8 Şubat 2011 Salı

"GÖĞSÜM DARALIYOR, YÜREĞİM YANIYOR"


Canım Urfam,

485 gün olmuş dünya gözüyle Sen'i görmeyeli. Sıcak-soğuk, sevinçli-hüzünlü, umutlu-karamsar koskoca 485 gün... Nasıl dayandın deyisense, vallah epey zor oldu.

Hangi kelimeler yetebilir ki Sana olan hasretimi anlatmaya? Hangi cümlelere sığar yüreğimin içindeki yangın? Bir yılı geçmiş ben Sana doğan güneşi görmeyeli. Bir yılı geçmiş gün doğuşunu Sen'le izlemeyeli. Ne çok şeye özlem duyuyorum bir bilsen... Sende uyanmayı, Halepli Bahçe'de kahvaltı etmeyi, Kal'adan Dergah'a bakmayı, Halil Rahman'da namaz kılmayı, parkta Tarsus çöreği yemeyi, Kadir Usta'nın nefis ciğerini, Harran'ın güneşinde kavrulmayı, Akçakale yollarında hayaller kurmayı, sınırdan Suriye'ye bakmayı, Hilvan'da gardaşımın evine konuk olmayı, Halfeti'den Fırat'a bakmayı, Birecik'te köprünün seyrine dalmayı, Mirkelam'da sabahlamayı, çarşılarında dolanmayı, Sakıbın Köşkü'nden başlayıp tüm taş konaklarında dolaşmayı, mezarlıklarında huzur bulmayı, Bahattin Ağabey'in çiğ köftesini, Muhammed Ağabey'in sohbetini, Hızmalı Köprü'den geçmeyi, hatta Karakoyun Deresi'nin o pis akıntısına bakmayı, taşını, toprağını, kokunu özledim be Gülüm. Kim bilir ne zaman diner hasretim? Kim bilir ne zaman gelirim Siye? Ah benim Göz Nurum, Aydınlığım. Canımın içinde duran biricik maralım. Gönlümün pusunu, gözümün yaşını Sen'le silmeyi özlemişim. Birecik sınırından ayak basarken toprağına, sevince; Birecik sınırından ayrılırken gama boğulmayı özlemişim. Acep Sen de beni özlemiş misin Gülüm?

Bir gün kocaman bir sürpriz çıksa karşıma. Elimde bir uçak bileti buluversem ansızın. Gözümü yumsam, açınca Sen'i görsem. Konuşsak, halleşsek. İki sevdalı yürek dertleşsek. Ben tuzsuz yeme derdinden kurtulmuş olsam. Dokunur mu diye korkmadan balcan kebabı yerken, ayranımı yudumlasam. Benimki de hayal işte. Kim bilir, belki Sana olan hasretimi okuyanlardan biri gönül telini titreterek dua eder de çabucak kavuşuruz hayırlısıyla. Olur mu dersin Gülüm?...


13 yorum:

  1. olur elbet neden olmasın
    vermek istemeseydi, istemek vermezdi, unutma...

    YanıtlaSil
  2. bi tur düzenlesekmi Urfaya bende gitmeyi çok istiyorum, toplaşırız gideriz...

    YanıtlaSil
  3. bu kadar sevgiyi karşılıksız bırakır mı Urfa elbette O da seni özlemiştir. Bir kere gittim ya birkaç kez gitmeyi istiyorum doyamıyor insan oralara Rabbim nasip eder inşallah

    YanıtlaSil
  4. banada nasip etsin arkadaşımurfaya tekrar gitmeyi allah dualarımızı kabuletsin insallah sevgiler bloguma davetlisiniz ama göremiyorum sizleri üzülüyorum haberiniz ola..

    YanıtlaSil
  5. Hilal abla, haklısın.

    Nadire, ne güzel fikir =) Keşke ayarlasak öyle bir gezi =)

    Mineciğim haklısın. Doyulmaz bir mekandır Urfa bence de. Amin, inş nasip olur sana da bana da =)

    Çokzarifişler, amin inş hayırlısıyla. Benim ihmalimden/yoğunluğumdan oldu bu durum. Kusura bakmayasınız, telafi ederim inş =)

    YanıtlaSil
  6. selam olsun Medine den
    Aslıhanım Rabbim kalbinden geçeni hayırlısıyla nasip etsin inşaallah güzelliklerle git gör ve güzelliklerle dön memleketimize kardeşim orada olsam bende seninle gelip görmek isterdim biletler benden haydi gidelim derdim sana:)
    kimbilir belki.....
    sağlıcakla kal gönl güzelim sen iste Rabbim verir

    YanıtlaSil
  7. Nasıl duygulandım anlatamam yazınıza..Aynı hisleri bundan 10 yıl önce memleketim Kayseri'den ayrılıp buraya antalya'ya gelince hissetmiştim.Hala hissediyorum.Bi zerre eksilmedi özlemim....

    YanıtlaSil
  8. Aynur Ablam Ve Aleykumus Selam, Medine'den gelen selam başım gözüm üstüne. Sağolasın ablam, gitmiş kadar olduk. Senin güzel gönlünden geçirmen yeter =) Kim bilir belki bir gün hakikaten nasip olur birlikte gitmek =)

    Limon Çiçekleri, teşekkürler. Ne diyelim o halde sizi de Allah kavuştursun =)

    YanıtlaSil
  9. Esselamu Aleykum,
    Rabbim insallah en yakin zamanda sevdiklerine, ozlediklerine kavusmayi nasib etsin hayirlisiyla, en guzel sekilde.
    Urfaya hic gitmedim. O kadar cok merak ediyorum ki. Insallah gunun birinde gitmek kismet olur.
    Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  10. Ve Aleykumus Selam Sevgili Narçiçeğirengi,
    Aminnn. İnşaAllah sizlerin duasıyla en yakın zamanda hayırlısıyla kavuşurum. Allah size de nasip etsin canım Urfam'a gitmeyi, hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  11. Olur inşaAllah,olur çiçeğim!
    Bilir misin? Aşka ve aşığa,meftundur yüreğim.Bu muhabbetin bir lahza eksiklmesin inşaAllah.
    Kandilini kutlar,hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
    Dualarında bizi unutma e mi? ..

    YanıtlaSil
  12. nasıl anlatmışsın oraları ben bile kokusunu duyar gibi oldum
    inşaallah en kısa zamanda kavuşursun
    dua ile

    YanıtlaSil
  13. Amin Pepelacığım.
    Geciktim ama senin de kandilin mübarek olsun. Dua ettim =)

    Onlaruyurken, teşekkür ederim. İnş, dualarınızla...

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.