12 Mart 2012 Pazartesi

Ey Güneş'in Âşığı!


Kimya! İsminin terennümündeki nefaset, yüreğimi Zehre'sini görmüş aşık gibi titretiyor. Ahlakının güzelliği yüzüne yansımış; yüzün, Güneş'ine râm olduktan sonra bir başka parıldamış arza. Kimilerinin nefret ettiği, kimilerinin sırrına erip arşa yükseldiği Güneş'e olan aşkından mıdır sana olan bu merakım?

Akrebin yelkovanı bekleyişi bile makuldü senin aşkının yanında. Hiç değilse günde iki kez kavuşmaktaydı akreple yelkovan. Umudu vardı buluşmaya. Sen Güneş'in gözlerinde ne gördün Kimya? Mekânlardan münezzeh bir sevdanın ilk adımı mıydı içine düştüğün? O'na her baktığında Solmayan Güneş'i mi hatırlamaktaydın yoksa? 'O senden yaşça büyük' diyenlere aldırmadın mı? Mecnun, "Uğruna çöllere düştüğün Leylâ bu kara kuru kız mıydı?" diyenlere ne cevap vermiş bilir misin? "Siz ona bir de benim gözümle bakın!" Sevdalının yüzüne her baktığında Cenab-ı Mevlâ'yı hatırlıyorsa insan, tıkayıp kulaklarını sever hiç şüphesiz. Bana diyorlar ki Urfa şöyle imiş, Urfalılar böyle imiş. Hani nerede? Ayn Sürme Gözlüm'e nazar edince ruha neler dolar bir bilseniz!

Ağrı Dağı'nın üstündedir, erişilmezdir sandılar. Evmelerinde kaybettiler belki de bütün güzellikleri. Rabb'in/m olmazı oldurandır. Yeter ki gönlünü temizce meftun et O'na. Sabırla erdin koruğun helva olduğu güzelliklere. Hangi kapılardan geçtin? Hangi sırlar açıldı önünde kim bilir! Sırrını bana da fısıldar mısın Kimya?...

(Rahmet olsun Hazreti Şems'e, Hazreti Kimya'ya).

12 Mart 2012 / KONYA / 18.03

5 yorum:

  1. Şemsin Aşkı Anlatımaz Yaşanması Gerekir :)
    Kalimine sağlık

    YanıtlaSil
  2. iyiki geldimmi bilemiyorum şimdilik yabancı bir memlekette gibiyim hâlâ ama sıcak yaklaşımlar oldu eski dostlarla buluşmakda güven hissimi arttırdı teşekkürediyorum iyi dileklerin ve ziyaretin için...

    YanıtlaSil
  3. Sağol Urfalı.

    Ehlikeyf, bir süre sonra neden daha önce gelmedim diye hayıflanacağını düşünüyorum =)

    YanıtlaSil
  4. -Urfa bir tutku-bir sevdadır
    -Edeb ve irfan otağıdır.
    -Ced'ül enbiya yatağı,
    -Halil-ül Rahman Dergahıdır.
    Kulak dolusdu bilgilerle negatif değerlendirmeler elbetteki olacaktır. Nitekim her toplumda hoş olmayan kısmi olumsuzluklar mevcut olduğu gibi, Urfa'da da olabilir.Kıyaslama yaparak çekirdeğin özüne bakmak lazım.
    Ömrün uzun, sevdan daim olsun.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Ve Aleykum Selam Sabri Ağabey,
    Amin, güzel dualarınıza. Ne hoş ifade etmişsiniz.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.