16 Temmuz 2010 Cuma

AFİA GIDA

Hayırlı cumalar arkadaşlar,
Uzun zamandır yazmak isteyip de malum sağlık sebepleri nedeniyle ertelediğim bir gıda yazımı daha fazla geciktirmeden ekleyeyim istedim. Sarmaşık Eczanesi Handenur'un sayfasından tanıdığım Afia Gıda, helal gıda üretimi ile gündemde. Üçü bir arada kahveden gofret çeşitlerine, çikolatalardan topkeklere kadar çok geniş bir ürün yelpazesi var.
Handenur'un yazılarını okuduktan sonra özellikle lesitin kaygısından dolayı çok sevdiğim çikolatayı yiyemez olmuştum. Afia Gıda'nın özel üretim çikolatalarıyla tanışınca bu hasretimiz sona erdi. Firmanın Konya bayisini bulup her çeşitten denemek için birer ikişer aldım. Sonucu sizlerle paylaşayım diye resimlerini de çektim. Yukarıdaki resimde görünen sütlü çikolata artık üretilmiyor. Onun yerine tablet çikolata çıkardılar, sütlü ve fıstıklı.


Topkekleri ve sürülebilir kremaları da çok güzel. Biz ailemle özellikle kakaolu fındık kremasını beğendik. Kaşık kaşık yenebilecek cinsten =)




Dikkatimi çeken en önemli husus, bisküvilerin tek tek poşetlenmiş olması oldu. Böyle bir hassasiyeti daha evvel hiç bir markada görmemiştim. Bisküvi kutusunu açtığımda içinden yukarıdaki resimdeki gibi tek tek paketlenmiş ürünler çıktı. Alıp çantanıza atabilirsiniz. Dökülmüyor. Tüm paketi alıp çantanızı doldurmanıza da gerek yok. Sağda görünen damla çikolatalı bisküvi çok enfesti doğrusu, çıtır çıtır.



Gofretlerinde de özel üretim olduğu yazıyor. Muzlu gofreti çok hoş kokuyordu. Acaba aroma ya da gıda boyası kullanılmış mıdır gibi hususları da merak ediyordum. Firmaya e-posta ile sordum merak ettiklerimi. Cevap için beni aradılar. Haram hiç bir madde kullanılmadığını, boya-aroma vs olmadığını söylediler. Yaptığım görüşmede, firmanın helal gıda konusunu çok ince eleyip sık dokuduğunu gördüm. Her ayrıntıyı düşünüyor ve ağızdan haram lokma girmemesi için çabalıyorlar.



Bu resim de üçü bir arada kahvenin paketinin arkadan görünümü. Arap harfleriyle "helal" yazısını görebilirsiniz. Yurt dışı üretimli bu kahvenin helal sertifikası var. Tam bir neskafe bağımlısı olan ablam hilaltimur Afia kahveye bayıldı. Yumuşacık sütü ile gerçekten diğer markalardan daha farklı bir tada sahip.

Afia Gıda'nın web sitesini ziyaret etmenizi ve ürünlerini denemenizi tavsiye ederim. Bizleri helal gıda üreten bu firma ile tanıştırdığı için Handenur'a da teşekkürler. Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim.

16 yorum:

  1. hoşgeldın canım yoktun uzun zamandır.helal ve sağlıklı gıda bulmak su zamanda gercekten zor.bende bır cok seyden vazgectım.sakıza kadar aarkasını okuyorum zararlı madde varmı dıye.yenı postlarını beklıyorum bu kadar ara verme canım sevgıler:)hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  2. harikasın
    dönüşün muhteşem oldu ellerine emeğine sağlık
    Afia gıdayı üretenlerin de ellerine sağlık
    temizlik budur işte
    bloğuma afianın logosunu -gecikmiş de olsa- koydum ve yazına link verdim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bu markayı ilk kez duyuyorum.ama gördüğüm kadar ciddi şekilde hassaiyetle insan sağlığına önem veren bir firma.Görürü görmez deneyeceğim.birde acaba konyadamısınız.konyadan bahsetmişsinizde.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu marka yeni galiba pek görmedim çünkü buralarda

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tülin, hoşbulduk. Teşekkür ederim. Allah sıhhat versin, inş bir daha böyle uzun aralar olmaz. Gerçekten her aldığımızın arkasını çevirip okumak lazım. Bilmediğimiz neler çıkıyor.

    Hilal abla teşekkürler =)

    Sevgili umutluhayat ve Utkunun annesi, bu marka kendi web sitesi üzerinden internetten satış yapıyor. Bilginiz olsun. Bir de hangi şehrin neresinde bayisi var, görülebiliyor.

    Sevgili umutluhayat, Konyalı'yım ve Konya'da yaşıyorum. Siz de mi Konyalı'sınız?

    YanıtlaSil
  6. Sevgiler..http://www.gimdes.org/
    helal gıda adına bu linki biraz incelemenizi öneririm,ayrıca hassasiyetinizden ötürü teşekkür ediyorum..Buda benim adresim...http://istezeynep.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Aslıhancım, cevap yazmak zorunda hissetme diye mail-yorum yazamıyordum canım seni burada görmek çok güzel:) daha iyisinya hamdolsun ve çok tamamen geçicek inşallah. yinede kendini fazla yorma lütfen.

    halal damgası sadece kahvede mi var? diğer ürünlerde yokmuymuş?

