17 Mayıs 2011 Salı

kitapyurdu.com HADDİNİ AŞTI

kitapyurdu.com senelerdir üyesi olduğum ve severek alışveriş yaptığım bir sitedir. Siteydi daha doğrusu. Şimdiye kadar her konuda hızlı ve güvenilir oldukları için tercih ediyordum. Ancak bir sorunumla ilgili kendilerine e-posta, web mail ve telefon yoluyla başvurmama rağmen hiç bir şekilde sorunum çözülmedi ve bana geri dönüş yapılmadı. Üstelik neticede konuyu şikayet sitelerine de taşıdım. Ama yine de cevaplamadılar.

Okuduğunuz kitaplara yorum yazma özelliği var sitede. Ben de bu özelliği zaman zaman kullanırım. Bundan aylar önce de okuduğum kitaplara yorum bıraktım. Bunlardan iki tanesi reddedildi. Ve gerekçe olarak ikisine de "kitabın web sitesinde yazan aynı cümleleri yazmışsınız" dendi. Ben o kitapların web sitesi olduğunu bile bilmiyordum. Üstelik yazdığım iki yorum da farklıydı. Bir kitabı çok beğendiğimi ve bir gecede bitirdiğini söylemek nasıl web sitesinden alıntı olur bunu da anlamadım.

Siteye mail atıp reddetmelerinin olağan olduğunu ancak bana geçerli bir sebep göstermeleri gerektiğini söyledim. Cevap gelmeyince web mail gönderdim site üzerinden. Yine cevap gelmedi. Sonra iki defa telefon ettim. "Bana maksatlı bir davranış uygulanıyor düşüncesindeyim. Kaç defa aradımsa not aldınız ama geri dönmediniz" dedim. Telefondaki görevliler tekrar aldılar mail adresimi. "Editörlere ileteceğiz ve size hemen dönülecek" dediler. O gün bu gündür hâlâ dönecekler.

Üstüne iki farklı kitaba yazdığım yorumlarım daha reddedildi. Ve gelen bilgilendirmede yine aynı şeyler yazıyor. Sanırım uğraşmamak için herkese aynı kalıbı yolluyorlar. Bunu zaman darlığından yapıyorlardır belki" diye iyi düşünmeye çalışsam bile, defalarca sorduğum için bana gerçek sebep söylenmeliydi. Kaç kez başvurdumsa da cevapsız kaldım. Yorumları sitelerinde yayınlamaya uygun bulmamış olabilirler. Ama çocuk kandırır gibi her reddedilen yoruma aynı kalıp mesajı göndermemeliler. GERÇEK gerekçesi ne ise onu belirtmeliler ki üyeler de bir daha ona göre yazsın. Ben yorumlarımın neden reddedildiğini bilmiyorum. Ve bunca çabalamama ve onlara ulaşmaya çalışmama rağmen bana hâlâ neden cevap vermediğklerini de bilmiyorum. Bunlar aylar önce olmasına rağmen sizlerle paylaşmadan önce sabırla bekledim. Acaba geri dönerler mi, acaba cevap verirler mi diye ümitle bekledim. Yine de hiç bir cevap gelmeyince bloğuma yazmadan önce son bir kez daha seslendim kendilerine. Aynı konu için defalarca mail ve web mesaj atmama rağmen bana öyle bir cevap döndüler ki gülsem mi ağlasam mı şaşırdım =)

"Yorumların hangileri olduğunu belirtirseniz kontrol edebiliriz."

Pes doğrusu!!!!!!!!!!!!!!! Nasıl sistemsiz bir sistemleri var ki şu yüzyılda müşterinin attığı mesajları geriye dönük kontrol edemiyorlar! Anlaşılır gibi değil. Yine de iyi niyetle yazdım kitap adlarını 04 Mayıs 2011 tarihinde. Normalde her maile 24 saat içinde cevap veren www.kitapyurdu.com sitesi 13 gün önce gönderdiğim maili hâlâ cevaplayacak!!!

Kitapyurdu sekiz yılda biriktirdiğim tüm güvenimi sildi. Şehrimde envai çeşit kitap sarayları bulunmasına rağmen ısrarla-istikrarla onlardan alışveriş yapan VEFÂLI bir müşterilerini böylesine küstürmemeliydiler.

6 yorum:

  1. çok üzücü bir durum, kitapyurdundan hiç alışveriş yapmadım ama oradaki okuyucu yorumlarını çok takip ederim. Dönem dönem siteler bu şekilde tepki verebiliyor o yüzden aldırma dicem ama karar snein..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aslıhan,
    yazdıklarını şaşkınlıkla okudum,büyük oğlumda bir çok kitaba yorum yazdı ve hiç böyle bir şeyle karşılaşmadı,hatta epeyce de bir puanı birikti ancak hala kitap istemedi,
    inşaAllah bu yanlış ve ilgisiz davranışlarını bir an evvel düzeltirler,
    en emine emanetsin,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. bu durumun birebir şahidi olan biri olrak sana hak veriyorum. yani tüm telefonlarda ve yazışmalarda yanındaydım. Ama tabi bu tür şeylere çok üzülmemek ve takılmamak gerekir. Neden dersen dünyamız öyle garip ki, herşey olabiliyor hayatta. haksızlığa uğramak da buna dahil malesef

    YanıtlaSil
  4. Benim ikizlerden biride çok yorum yapar o siteye. Ben hiç yazmadım. Sanki siteleri büyüdükçe burunlarıda büyüyor. ya da yoğunluktan ilgilenemiyorlar.
    Daha iyisin inşaallah canım? Allah her daim sağlık versin. Sevgilerimle kardeşim...

    YanıtlaSil
  5. Kitapyurdundan bende çok alışveriş yaptım.Fakat yorum yazmamıştım hiç,yaptıkları yakışık almaış pek altarnetifleri mevcut kendileri bilir.

    YanıtlaSil
  6. Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten yaptıkları hiç hoş olmadı. Kendileri bilir, beylikdüzü'nün de dediği gibi alternatifleri var =)

    Cahide Ablacığım, sağolasın. Şimdi çok daha iyiyim.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.