9 Mart 2010 Salı

GAZZE'DE BİR OKUL

Değerli Arkadaşlar,

Bir süredir eskisi kadar sık yazı ekleyemiyor ve sizleri sık sık ziyaret edemiyorum yoğunluktan dolayı. Fakat buna rağmen özellikle helal gıda ile ilgili araştırmalarımı da aksatmamaya çalışıyorum. Bazı firmalara bu konuda e-posta gönderdim. Sonuçlar bir toplansın, sizlerle de paylaşmak isterim inşaAllah.

Dün Elazığ'da vuku bulan deprem dolayısıyla içimiz bir kez daha cızz etti. Vefat eden kardeşlerimize rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize de baş sağlığı ve sabır diliyorum. Cenab-ı Hak bir daha böyle acılar göstermesin. Şimdi zaman Elazığımız'ın yaralarını hep birlikte sarma zamanı. O yıkılan evler yerine yeni evler inşa etmek, o insanların yaşamlarını devam ettirecek imkânlar sağlamak lazım. İnanıyorum ki bizim gani gönüllü milletimiz her şeyi devletten beklemez, kendisi de koşar yardıma. Daha önceki afetlerde yaptığı gibi...

Esasen bu gün başka bir yazı eklemeyi düşünmüştüm. Fakat az önce bir arkadaşımdan gelen bir e-postayı görünce, bunu hemen yayınlamalıyım diye düşündüm. Gazze'de bir okuldan çekilmiş fotoğraflar. Göreceğiniz ışıklar, havai fişek filan değil. Bu resimleri gördükten sonra hala Yahudi malı almaya devam edecek bir yürek var mıdır? Varsa da zaten o, yürek olmaktan çıkıp taşa dönüşmüştür zannediyorum. Bu konuda bir bilinç yayılması için elimden gelen çabayı sarf ederken çok ilginç cevaplar aldım insanlardan. "Ama ben paramla mal satın alıyorum, bundan doğal ne olabilir ki?" diyen bile oldu. Ama sen paranla bebelere kurşun satın alıyorsun, bundan acı ne olabilir ki? Filistin'de katledilenler sadece Müslümanlar değil. Hristiyan Filistinliler de var. Bu konuda okuduğum bir kitaptan biliyorum, Yahudiler için dünyada iki çeşit insan vardır. "Yahudiler" ve "diğerleri". "Diğerleri" kategorisinde olan tüm insanlar, onların inanışına göre pisliktir. Kitapta ayrıntılı anlatılıyordu bu. Ve çarpık inanışlarına, bozulmuş kitaplarına göre; Büyük Projelerine ulaşabilmek için önlerine çıkan insan-koyun ne olursa öldürmek, onlara göre bir ibadet. Kitapta onların bozulmuş kutsal! kitaplarından bölümler de vardı. "Amacına ulaşmak için taş üstünde taş bırakma, önüne geleni öldür" gibi bir metin vardı. Anlayacağınız öldürürken dinine diyanetine bakmıyorlar. Yahudi mi değil mi? Değilse katlet gitsin. Zihniyetleri bu. Bizim güzel ve Hak dinimiz insana insandır diye değer verirken, çarpık zihniyetler önüne gelene insan mı nesne mi diye bakmadan yakıp yıkıyor. Lütfen gözlerinizi kaçırmadan aşağıdaki resimlere bakın, bakarken de empati yapın. MazaAllah o yavrular sizin yavrunuz da olabilirdi. Artık bu konuda biraz daha hassas olalım lütfen.

Burada resimlere geçmeden belirtmek istiyorum, arzu edenler Filistin için yazılmış ve önceki tarihlerde eklenmiş olan "Anne, Ellerim Nerde?" adlı şiirime bakabilirler.
İşte e-posta ile gelen resimler:

( UNRWA SCHOOL IN BEIT LAHIA, GAZA , PALESTINE )



























27 yorum:

  1. Allah'ım tüylerim diken diken oldu...
    Ne diyeceğimi bilmiyorum, hepimiz vicdanlarımızı sorgulamamız gerekiyor..
    off.... içim daraldı.........

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim,
    bu fotoğrafları ve daha fecilerini arap bloglarında çok gördüm,biz bakmaya tahammül edemezken filistinli kardeşlerimiz bunları yaşıyorlar,ölüm onlara kardeş olmuş,onlar ölümü öldürmüşler,
    boykota dikkat etmemizin yanında sözlü ve fiili duayı ihmal etmemek lazım,Rabbim yardımcıları olsun,onlarda ki direniş ve şehadet bilincini bize de nasp etsin(amin).

