19 Aralık 2012 Çarşamba

Kıyamet Senaryoları


Maya Takvimi diye bir şeyden bahsediliyor biliyorsunuz. Onların inanışına göre 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacakmış. Hatta iki yıl önce bu konuda bir film bile yapılmıştı. ABD hükumeti gizlice bir yat yapıyor ve çok yüksek miktarda para verenleri bu yata alıyordu. Sonra beklenen günde kıyamet kopuyor, dünya helak oluyor ve sadece bu yata binenler kurtuluyorlardı =) Ne yazık ki şimdi de her gün haberlerde kıyametten korunmak için yapılan sığınakları izliyoruz. Bu noktada İslam Dini'nin güzelliğini bir kez daha görmüş oluyoruz. İman etmemiş ya da batıl inançlara inanmış kimselerin böyle kaygılar yaşaması normal elbette. İnsan bu durumları gördükçe yadırgamıyor, ancak üzülüyor. "Bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı". Ancak bana en ilginç gelen tarafı, ülkemizdeki bazı insanların bu safsatalara inanıp korunma tedbirleri almaya kalkışması. Bizim inancımıza göre kıyametin bazı alametleri vardır. Misal zamanın su gibi akıp geçmesi, hani son yıllarda çokça yaşadığımız. Ama bu alametlerin hepsi henüz çıkmadı. Birincisi bu. İkincisi her Müslüman bilir ki eğer kıyamet kopuyorsa, tek bir canlı bile sağ kurtulamaz. Kıyamet demek, dünya hayatının sonlanması demektir. Artık herkes ahirete irtihal eder ve oradaki yeni hayatımız başlar. Mayaların tezine göre 21 Aralık'taki kıyametten :) sadece İzmir'in Şirince Köyü'nde bulunanlar ve yurt dışında bir yerde bulunanlar kurtulacakmış. Ve ülkemizden bazı ünlülerin buradan kendilerine yer ayırttıklarını haberlerden her gün öğreniyoruz. Üstelik onbinlerce dolarlık fiyatlardan bahsediliyor. Arkadaşlar, adına ister kıyamet deyin ister afet, Cenab-ı Hak bir afatı verince kim kurtulabilir? Filan yere sığınanlar kurtulacak gibi bir safsataya ancak gülünür. Hazreti Nuh'un oğlu Allah'a (celle celaluHu) iman etmemişti ve ben yüksek dağların üzerine çıkıp kurtulurum tufandan demişti. Ne oldu? İstediğin en yüksek dağa çık, Allah'ın afatı geldiyse kim nereye kaçabilir ki? Rabb'im afetle imtihan etmesin hiç birimizi. Ben aramızda bunlara inanan cahillerin bu denli çok olduğunu hakikaten bilmezdim. Bu kıyamet senaryolarına inanan yabancıları hoş görebiliyorum. İslam'ı bilmeyen birisi buna inanabilir. Ancak Müslüman'ım diyen bir kimse buna inanıyorsa orada bir sorun var demektir. Bu kimseler için üzüleyim mi bu durumlarına şaşırayım mı bilemedim.

İnanan o gün kıyametin kopacağına inanıyor. Biz de cumartesi için misafir kabul ettik =) Kimileri hayatını bir vehimle karartıp korku ve endişeden çekilmez hale getirirken, kimileriyse hayatına normal seyrinde devam ediyor. Bu Maya senaryosu belki bir bakıma iyi oldu. İnsan hayatı ve çevreyi sorguluyor. Etrafındakilerin nasıl insanlar olduğunu daha iyi anlıyor. İmanın nasıl sükunet verici bir güç olduğunu daha iyi görüyor insan örneklere baktıkça.

Şirince'ye sığınıp kıyametten kurtulacağını zanneden aramızdaki cahillere sesleniyorum. Eğer inandığınız kıyametse, ondan hiç kimse zaten kurtulamaz-kurtulamayacak. Eğer inandığınız bir afet olacağı ise, afetten de bir köye değil ancak ve ancak Allah'a sığınılır. Nüfusu 350 olan Şirince'de o gün 60.000 kişi bulunacakmış. Korunayım derken asıl afatın içine siz düşmüş olmayın sakın =)))

Hepinize sevgilerimle. Umut hep vâr olsun.

13 yorum:

  1. Kardeş bir Çinlinin kıyamet gününe karşın bir icadı vardı küre gibi bir şey içine giriyorsun Çinliye göre seni her şeyden koruyor hihi :) aslında onun içine girenlerin dünyası tepe taklak oluyordur tıpkı senin bu güzel yazında ifade ettiğin gibi imanın emniyetini yaşayamayan insanların kendisini hapsettiği dayanıksız düşüncelerle kaygı içinde olması gibi :). Bu güzel yazı için çok çok teşekkür kardeşcik.

    daisy81

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir izahat,azizim.Tebrik ederim.

    Para karşılığı yata binenler şanslıymış.Fakat parayı alanların daha sonra bu parayı nerde,harcayacakları meçhul? :)

    YanıtlaSil
  3. Kardeş, okuyup beğendiğin için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Sağolasın muhterem.
    Orası muamma işte =) Güya dünya sıfırlanıyor, adeta ilk çağa dönülüyor ama insan ırkı hala parasını ayırmıyor yanından =)

    YanıtlaSil
  5. ahahahah Muhterem ablanın yorumuna koptum :))

    gerçekten ben de ne diyeceğimi bilemedim bu saçmalık karşısında.. Ellerine, diline sağlık ablacım, çok beğendim yazını. Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  6. Sağol Sedacım. Yalnız muhterem abla değil abi oluyor =)

    YanıtlaSil
  7. ay çok özür dilerim yaa bende "Muhterem Abla" sandım, ismini değişmiş dedim içimden :)) hiç tıklamadım profiline vAllah :(

    YanıtlaSil
  8. Est canım. Olabilir tabi nereden bileceksin =)

    YanıtlaSil
  9. Selam Aslihan'cigim,
    nasilsin gorusmeyeli ?

    Tatilden sonra blogla ugrasmaya hiç firsatim olmadi canim,kimseyide ziyaret edemedim.Daha once bahsetmistim sana hacilarimiz geldi,kayinvalidem bizimle birlikte gelmisti Belçika'ya,velhasil geçen haftaya kadar kosusturmayla geçti gunlerimiz :)
    Misafirimi yolculadim,hayat normale dondu :D

    Artik bundan sonra tam hiz devam tariflere ;)



    YanıtlaSil
  10. Canim bana biraktigin yorumlari simdi gordum :)
    Kalp kalbe karsiymis ;)

    YanıtlaSil
  11. Mihriban'cığım merhaba,
    Evet canım, Allah kabul etsin onların haccını senin hizmetini. Artık hasretimiz bitiyor desene =)
    O tevafuk hakikaten güzeldi. Gerçekten kalp kalbe karşıdır =)

    YanıtlaSil
  12. Canım,
    ben hiç üzerinde bile durmamıştım, maya takvimi, kıyamet vs vs... Bu arada senin yazılarını her zaman zevkle okuyor ve çok faydalı buluyorum, sana atıp tutanlar da tıpkı maya takvimi gibi :)))
    Bu arada reklamın kötüsü olmaz diye bir söz var, sitenin reklamını yapıyorlar, bence daha iyi :)))

    YanıtlaSil
  13. Mine Ablacığım çok teşekkürler.
    Benzetmen çok hoş =) Sağolasın. Ve haklısın aslında. İşin bu yönünü hiç düşünmemiştim =) Neticede reklama dönüyor sonuç =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.