31 Ocak 2011 Pazartesi

YÜREK TÜPÜRTÜSÜ


Urfa Tutkunu bol hareketli bir haftasonu geçirdi. "Yürek tüpürtüsü" lafının tam olarak ne mana ifade ettiğini anladı.

İstanbul'dan halam, kızı ve iki misafirleri bir günlüğüne Konya'ya (babaannemlere) ziyarete geliyorlardı. Bizler de misafirlerle görüşelim diye oraya gittik. Yemeğimizi yedik. İki misafir yol yorgunu olunca müsade isteyip odalarına geçtiler. Biz ailece masada çay içmekteydik. Babamda bir kaç ay evvel karın fıtığı oluşmuş. Bana bile söylemediler. Fakat izini süre süre sora sora öğrendim =) Babam da Rahmetli Kıymetlim gibi (yani babamın babası) halinden şikayet etmez ve doktora da pek gitmek istemez. Sürekli erteliyordu. O akşam çok ağrısı vardı. Ben de "ne dersen de, pazartesi randevunu alıyorum" dedim. "Alma gitmem" dedi tabi haliyle, her zamanki gibi. Ama sağlık bu, ertelemeye gelmiyor. Masada kıvranma durumundayken elini masaya, başını da elinin üstüne koydu. Hiç yaptığı şey değil. Kabul etmeyeceğini bilmekle beraber "baba istersen acile gidelim" dedim. Dememle birlikte babam kendinden geçti. Elhamdülİllah panik olmayıp hemen 112'yi aramayı akıl ettim. Annem de düşmesin diye babamı tuttu. O sırada kendine geldi. Hala "aramayın ben iyiyim" diyor. Tam babasının oğlu işte =) Şikayet yok, "iyiyim" "iyiyim". Ardından bir kez daha bayılmış. Ben kapıya 112'yi karşılamaya çıkmıştım o sırada.

Nihayeti 112 geldi. Muayene etti. Gıda zehirlenmesi olabileceğini söyledi. "Eğer kendini iyi hissetmiyorsan götüreyim hastaneye" dedi. Tabi bizimki hemen "yok iyiyim" diyor. İş başa düştü, atladım. "Doktor bey, babam kötü olsa da kötüyüm demez. Huyu böyle. Bir de karın fıtığı vardı. Bugün de çok ağrısı oldu, sonunda bayıldı" dedim. Öyle deyince babamı iç odaya alıp muayene etti. Yırtığın büyüklüğünü görünce "kalk amca gidiyoruz hemen" dedi. Sormadı bile bu sefer. Apar topar gittik acile. Saat gecenin bir yarısı. Acildeki doktor muayene eder etmez telefonla genel cerrahi doktorunu arayıp "hocam hemen gelin" dedi. O doktor da gelip baktı ve "fıtık içerde boğulmuş, çok acil ameliyata alacağız" dedi. Artık hani bugün git yarın gel, haftaya gel vs diyen-soran olmadı. Durum ne kadar vahimse apar topar ameliyata aldılar. Aklıma Hilal Ablamı aramak geldi. Aradım. O da çıktı geldi. Onlar koridorda ben ameliyathanenin kapısında bekledik. Girerken doktora ne kadar sürer diye sordum. "Eğer sadece fıtıksa yarım saatte çıkar inş. Ama eğer bağırsaklar da çürüdüyse işimiz uzar" dedi. Girdi. Yarım saat sonra çıkmadı. Bir saate vardı. Bana geldi bir çarpıntı. Yüreğim tüpür tüpür. Allah kimseyi ana-babayla imtihan etmesin. En nihayeti bir saatin sonunda çıktı elhamdülİllah. Doktor bağırsaklarda sıkıntı olmadığını söyledi. İçimiz rahatladı. Annemi başına refakatçi bıraktık. Vakit artık ertesi güne dönmüştü ki biz de evlerimize geldik.

Ertesi gün ziyaretine gittiğimizde "Profesörüm, yine senin dediğin oldu. Geldim doktora" dedi gülerek. Ben de "Allah'ın planı herkesin planının üstünde. Ben pazartesi demiştim, ona bile kalmadı. Bak daha erken geldin." dedim. Bu arada belirteyim; benim aile içindeki lakabım profesördür. Bu sabah da taburcu oldu elhamdülİllah. Şimdi durumu iyi. Dualarınızı bekliyorum tez ve hayırlı şifa için.

Hepinize sevgilerimle.

