtlaSil
  28. Sozum meclis disi essek hosaftan ne anlar misali,anlamiyorum bu programlarda.esim diye su program hakkinda pek bilgim olmuyor maalesef.cokmu gec kaldim acaba:))

    neyse ben bugun bir tatli yapmayi dusunuyorum.photoshopa daha fazla kafami yormamam lazim sonra cok agriyor:)kuzum sutlac istiyordu kac haftadir onu yapayim,yesinde annesi mutlu olsun.

    rabbime emanetsin ben mutfaga kaciyorum:)

    YanıtlaSil
  29. =) Haydi kolay gele. Afiyet olsun kuzuya da.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.