    Benimde ilk baştaki zannım gibi, irçok kişi seni Urfalı zannediyor:)

    Yoklugundaki gelişmeleri aktarayım canım:) Cahidem memleketi Elazığda ve eylül ortasına kadar yok, dahada kötüsü hiç internete giremiyor, bugünde Hatice ablada oraya gitti, anlıyacağın yanlızlardayım:( gerçi bende 39 derece sıcaklardan dolayı arkadaşları sık ziyaret edemiyorum.

    Sana yazmayı özlemişim biri beni durdursun :D

    sağlıkla sıhhatle dua ile buluşmak temennisiyle O'na emanetimsin...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Zeynep,
    Gimdes'i annemden duymuştum ve incelemiştim. Gerçekten güzel bir site. Hassasiyetiniz için ben de teşekkür ederim.

    Jibekciğim hoşgeldin. Seni burada görmek ne güzel. Ben de hepinizi öyle özlemişim ki. Çok fazla takip etme imkanım olmadığı için gelişmelerden de habersizim tabi. Cahide Abla uzun kalacakmış. Bu onun için iyi bizim için kötü bir haber. Hayılısı olsun. Kendini de hiç sınırlama, yazdıklarını sabaha kadar okuyabilirim =)

    YanıtlaSil
  9. selamun aleykum Aslihan

    hele sukur kavusturana.hamd olsun sana saglikli bir seyde mesaj yazabilecem.gecenki mesajin icin cok tesekkur ediyorum,rabbim razi olsun.

    canim arkadaslarimla istanbulda bulustugun icinde cok cok sevindim.her ikiside benim icin cok degerli,cok vefali arkadaslarimdir.

    afia gida gibi helal urunler ureten bir firmanin ulkemizde gecte olsa bulunmasi cok sevindirici.hamd olsun artik bickuvi,halley gibi urunleri kesinlikle yemiyorum,cocuklarimada yedirmiyorum.ama cikolataya dayanamiyorum.ozellikle teker teker resimlemen cok guzel.insALLAH bu konuda kardeslerimiz daha cok bilgilenecekler.

    aslinda yazacak cok seyim var ama bu araalar muthis bir dikkat eksikligim var.kusurumuza bakma olur mu?rahmana emanetsin.hayirli gunler diliyorum.

    not:hilal bak sakin NESCAFE isimli urunu icme,getirme beni oraya haa:))))))canim sanada sevgiler,rahmana emanetsin:)

    YanıtlaSil
  10. Ve Aleyküm Selam Anlayamazsın,
    Amin cümlemizden. Evet, kızlarla senin kulağını çınlattık zaten :)
    Helal gıda konusunda senin de gayretlerin için Allah (c.c.)razı olsun. Miniğe ve kendine ve diğer fındıklara iyi bak =)

    YanıtlaSil
  11. s.a. sitenizi tesadüfen keşfetmiş ve yediyim gıdalara dikkat eden biri olarak yazılarınızı dikkatlice takip ediyorum. Siteniznen öğrendikten sonra er piliç yemeğe başladım şimdi sizden saç tellerimizi kaplamadan boyayan abdestimizi engellemeyen saç boyası markaları vermenizi rica ediyorum. (Piyasada satılanlardan) internetten değil.

    YanıtlaSil
  12. Hoş gelmiş safalar getirmişsin.Sağlıcakla kalasın.bende bulunduğum yerde bulmam mümkün değil.çorum merkezde varmış afia markalı ürünler satıyormuş bakkal sanırım.çok memnun oldum en kısa zamanda bende temin etmek istiyorum.Bu faydalı bilgiler içinde ayrıca çok teşekkür ederim.hayırla kalasın :))

    YanıtlaSil
  13. Ve Aleykum Selam sevgili Şiraze,
    Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim. Acizane araştırmalarımı paylaşıyorum ama saç boyası kullanmadğım o konuda bir bilgim yok. Allah'ın yarattığı doğal hal en güzelidir diye düşünüyorum. Size kına kullanmanızı öneririm. İçine ceviz kabuğu, zeytinyağı, soğan kabuğu gibi ekler koyduğunuzda rengi çok tatlı oluyor, kırmızı olmuyor.


    Hoşbulduk sevgili Yusufca,
    Bulunduğun yerde yoksa internetten de sipariş edebiliyorsun, aklında olsun. Umarım dener ve seversin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Aslıhan cığım,

    Sayfanı güncellenmiş olarak görmek çok güzel canım. İyi olmana çok sevindim. Hayırlı kandiller, dualarda buluşmak ümidi le, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. sa.Canım seni burda görmek çok güzel RABBİM,sağlığını bereketlendirsin amin..bu faydalı paylaşımın için çok sağol.benim adrese girmek sorun olduğunu sağolsun Jibekciğim uyarınca adresim http://ayfersultan.blogspot.com oldu sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  16. Mine Ablacığım çok teşekkür ederim.

    Ve Aleykumus Selam sevgili Ayfersultan. adres olayını farketmiş ve yeni adresini de izlemeye almıştım. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.