10 Şubat 2012 Cuma

AĞRI DAĞI VE SEN VE O



Canımın içi,

Geçen günlerin tesiriyle sana olan özlemim büyüdü demeyeceğim. Ben sana her daim hasrettim zaten. Uzaktayken kavuşma özlemi çekerken, yanı başında olduğum anlarda da ayrılacak olmanın derin hüznü kalbimin bir köşesinde beklerdi hep. Yine de ânı değerlendirmenin hakkını vererek, senli vakitlerimi dolu dolu yaşardım.

Yusufçuk kuşlarının inleyişleri gibi içli içli ahh çekmekteyim son günlerde. Sana olan arzumu anlatmaya yetecek hiç bir kelime yok lügatimde. Güzel gözlerinin içine bir baksam nasıl rahatlayacağım ama, olmuyor işte.

Mevsim kış. Her yerde kar var. Üşüyorum çok. Lâkin içimi ısıtmaya yetiyor sürmeli gözlerini düşlemek. Bazen aklımdan geçmiyor değil hani, yanında olsaydım da beraber üşüseydik diye.

Zaman her şeyin ilacıdır derler. Kat'iyen inanma. Zaman, sadece unutmak istediklerimizin ilacı olabiliyor. Ben seni hiç unutmak istemedim ki! Uzak kaldıkça daha çok yandı yüreğim. Zaman geçtikçe daha da dağlandı özüm. Ah be gülüm, sensizlik nasıl bir şey bilemezsin. Sen bunu hiç yaşamadın ki! Nereden bileceksin?

"Onca vakit geçmiş, hiç mi sevmedin kimseyi?" demezsin bilirim. Bilirsin sana olan sevdamın büyüklüğünü. Ben gönlümü yokluğunda kimselere vermemişim. Senden başkasına dönüp de yan gözle bakmamışım. Bir gün kavuşacak olmanın sıcacık hayaline sarılarak yâdımda tutmuşum seni. Rahmetli Kıymetlim'i ifade eden "Ağrı Dağı" var ya, bilirsin, hep ona çıkmak isterdim zaten. Bir tek onu görmeyi sen kadar istedim Gözümün Nuru. O nasıl bir heybet, o nasıl bir ihtişamdır öyle! Kıymetlim'in benzetildiği kadar var; rahmet olsun...


Yüreğimin Umudu, Gönlümün Gıdası, Gözümün Nuru, Canımın İçi Urfam;
Seni öyle özledim ki! Sırtımı duvara verip Sin Mabedi'ni izlerken çayımı yudumlayacağım günlerin çabucak gelmesini diliyorum şimdi. Bir de Ağrı Dağı'nı göreceğim günün. 4,5 yılı geçmiş ben Kıymetlim'in ellerini öpmeyeli. 4,5 koca yıl olmuş nur sakalları yanaklarımı çizmeyeli. "Burnumun direği sızladı" sözünü idrak edeli 4,5 yıl olmuş Urfam. Bir seni, bir Ağrı Dağı'nı bir de Kıymetlim'i/ömrümün en büyük anlamı canım büyükbabamı öylesine özledim ki...

10 Şubat 2012 / KONYA / 16.27



(Resimler internettendir).

8 yorum:

  1. Ağrı dağından Urfaya, urfadan Büyükbabana geçtin, valla helal olsun heval....

    YanıtlaSil
  2. Azizim senin kurguların çok iyi,lakin imge konusun da biraz eksiksin.Mesela bu deneme giriş ve ifade güzel ama teşbihler kariyet babın da havsala da tetikleyici olmuyor.Biraz okuma eylemi ile imgelem mefhumunuda yazıların ile harmanlayabilirsin.

    Vabeste olarak ekleyeyim,samimice bir yazı.Allah gönlüne göre versin.

    YanıtlaSil
  3. Çok üzüldüm 4.5 yıl nasıl gidemediniz madem bu kadar özlediniz !!Tez zamanda kavuşmanız dileğiyle
    FATOŞ

    YanıtlaSil
  4. Urfalı, sevdiklerimi birbirine bağladım =)

    Âwdil, önerilerine her zaman açığım. Okumayı sever ve çok okurum ama daha yiyecek çok fırın ekmeğim var. Önereceğin eserler varsa bekliyorum.

    Sevgili Fatoş, gidilemeyecek mekana göç etti büyükbabam. Yanında olmak için Allah'ın beni çağıracağı zamanı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Selam Aslıhan'cığım vefalı hemşehrim:)
    Ziyaretlerin iin teşekkür ederim sana geç döndüğüm için de çok özürdilerim canım kardeşim vakit bulunca gelirim ama hep yüreğimdesin bunu bil:)
    Yazına şöyle bir göz attım ama daha sonra gelip iyice sindirmek istiyorum vakit sorunum var misafirlerim var var da var:)
    Özlemlere değinirsek bende babamı çok özledim 6 yıl oldu cennetül baki ye yatalı:( mekanı cennet olsun dedeciğininde inşaallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ve Aleykum Selam Aynur Ablam,
    Yoğun olduğunu tahmin ediyorum. Zira artık blog aleminde pek görünmez oldun. Her daim kalbinde ve dualarında olayım, yeter inşaAllah =)
    Allah (cc) babana da büyükbabama da rahmet eylesin. Cennet-ül Baki'de yatmak da ne büyük bir şereftir. Kısmet olmaz herkese. Sevgilerimle ablam.

    YanıtlaSil
  7. kemalpasatatlisi.com25 Şubat 2012 21:09

    canım,
    hep var, hep olacaktır sevgiyle hatırladığımız, özlediğimiz ama göremeyecek olduğumuz, şimdilik...
    Yazıyı okuyunca " çok özlediysen niye duruyorsun, hemen git aslıhan cım" diye yazacaktım ki, yorum cevabından gerçeği anladım.İnşaallah sevdiklerine bir vakitte kavuşursun, kavuşuruz, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. İnş Ablacım. Sağolasın. Hayatta olsa koşup gitmez miyim hiç...

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.