25 Eylül 2013 Çarşamba

SENDEN ÖNCE BEN

"Aşk vardır, ona inanmaktan vazgeçme."
                                                                     ***
Dün gece, bir süredir okumakta olduğum "Senden Önce Ben" adlı kitabı bitirebilmek için uyumadım. Öyle bir şey ki, insan kitabı elinden bırakamıyor. Yaklaşık 250 sayfayı devirdikten sonra sabahın ilk ışıklarında uyumaya çekilirken, bu kitaptan sonra öyle hemen uykuya dalamayacağımı ve bir şeyler yazmak istediğimi fark ettim. O ana kadar, ötenazi ile ölümünü isteyen ana karakter Will'e kızsam da, o an garip bir şekilde kendimi Will'i destekleyen bir yazı yazarken buldum. Bu kitap basit gibi görünse de, hayatı yeniden sorgulamama sebep olmuştu. Kitap bittiğinde aklımda onlarca düşünce vardı. Artık kuadriplejinin ne olduğunu biliyordum. Ve yaklaşık 2 yıl önce kısmı felç geçiren manevi amcamın yaşadıklarını daha iyi anlayabiliyordum. İnsanın aşktan dahi vazgeçebilişini ve bunun haklı sebeplerini görüyordum. Kitap bittiğinde alabora olmuş durumdaydım adeta. Ve günlüğüme yazdığım satırlarda hayatta kullanmadığım kaba iki kelimenin de kalemimden çıkmış olduğunu gördüm. Buna aldırış etmedim ve kelimeleri silmedim. Akışına bıraktım o anki hislerimi. İşte günlüğümdeki satırlar:

Saat sabahın beşini geçti. Gözümü kırpmadım bütün gece. Will Traynor'ın kendini nasıl öldürdüğünü okudum.

Will Traynor kesinlikle arkasından ağlanacak birisi. Bir kızın kalbini çalıp sonra da hiç bir şey söylemeden ortadan kaybolacak kadar öküz değil. "Seni seviyorum. Ama bu benim seçimim. Bunu anlamaya çalışmalısın." diyecek kadar cesur. Pek çoklarının asla yaşayamayacağı bir aşkı tüm imkansızlıklar içinde yaşarken, aldığı kararın ardında durup bu aşktan dahi vazgeçebilecek kadar kararlı. Will Traynor, ardından gözyaşı döktüğünüze pişman olacağınız salaklardan değil. Sahte aşklarla vakit öldürüp, en sonunda da kalpleri öldürenlerden değil. Lou gibi bir kızın içindeki yıldızları görecek kadar maden ustası. Sevgisini sahiplenecek kadar adam. Arkasından ağlanacak kadar kıymetli. Gittikten sonra bağlayacak kadar unutulmaz. Will Traynor, yaptığı şeyle kendisine 'bencil' demekten kendinizi alamasanız da, hayran kalacağınız kadar güçlü.

Will Traynor, bir roman kahramanı mı?!!! Hayattaki sahte suratların yanında, hayali olamayacak kadar gerçek ve kararlarından vazgeçmeyecek kadar adam.

Adam gibi adam.

Kitap bitti. Allak bullağım. Will Traynor ve Louisa Clark; ne kadar gerçektiniz...

25 Eylül 2013 / KONYA / 05.23

10 yorum:

  1. Kitaplar bu yüzden var herhalde "dünyaya bakış açımızı değiştiriyor"

    YanıtlaSil
  2. adını duydum ama almadım dı.. şimdi çokca ilgimi çekti.. umarım kısa zamanda okurum..

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle her ikisi de çok gerçek, hayattan alınmış hayatlar çünkü. demiştim sana, hayata bakış açımı sorguladım bu kitaptan sonra, kolay sandığım zorları anladım... Okunması gereken bir kitap, kesinlikle...

    YanıtlaSil
  4. Tosbağalar, öyle kitaplar var ki onları büyümüşken bile okusanız okuyunca büyüyorsunuz. Bu da onlardan biriydi.

    YanıtlaSil
  5. Nilgün bence hemen okumalısın =)

    YanıtlaSil
  6. Hilal abla, sana katılıyorum. Kitaptan ayrılasım gelmedi yalnız, sana nasıl gönderecem bilmem =)

    YanıtlaSil
  7. Aslıhancığım ,mobildeki fotoları silerken aynı anda blog foto ve yazılar gitmiş anlıyacağın canım çok sıkkın geride alamıyorum bildiğin bir çözüm varsa sevinirim selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
  8. Ablacığım bunun için bildiğim bir yöntem yok. Benzeri benim de başıma gelmişti profil fotoğrafımda. Çok geçmiş olsun. Aynı fotoları tekrar yüklemeyi denedin mi? Belki çözülür o zaman.

    YanıtlaSil
  9. Bende yeni bitirdim kitabı hala düşünüyorum , ölüme bakışım değişti . Gözlerim ağlamaktan okadar şişmişki zor açık tutuyorum.

    YanıtlaSil
  10. Anlaşılan kitap sizde de aynı etkiyi bırakmış.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.