17 yorum:

  1. dayım güzel bir karşılama yaptı bize :)
    iyiki gelmişiz.herşeyde bir hayır vardır.gelmeseydik düyunca burda daha çok panik olucaktı annem biliyorsun.çok şükür ucuz atlattık yine.daha kötü olabilirdi alla korusun.

    YanıtlaSil
  2. Babacığına çok çok geçmiş olsun. İnşaallah çabucak toparlar kendini.

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmişler olsun.Rabbim uzun ömürler versin. Keşke bende anneme babama yakın olsaydım.Son aradığımda kızım annende bende iyi değiliz deyince yüreğim tüpürdedi. Bu ayın 15 ne randevü aldım ne var ne yok bi baktıracağım. Rabbim herkesin annesine babasına hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin içinde benimkilerede..

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun, iyi ki soğukkanlı davranmışsınız,Allah onları başımızdan eksik etmesin...

    YanıtlaSil
  5. Aslıhancığım Rabbim şifa versin babacığına iyiki ısrar edip soğukkanlı davranmışsın geç kalmamışsınız canım benim gelmiş geçmiş olsun Allah bundan sonra hayatında hep güzel yürk tüpürtüleri nasip etsin
    sağlıcakla kal

    YanıtlaSil
  6. Canim,
    çok geçmis olsun,Rabb'im sifalar ve hayirli uzun omurler versin insaAllah Babacigina,
    Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  7. Cok geçmiş olsun saglik hiç bir şekilde ihmale gelmiyor. Allah acil şifalar versin inşallah.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun Canım, Babacığına Allah acil şifalar versin. Rabbim büyüklerimize hayırlı ömürler versin ... Kalemin secdesi isimli sitede çok güzel Allah razı olsun,paylaştığın için,Allah'a emanet olun,hoşcakalın.erp.nilgün ablan

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun babanıza. Hilal vasıtasıyla haberim oldu. Sağlık ertelemeye gelmiyor. sağlıklı uzun yıllar diliyorum. Sevgiler...

    Gamze(Ege'nin Annesi)
    Yorum bırakırken sıkıntı oldu google hesabımı kabul etmedi.

    YanıtlaSil
  10. Evet haklısın hala kızı. Her şeyde bir hayır vardır. İyi ki siz de vardınız. Allah razı olsun.

    Tosbağalar çok teşekkür ederim.

    Fatma Abla sağolasın. İyi düşünmüşsün. Baktır tabi ki, için rahat eder. Hepimizin ailesine Allah sağlık versin.

    Serra çok teşekkür ederim. Amin.

    Aynur Ablam sağolasın. Güzel duana amin diyorum =)

    Mihribancığım çok teşekkür ederim.

    Melek sağolasın. Haklısın. Amin.

    Nilgün abla çok teşekkür ederim. Amin diyorum güzel dualarına. Kalemin Secdesi'ni beğendiğine sevindim. Çok hoş bir blog gerçekten.

    Ege'nin annesi, hoş geldiniz bloğuma =) Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Seyrek de olsa bloğuma uğramanıza mutlu oluyorum. Sevgimle.

    YanıtlaSil
  11. Canım benim....neden bilmiyorum ama gözlerimde yaşlarla okudum yazını.Rabbim korumuş....Kısa zamanda sağlıgına kavuşur inşaAllah.Rabbime emanetsiniz...

    YanıtlaSil
  12. canım benim çok geçmiş olsun tüm dualarımız sizlerle iyiki hemen götürmüşsün onlar canımızın içi bir şey olmasın hiç

    YanıtlaSil
  13. Yusufca, çok teşekkür ederim samimiyetin için. Güzel dualarına amin diyorum.

    Minecim sağolasın. Haklısın. Allah cümlemizin ebeveynine sağlık afiyet versin.

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun ablacım.Çok şükür ki zamanında müdahale edebilmişsiniz.Allah eksikliklerini göstermesin,sağlık versin inşallah.
    Rüyanda gördüğünü de yazmışsın,gelemedim.Tatil ya oğluşlardan bana çok kalmıyor buralar :))
    Hayırlar olsun inşallah.Yakın zamanda bir daha görüşme ayarlayalım inş.anlatırsın .Sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  15. Fikriye Abla sağolasın.Aminnn, cümlemizin ebeveynini korusun Rabb'im.
    Evet bence de en yakın zamanda buluşalım inş =) Hatta bunu geçen Hilal ablamla da konuştuk. buluşunca anlatırım hayırlı haberlerimi inş =)

    YanıtlaSil
  16. Çok geçmiş olsun canım epeydir gelemedim kusuruma bakma olur mu..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Rummacım sağolasın. Est ne kusuru. Sen dua et yeter. Sevgimle.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.