    YanıtlaSil
  3. Aslıhan cığım,

    Yazdığın konuda seni tüm kalbimle destekliyor ve fiili olarak da malum ürünlerden uzak duruyorum, ama o kadar kuşatılmışız ki,güvenilir diye düşündüğüm ürünlerin altından yine onlar çıkıyor.Aslında sözün bittiği noktadayız...Sadece tercih hakkımızı doğru kullanmamız yeter.Çamaşırlarımız kar gibi beyaz olmasa da olur.Masum çocukların, bebeklerin kanı yerdeyken, hayatınn baharında, gencecik delikanlılar başbakanımızı ağlatacak kadar ağır gazi olmuşken, biz hala çelik çomak oynuyorsak utanç duymalıyız.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. aslıhancım bitakım şylri okadar güzel ifade etmişsinki ALLAH RAZI OLSUN.
    çoğusu diyorki çok üzülüyoruz ama elden bişey gelmiyor.hayır elden çok ama çok şey geliyor,öncelikle maddi yardımda bulunabiliriz maddi imkan yoksa kesinlikle ve de ciddi bir şekilde boykot edebiliriz ama ezbere yani sadece cocacola ve nescafe boykotu değil bilinçli boykot yapmalıyız.
    mü'minin en büyük silahlarından en önemlisi dualarımız var kısacası resimlre bakarken gözlerimizin dolup,yüreğimizin sızlaması yetmez,yani elimizden gelen çok şey var.
    bunun için o yılanın bizede dokunmasını beklememeliyiz.

    ALLAHA emanet

    YanıtlaSil
  5. Selamün Aleyküm Aslıhancım,yazını okudum fotoğraflara baktım,etkilenmemek,müteesir olmamak mümkün değil.Yahudi mallarını kullanmama,boykot etme hususunda hemfikiriz.Bu konuda elimizden geliği kadar hassas davranıp,çevremizdeki müslümanların da duyarlılığını diri tutmaya gayret göstermeliyiz diye düşünüyorum.Allah razı olsun,emeğine sağlık güzel kardeşim,Allaha emenet ol,selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  6. Ahhh canım ah! Bu öyle bir yara ki,dokunmadan kanıyor...
    Öyle bir gaflette ki bu millet,nasıl uyanacak farkındalıkları nasıl gelişecek bilmiyorum...
    Nefsimizden,heva ve heveslerimizden zerre miktar ödün vermeye hiç niyetimiz yok...
    Başımıza gelmeden uyanamıyacağız korkarım...
    Rabbim cümlemizi gaflet uykusundan uyandırsın,kalp gözlerimizi açsın.
    Paylaştığın için Allah razı olsun güzel kardeşim...

    YanıtlaSil
  7. Kıyamam ben o bebeklere ne kadar acı değil mi

    YanıtlaSil
  8. Canım benim o kadar güzel anlatmışsın ki... Evet öyle bir gaflet uykusundayız bir din kardeşinin canı yanarken bizim hiç umurumuzda olmuyor üzülmüyoruz bile bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali..En azından aldığımız ürünlere dikkat edebiliriz

    YanıtlaSil
  9. acı ama güzel bir paylaşım olmuş.yüreğine sağlık.uyarılarında çok haklısın çoğu zaman bizde farkında oluyoruz ama herkesin söylediği gibi bazen bizide sarıyor bu gaflet denen şey.her zaman zihnimiz yüreğimiz açık bu olayların bilincinde yaşarız inşallah.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  10. asluhancım çok duygulandım yazıyı özelliklede şiirini okuyunca .boykota devam edelim ve onlara bu fırsatı vermeyelim. inş bu resimler bilinçlenmemizde etkili olur
    sevgiler aeo

    YanıtlaSil
  11. selamun aleykum Aslihan,

    arkadasim hidayet ALLAHA mahsus,biz kendimizide yoirtsak insanlar bildigini okuyor.etrafimizda bir suru insan var.danone yi almadigini,veya mc donalsa gitmedigini duyunca nasilda agizlari acik kaliyor?veya cin mali almayinca ''cocuklarina ne aliyorsun' sozleri beni sasirtiyor.

    arkadasim GAZZE bir avuc vicdanli insanlarin umurunda.otesi alacagi yahudi mali buzdoloabini,televizyonunu,arabasini,cikolatasini.oyuncagini,midesine inecek eti dusunuyor?bizler goruyoruz ama gormeyen bakar korler o kadar cokki.

    gazzede 5 evladini yitiren babanin hali,acaba hangimizin icini yakmadi?

    yalanlara siginmak yerine,gerceklerin ustune gitmeliydi birileri.evet aldim demeliydi,mazeretler uretene kadar?elleri uzanirken o kanli urunlere,vicdanlari o ellerini grei cekmeliydi,ama nerde?

    canim benim rabbim hayirlisi ile sayimizi artirsin.bm okullar degil mezarlar aciyor gazzede.biliyoruz.rabbim onlara yardim etsin.amin

    hayirli aksamlar diliyorum ,ve birde sunu belirtmek isterimki bas sagligi dileklerinin hic birine birebir cevap yazamiyorum.elim gitmiyor.

    cok tesekkurler arkadasim.hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  12. Aslıhancım canım benim,şiirini yeni okuma fırsatı buldum,gözyaşlarıyla okudum..
    Ağzına sağlık bitanem,böyle bir yeteneğin olduğunu bilmiyordum.Allah razı olsun canım,hayırlı cumalar dilerim...

