23 Ocak 2014 Perşembe

Inanmam Artik Hic Kimseye



Merhaba Arkadaslar,

Tam bir ay olmus ben buradan gideli. Bu donemde hakikaten muhim sinavlardan gectim. Daha evvel yasadigim hic bir seye benzemeyen sinavlardan. Insan bazen yasadiklarina bakinca 'bundan daha agiri olmaz herhalde' der. Ama gun gelir ki, o gun o lafi ettigi seyler aslinda nasil da hafifmis bunu gorur. Ne gozunun onundeki Firdevs Cenneti'ni goremeyen bir iz'ansizla ugrasmaya benzer bazi imtihanlar, ne En Kiymetlin'i kaybettigin gun cektigin aciya benzer... Bazen oyle seyler olur ki, hayat akmaz senin icin. Her sey donup kalir oldugu yerde. Evvelce edindigin tecrubeler sonucu bir daha guven ile sinanmayacagini sanirsin. Bir gun oyle bir sey olur ki, hayatin tepetaklak gelir. Guvene dair bildigin ne varsa hepsinin bos oldugunu hatta bombos oldugunu gorursun. 'Omrum boyunca bir yalani mi yasadim ben?' diye sorarsin kendine. Proje cizerken bile bu kadar cok sabahlamamissindir da, bu imtihanlarla yuzyuze gelince sabahlamanin ne demek oldugunu ogrenirsin. Ucaga binmeden jetlag olunur mu? Olunuyormus megerse. Yorgunluktan ve uykudan olurken uyuyamamak olur mu? Oluyormus megerse. Bu bir celiski midir? Evet ama oldu mu oluyor iste. Oyle bir an olur ki, agzina tek lokma koymadan aksami eder insan ve gozunu kirpmadan sabahi. Fakat sen insansindir. Ismin nisyan kokunden gelmekte. Yani yine unutursun, yine sanirsin ki bundan daha agiri yoktur. Yaniliyorsun ey insan. O en agir sandigindan daha agir neler neler vardir su hayatta. Bir gun biri daha olur, ve gorursun. Varmis dersin. Birinci aciyi, ikincisiyle silersin.

Zor zamanlar bitti mi? Hayir. Ama belki de alismayi ogretiyorum kendime... 

Evet hayatta zorluklar vardir. Sikintilar vardir. Ancak ne olursa olsun, ne yasanirsa yasansin; Siginacagimiz Bir Rabb'imiz de vardir. Konyamiz'da cok kullanilir su soz:

"Allah var, keder yok."

Tum bunlari yasarken bana en cok destek olan, hala/her seye/dunyanin tum vefasizliklarina-tum kotuluklerine ragmen iyi insanlarin da var oldugunu gormek oldu. Her gun ama her gun arayip telefonla durumumu kontrol eden Meral Teyzem'e, yasadiklarimdan habersizce bana taaaa Antep'ten harika bir yemek kitabi gondererek mutlu olmama vesile olan Nizamettin Bey kardesime, yuzumu gormeden/sesimi duymadan sadece gonulden gonule seven, guzel dualari ve dilekleri ile mesaj birakan birakmayan siz degerli blog arkadaslarima cok tesekkur ederim. Varliginiz beni gercekten mutlu ediyor. Iyi ki oradasiniz. Ve umarim hep orda olursunuz. 2010 yilinda ansizin yakalandigim bobrek hastaligini atlatmamda da Allah'in izniyle sizlerin katkisi cok buyuk olmustu. Dualariniz, telefonlariniz, mesajlariniz, yorumlariniz beni oylesine mutlu etmisti ki... Iyi ki varsiniz.

Bu donemde yasadiklarimla pek cok sey ogrendim. Her imtihan, olgunlasmak icin bir adimdir. Allah'tan gelmis her seye _ne kadar zor olursa olsun_ boyun bukup hosgeldin demelidir insan. Demek zorundadir. Ve sonra yine her zaman oldugu gibi Rabb'ine tutunup ayaga kalkmali, yoluna devam etmelidir.

Varliginiz ve karsiliksiz sevginiz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederken, benim de sizleri cok sevdigimi  bilmenizi istiyorum arkadaslar. Acizane son siirimle simdilik hayirli aksamlar:

Inanmam Artik Hic Kimseye

Yillarca bakmis da gorememisim,
Icim kokar olmus, disim kokusmus,
Ekmek bolusmus de bilememisim,
Icim kokar olmus, disim kokusmus.

