10 Ekim 2011 Pazartesi

CAFE PEPELA'DAN HABERLER


Sevgili arkadaşlar,

Pek çoğumuzun severek takip ettiği Cafe Pepela arkadaşımız Libya'da başına gelenlerden sonra Türkiye'ye dönmüş ve Kayseri'ye yerleşmişti. Kendini toparladıktan sonra yeni yazılarıyla yoluna devam ediyordu. Ancak blog paylaşımlarının aniden sona ermesi ile "Ne oldu acaba?" düşüncesi yerleşti zihinlere. Sevdiğim bu arkadaşımın durumunu merak ederek kendisine blog dışında ulaştım ve mesajıma cevap aldım. Beyinin Libya'da çalıştığı şirket onlara Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki projede bulunmalarını önerince, daha önce de severek bulundukları ve minik kızlarının doğum yeri olan Türkmenistan'a gitmeyi seve seve kabul etmişler. Şu an Cafe Pepela Aşkabat'ta yaşıyor. Ancak Türkmenistan'ın internetinin sürekli kopması ve blog sitelerinin açılmasının da yasak olması sebebiyle bizlerden uzak kalmış. Hepimizi çok özlemiş. Durumunun iyi olduğunu, tek sıkıntısının bizleri özleyip bizlerden uzak kalmak olduğunu söylüyor ve bir an önce Türkmenistan'daki internet probleminin çözülmesini umuyor. Mesajının bir bölümünü sizlerle de paylaşmak istiyorum:

Çok özlediiim ..
Sağolsunlar mail aracılığı ile mütemadiyen halimizi hatrımızı soran, bizlerden duasını eksik etmeyen blog arkadaşlarımızı okudukça hem duygulanıyor, hem de bu muhabbetin derinliğini hissettikçe pek tatlı bir sevince gark oluyorum. Rabbim cc sizlerden razı olsun. Ne olursa olsun yüreğimden eksik olmayın ve yüreğinizden eksilmeyeyim inşaAllah.

Muhabbetle

Arkadaşımızı dualarımızdan eksik etmeyelim. Hepinize sevgilermle.

9 yorum:

  1. Üstad sen bir blogcu yazarının ahvalini temaşa ettiğin de ne yapıp,ne edip öğreniyorsun.Gibi bir izlenim oluştu bende. :)

    YanıtlaSil
  2. Cemaat mantığı muhterem =) Rahmetli büyükbabam ağaçtan düşüp de yatağa bağlı yaşarken, olayın 3. gününde cami cemaati amcalar eve gelmiş "Halil Bey cemaati hiç kaçırmazdı. Hayırdır hastalık sağlık bir durum mu var?" demişlerdi. İnsan sevdiyse, haberdar olmak da istiyor elbet.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlık sevginizi arkadaşlık muhabbetinizi canı gönülden kutluyorum..
    Bloğumda yazmış olduğunuz yorum için gelmiştim. Urfa diyince zaten yüreğimin bir tarafı cızzz ediyor:))
    1985 yılında evlendim ve 15 gün sonra Urfa da soluk aldım. İlk evladım yani oğlumda Urfa doğumludur. 2,5 yıl kaldım orda Çimento fabrikası ve Atatürk barajında görev yaptım.Çok şehir dolaştım ama Urfanın ve ınsanlarının yeri bende bambaşkadır. Yöre insanının ''başım üstüne'' demesinde sonra olay bitmiştir:)) Saygı, samimiyet kısacası insanlık mükemmeldi.
    Beğendiğiniz o maket olayına gelince güzel düşünmüşler, baya emekte sarfetmişler, mekana şekil olarak benzeterek yapmışlar kısacası emek sarfetmişler bu konuda beğendim tabiki. Ama ben öyle birşey yapmaya kalksam ve okadarda emek sarfedeceksem binalara kesinlikle taş görünümü vererek yapardım. Çünki o yapıların tek özelliği taştan olması ve tarihi görünümü bunu çok iyi vurgulamak gerekirki harika bir şey ortaya çıksın.
    Böyle tarihi bir mekan yapma düşüncemde var, ama araştırma içindeyim. Binalarda nasıl malzeme kullanabilirim nasıl bu eski tarihi görünümleri verebilirim diye zaman zaman düşünüyorum.Sizin bu isteğiniz belki beni kamcılar daha hızlı karar vermemi sağlayabilir.
    Bakalım nasip, kısmet ve hayırlısı diyelim.:))

    YanıtlaSil
  4. Özden Ağabey teşekkür ederim.
    Doğrusu Urfa ile ilgili yönünüzü hiç bilmiyordum. Bu vesile ile onu da öğrenmiş olduk.
    Verdiğim linkteki maket güzeldi. Dediğiniz gibi çok emek harcanmış. Ancak kibrit çöplerinden yaptıkları için mekânın asıl havası esmiyor elbette. Sizin taş görünümünü araştırıp da öyle yapmayı düşünmeniz çok güzel. Lütfen yapacağınız ilk tarihi mekan Canım Urfam olsun =) Dört gözle bekliyorum =)

    YanıtlaSil
  5. hayırlısıyla kavuşşsak artık haber için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. pepelanın neden yazmadığını ben de merak ediyordum ama tembellik bu ya ulaşmadım ama burdan da olsa öğrenmiş oldum.Saolasın bilgilendirme için.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Mine, ben de aynı umuttayım.

    Naile, rica ederim.

    Hepinize sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Selam aleyküm canım hemşehrim seni ihmal ettiğimi yada unuttuğumu sanma sakın ama uğrayamaz oldum eskisi gibi arkadaşlarıma net sorunları oluyor oğlumdan fırsat bulup laptopu ele geçirem
    yorum misafirlerim oluyor vs. birde siteyi güncellemek gerekiyor gerçi bunlar hep bahane ama gerçek bahane:) hakkını helal et kardeşim seni Allah için seviyorum
    Papelamdan haber aldığıma çok mutlu oldum öyle özledimki yazılarını tariflerini muhteşem sunumlarını samimiyet kokan yorumlarını inşaallah tez zamanda kavuşuruz kardeşimize
    Rabbim işlerini kolay etsin sağlık afiyet versin
    sana da inşaallah dualarımdasın bende seninkilerde olayım inşaallah emi?:)
    muhabbetlerimle

    YanıtlaSil
  9. Ve Aleykum Selam Aynur Ablam. Yazın Konya'ya geleceğini belirttiğin yazına yorum bırakmıştım gelince görüşelim diye. Ona hiç cvp gelmeyip sonra da tümden sesin soluğun kesilince, beni unuttu diye düşünmüştüm açıkçası =)
    Allah razı olsun. Dualarımdasın tabi Ablam. Allah'a emanet.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.