23 Mayıs 2011 Pazartesi

HUZUR


Kıymetli Kalemin Secdesi'nin gönderdiği mim;

"Huzur nedir? En huzurlu ana gelene kadar nelerden geçtiniz?"

Epey oldu aslında. Önce blog yasağı nedeniyle mimlendiğimden haberim olmamıştı, sonrasında da yazmak kısmet olmadı. Bahar geldi de geçiyor. Ancak bendeki durgunluk yorgunluk geçemedi bir türlü. Yorgunluk dediysem beden yorgunluğu değil. Nedense son günlerde kendimi yaşamaya yorgun hissediyorum. Neyse, cevabımıza gelelim.

Bu mim gelince huzurun ne olduğunu sordum kendime. Düşündüm. Bence huzur kafaya taktıklarımızdan kurtulmak, durumları olduğu gibi kabullenmek, bir diğer ifadeyle TEVEKKÜL demek. Müslüman teslim olmak kökünden gelir. Ve pek çoğumuz kendimizi teslim olmuş zannederiz. Oysa durum pek de öyle değildir aslında. Bazı şeyleri çok güzel biliriz. Fakat buna rağmen ruhumuz idrak noktasında sıkıntılar yaşar. Mesela ben her şeyi ama her şeyi kafaya takan birisiydim. Biraz mükemmeliyetçilik de olunca işler daha da zorlaşır ve hayat yaşanmaz bir hale gelirdi adeta. İşin içine isyan karıştırmadan sadece üzülerek kafaya taktığım bu meseleler bana çok pahalıya patladı. Yakın takip edenlerinizin bildiği gibi sağlığım gitti elimden. Ama her şerde bir hayır, her zorlukla beraber bir kolaylık vardır demişler. Bu rahatsızlığın bana kazandırdığı; huzurun ne olduğunu gerçekten idrak etmem oldu. Dünya gelip geçici. Ömür bir nefessizlik kadar kısa. Kafaya taktığım hiç bir şey yanıma yoldaş değil. Tek gelmişim, tek gideceğim bu dünyadan. Yanımda sadece amellerim olacak; iyi ve kötü. Babam "takma kafana tokadan başka bişey" der hep. Haklıymış. Takacak bir tek şey varsa, o da Allah'a ne ölçüde kul olabildiğimdir. Gerisi lâf-ı güzaf. Hâsıl-ı kelâm, huzur sızıntısız tevekküldür bence.

Hepinize sevgilerimle.

10 yorum:

  1. Ne kadar doğru söylüyorsun ama böyle davranmak çok zor

    YanıtlaSil
  2. son cümle üzerine birşey söylemek boş..o kadar güzel anlatmış ki...canım sağlığın konusunda endişelendim..inşallah durumun iyidir..Allaha emanet ol..sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. İnşaAllah tam manası ile tevekkül edebilenlerden oluruz. Rabbim iki cihanda da huzura kavuştursun bizleri. Teşekkür ederim :).

    YanıtlaSil
  4. Canım benim çok doğru söylüyorsun. Tevekkül etme noktasında çoğu kez yetersiz kalıyoruz. Eşim burası terör bölgesi,Mardin'e geçelim dediğinde, Allah bizim için ne taktir ettiyse o olur. Ölüm bizi nerede bulacaksa orada bulur, kaçmaya halimiz mi var demiştim. Gerçekten öyle, herşeyi kendimiz yapabiliriz, güç yetirebiliriz sanıyoruz. Oysa "O" ne derse o oluyor...

    kafaya takmakta tamamen mizaçla alakalı bir durum.Herkes gamsız olamıyor malesef:(

    YanıtlaSil
  5. Tosbağalar, zamanında ben de öyle söylüyordum ama nefessizliği yaşayınca zihnimdeki zorlar kolay oldu =) Allah kimseye vermesin.

    Nilgün, teşekkürler.

    Elif çok teşekkürler. Hamd olsun şimdi çok çok iyiyim. Tedavide sona gelindi inş. Allah bir daha göstermesin hayırlısıyla.

    Kalemin Secdesi, amin diyorum güzel dualarınıza. Ben teşekkür ederim.

    Cahide Ablacığım haklısın. Tam teslim olanlardan olmamız duasıyla...

    YanıtlaSil
  6. ÇOK güzel bi ayzı tşk ....duygulandım... SEÇİL..izliyorum o halde varım

    YanıtlaSil
  7. Seçil Hanım teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Yazınızı okuyunca epeyce bir huzuru bulamayacağımı anladım.

    YanıtlaSil
  9. Ben de o durumdaydım. Rahatsızlığım değişmeme vesile oldu. Allah öyle imtihan vermeden huzuru versin size.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.