Olmaz mi idi ya ana gibi yar,
Hikaye imis bu, duyan bahtiyar,
Hakiki hayat mi? Ne cok cesit var,
Icim kokar olmus, disim kokusmus.

Bu kadar hiyanet bunyeye fazla,
Gunler gecti lakin beden hep hasta,
Zihin kabul etse hucreler yasta,
Icim kokar olmus, disim kokusmus.

Bu dunya yalanci sahte bir dunya,
Ana baba es dost yar ve akraba,
Beni dinler isen sakin inanma,
Icim kokar olmus, disim kokusmus.

Bir tek hakikat var, O Yuce Allah,
Yalniz O'na guven, yok baska felah,
Sozumu tutmazsan edersin ah vah,
Icim kokar olmus, disim kokusmus.

Kocasinan der ki gel bunu dinle,
Rabb'in ve vatanin aski seninle,
Gerisini supur, sil at elinle,
Ibre merkezini sasirmis durmus,
Darbelerle ermis, yerini bulmus.

17 Ocak 2014 / KONYA / 22.11

Yeni bir yazida bulusmak umidiyle. Umut hep vâr olsun.

11 yorum:

  1. Allah güzel ve umutlu günler nasip etsin.Her neyse geçmiş olsun,güzel güzel yazılarının devamını bekleriz.

    YanıtlaSil
  2. Amin. Cok tesekkurler Urfali =)

    YanıtlaSil
  3. Canım hoşgeldin...Umutla bekliyordum günlerdir ne oldu da gitti diye.Merakla bakıyordum bloğuna bişey yok.Çok sık yazamasam da sana takipteyim seviyorum seni...Rabbim gönlüne ferahlık versin,işlerini, hayatını kolay kılsın(Aminnnnnn).Rahman'a emanetsin canım,sevgilerimle :)
    Yusufca dan kübra

    YanıtlaSil
  4. Allah dilediğin gibi günler ve hayat versin. Geri dönmene sevindim ;)

    YanıtlaSil
  5. Kübracigim bıraktığın yorumlar bana hakikaten umut oluyor =) İyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  6. Amin. Hepimize ins. Sağolasın Urfalı. Ben de yazdığına sevindim =)

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun Aslıhan
    her şey biz insanlar için bunu anlamak bazen kolay olmuyor
    ama anlayabilir ve sabredebilirsen inşaAllah mükafatını görürsün
    Allahtan sabır ve sifalar diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Cok tesekkur ederim sevgili Adsiz. Haklisiniz. Bazi imtihanlar agir olunca idrak etmesi de zaman alabiliyor. Ya da bizim hamligimizdan boyle oluyor bilemiyorum.
    Isminizi de yazsaydiniz mutlu olurdum. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  9. Kardeş bugün Hz Mevlana'nın bir sözünü masaüstü yaptım aşağıda veriyorum inan insana o kadar moral veriyor ki hatta bana ne hissettirdi biliyor musun yaşadığım sıkıntılar ve dertlerle özel olduğumu sen de özelsin o yüzden sabır kardeş
    "Derdimi seviyorum. Biliyorum ki derdimi veren de beni seviyor. Seven sevdiğinin nazını ölçüyor.Sevilen çekmesin de neylesin "
    daisy81

    YanıtlaSil
  10. Resim için de bir yorum yazmak istedim kardeş :) o mahkum biliyor çıkış kapıları aslında yok ama intihar düşüncesiyle rayların üzerine yatıp ta kendisini ezip geçmesini beklediği tren de aslında yok. Umutsuzluğun için de bile hep bir ümit var hep o düşünce değil mi bizi ayakta tutan. Çevrendeki insanlara bakarak yaşarsan senden ya çok mutlu olduklarını ya da üzüntülü olduklarını görürsün kardeş çeşit çeşit hayat var. Bakarsın istediğin her şeye kolaylıkla sahip olanlar var ya da senin hayal kırıklıklarından daha derinini yaşayanlar var. Hep senden daha iyisi ve kötüsü var. Ne iyisini bakmalı kardeş ne de kötüsünü sadece kendi durduğun yere bakmalı.
    daisy

    YanıtlaSil
  11. Sagol kardes. Bu arada eklemeden gecmeyeyim. Ustad Hazretleri der ki 'refahta kendinden asagisina, musibette kendinden yukarisina bak ve sukret.'

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.