4 Temmuz 2013 Perşembe

Zehre ile konuşmak

Kıymetli Âwdil kardeşimle bir anda gelişen zehre konuşmasını sizinle paylaşayım istedim. Ben Urfa Tutkunu'nu seslendirdim, o Zehre'yi. Bakalım neler demişler birbirlerine:



Âwdil: oy zehre
           oy kırılgan düşlerimin müfessiri.
           oy karanlık sokakların müsebbibi
           oy lamekan kalbimin esrarı

Urfa Tutkunu: sen kalbimin esrarıysan, neden benden yansımıyor hiç bir ışık? sırrını kaybetmiş bir ayna gibiyim

Âwdil: ey nergisleri süruruna ram eyleyen ayn, ey visalini gökyüzünden alan gül. düşer mi saçlarımın gölgesine sensizlik kadar aynaya yansıyan suretin?

Urfa Tutkunu: ya benim saçlarımdaki sensizlik geçer mi sen gelince? yeniden yeşerir mi kar taneleri? vuslatın neş'esiyle yeniden hayat bulur mu küskün dehlizleri gönlümün?

Âwdil: Şehrimi ayazıyla değil,baharı ile üşüten mevsim.Gönlümün dilrahından sana seslenişim yağmurlara geçen resmi kayıtıdır bu bilesin.Varlığımı aşka ilikleyen lahuti bir duadır adın.Ey aşk lafzının sırrını kendine musahhar eden mestur ağıt.Dilime dolanan bu bilinmez lahçe senin adındır.

Urfa Tutkunu: Adımı her söyleyişinde ruhumu papatyalar kaplar. Adını her söyleyişimde hüznümü yağmurlar saklar. Bin yıllık bir mahzene hapsolmuş kalbim, anahtarı kayıp... O mahzeni ancak senin fısıltın açar bilesin.

04 Temmuz 2013 / KONYA / 15.11

4 yorum:

  1. Yüreğine sağlık Urfa Tutkunu.Hiç lügat tarif edemez,galiba zehre'nin sendeki manasını.

    YanıtlaSil
  2. He vallah doğru söyledin Muhterem. Lâkin senin tarifin gayet güzel ve Zehre'ye yakın. Senin de yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne yorum yapılabilir ki harika ben cevizin kabuğuna yapışan biri sadece dışarıda kalmış kör sağır gibi okuyabilirim bu yazdıklarınızı ellerinize sağlık
    daisy81

    YanıtlaSil
  4. Kardeş teşekkür ederim güzel yorumun için ama kendine haksızlık etme. Senin yazdıklarını büyük bir beğeniyle okuyorum hep.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.