    YanıtlaSil
  13. canım kardeşim tabi ki boykota devam özellikle de alışveriş konsuudna..Allah hiç bir zulmü cevapsız bırakmaz..zulmete uğrayan kim olursa olsun anında cevap verirmiş ya..inşAllah ço kyakındır o gün..dualarımız o kardeşlerimizle..
    hayırlı umalar..selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı cumalar canım bunlara nasıl dur desek durmak bilmiyorlar yüreğim dağlanıyor Allah müstahaklarını versin Yüce rabbimde onları o hale getirsin

    YanıtlaSil
  15. Canım ,insan olanın kalbi dayanmaz bu görüntülere ...

    Herkesin evladı var eline diken batsa hissediyoruz. O annelerin yüreği nasıl kaldırır bu acıyı Allah sabır versin.

    Bizim gibi sözde müslümanlarada feraset nasip etsin.

    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  16. Ve Aleykumus Selam,
    Arkadaşlar hepinizin yorumlarına canı gönülden katılıyorum. Bu zulme ortak olmamak için boykota devam etmeli ve çevremizi bilinçlendirmeyi yılmadan sürdürmeliyiz. Duaya decvam inşaAllah. Cümleten hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  17. seninde cuman mübarek olsun canım.
    çorba için çok söyledim birdaha söylüyorom cahide ablanın elleri dert görmesin çok çok güzeldi.
    arkadaşım muhammedi sormuşsum ALLAH razı olsun,hamdolsun bu aralar iyi,şu rsimlere baktıktan sonra bizm hastalıklarımız ve sıkıntılarımız ne kadar hafif vede boş geliyor,sıcacık yuvamız sınızsız nimet,v her tür imkanlar içindeyiz,RABBİM nankörlerden eylemesin.
    ALLAHA emanet ol

    YanıtlaSil
  18. Bir kez daha lanet okudum o pisliklere. Hey Allahım bir güç, bir birlik, bir şey...

    Can dostum Urfalı, blogunuza rastladığıma mutlu oldum.
    Saygılar..

    YanıtlaSil
  19. Aslıhancığım canıım kardeşim hakkını helal et maillerine cevap yazamadım hepsini okuduğumdan emin olabilirsin ama. Bir akşam oturup ben de yazdığın mailde isim vs gibi değişiklikler yaparak aklımdaki birkaç firmaya göndereyim sonra ben de sana anlatayım diye istyordum ama babaannemin bu hafta ameliyat olması sebebiyle biz de sürekli onun yanındayız, eve gelince de yorumları onaylayıp birkaç dosta yorum yapacak kadar enerjim oluyor yeni yazı da ekleyemedim o yüzden halbuki fotoğrafı çekilip ne zamandır bekleyen tarifler var elimde yumurtalı köfte gibi.. İnşallah yakın zamanda aklımdaki herşeyi sırayla tamamlamak istiyorum tekrar hakkını helal et hayırlı akşamlar..

    YanıtlaSil
  20. Yemekyapalım Amin diyorum bu güzel duana.

    Onuncu köyün adamı hoşgeldiniz. Allah bu konuda bizden yardımını esirgemeyecektir inş.

    Handenurcuğum helal olsun tabi ki. Sen de helal et. Okuduğundan emin olamadım, ameliyat durumunu da bilmeyince. İnşaAllah babaannen iyidir. Allah şifalar versin. Durumun yoluna girsin, o zaman yazarsın inş. Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  21. HELAL OLACAK BİR MİLLET BUNLAR .YÜREKLERİNDE MERHAMET YOK

    YanıtlaSil
  22. ben çok üzülüyorum .allahım yarabbim diyecek bişeyde bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  23. arkadaşım bir ödül göndrmek istedim ama yazı değişmeyince de bu yazıya yazmak konusunda tereddüt ettim..bu güneşli günde güzel kardeşlerimiznde evlerine yüreklerine güneş doğmasını dileyerek gönderiyorum..çok selamlar..

    YanıtlaSil
  24. Allah onların...


    bizde elimizdeni Rabbimin bize verdiği kadarıyla hem maddi hemde manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz canım ama böyle bir yara nasıl sarılır bilmem..

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Neşe, Lâle ve Tuba, hepinize teşekkürler. Bilinçli hareket ettikçe bunların da sonu gelir inşaAllah.

    Sevgili Tılsım, teşekkür ederim. Ödülü aldım ve yayınladım.

    YanıtlaSil
  26. Ben o savaştan sonra havai fişeklere bakamıyorum. Hatırladıkça hala göz yaşlarımı tutamıyorum. ALLAH ! YA RABB!!! Kusurlarımızı affet, bize magfiret et...

    YanıtlaSil
  27. Amin diyorum güzel duanıza sevgili Sena Çeyiz.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.