Sabır ile koruk helva olurmuş. Eve aldığımız sütlerin kaymaklarını buzlukta biriktirdim. Epey biriktikten sonra çıkarıp tahta kaşıkla karıştırmaya başladım. Saatlerce karıştırdım. İlk başta sulu süt kesiği görünümündeydi:
Daha sonra iyice sulanmaya başladı:
Sonra toparlamaya başladı:
Ve mutlu son :)
çok lezzetli görünüyor çiğ sütün kaymağını mı biriktirdin ben de yoğurt yapınca onların kaymağını toplayıp biriktiriyorum kavanozda ve sonra çalkalıyorum mini bir yayık gibi veee yayık yağı oluyor bir de yayık ayranı azcık da olsa tavsiye ederim bunu da dene bence :)
YanıtlaSilTeşekkürler:) Evet, aldığımız açık sütleri kaynattıktan sonra oluşan kaymağı biriktirdim. Kavanozda yayık yağı da süper fikirmis. Kısmetse onu da deneyim :)
SilKaşıkla zor olmuştur. ben mikserle denedim beceremedim şimdi ise 5 kiloluk yağ bidonuna koyup evin erkeklerine çalkalatıyorum:)) Daha yeni yaptım 1 kg yağ çıktı. Size de afiyet olsun
YanıtlaSilNe güzel değişik değişik fikirler geliyor. Ben de kaşıkla başladım; en sonunda 15-10 dakika mikserle çırptım. Şişede çalkalamak ya da kavanozda çalkalamak da iyi fikir. Bir sonrakinde öyle deneyeceğim İnşaAllah. Hepimize afiyet olsun :)
SilÇok lezzetli görünüyor,eline sağlık. :)
YanıtlaSilSağolasın gardaşım :)
Sil