4 Ocak 2011 Salı

GIYBETİ TERK ET! KAMPANYASI / 03-24 Ocak 2011

Sevgili Arkadaşlar,

Dün Cahide Abla'nın sayfasında çok hoş bir kampanya ile karşılaştım. Daha çok kişiye yayılması için yazıyı burada sizinle de paylaşmak istedim. Cahide Abla izin veriyor, siz de paylaşabilirsiniz. Neticede niyet gıybetin engellenmesi ve bunun mümkün olduğunca fazla insana yayılabilmesi. Unutmayalım;

"Nasıl ateş odunu yer, bitirir; gıybet dahi a'mâl-i salihayı yer, bitirir."

Sizleri bu güzel kampanyaya katılmaya ve duyurmaya davet ediyorum. İşte Cahide Abla'nın yazısı:

“Ey imân edenler! Zannın çoğundan kaçının. Şüphesiz ki, zannın bir kısmı günahtır. Birbirinin gizli hallerini araştırmayın. Birbirinizi gıyabında çekiştirmeyin. Sizden biriniz, ölen kardeşinin etini yemek ister mi? Ondan tiksinirsiniz. Allah’tan korkun. Şüphesiz ki Allah, tevbeleri çokça kabul edendir. Çok merhametlidir.”(Hucurat/12)

Es-Selamu Aleykum dostlar

Dün sizlerle paylaştığım,benim de çok etkilendiğim Gıybet yazısı aklıma parlak bir fikrin gelmesine vesile oldu.

Maalesef ki hepimiz zaman zaman gıybet denen bu hataya düşüyoruz.Hiç yapmayan varsa,ben onun ellerinden öperim,ne mutlu ona! Konuşarak, dinleyerek,bilerek veya bilmeyerek…Komşumuzun,arkadaşımızın,kardeşimizin,sevmediklerimizin hatta sevdiklerimizin lafını edip amel defterimize kara lekeler sürüyoruz.

Ne zaman gıybetle ilgili bir sohbet,bir yazı okusak hatamızı farkediyor,bir daha yapmamaya karar veriyoruz.Genelde kısa süren bu kararlar,bir arkadaş toplantısı,komşu oturması,samimi bir telefon konuşması veya nefsimize dokunan tavırlar karşısında kolayca bozuluveriyor…

Yeni bir seneye girdik.Ne kadar ömrümüz var,sermaye ne gün biter bilmiyoruz.Şu kısa ömrümüzü ve zor elde ettiğimiz amellerimizi,onun bunun gıybetini ederek,çekiştirerek bir çırpıda heder etmek müsriflik olur elbet.

Bir alışkanlığın kazanılması için 21 gün gerekirmiş.Alışkanlıkları,kazanmak da,kaybetmek de zaman alır.

Düşündüm ki; bir kampanya başlatalım.

  • 21 gün boyunca gıybet etmeyelim,
  • Gıybet edenlere kibarca engel olalım.
  • Gıybete devam edilirse ortamı terk edelim.
  • Kendimizi tutamaz gıybet edersek,gıybetini ettiğimiz kişiden helallik dileyelim.( Ki bu çok zor bir iştir.)

21 gün süren bu kampanyanın ardından,bu süreçte neler yaşadınız,nasıl tecrübeler edindiniz, bize yorum veya cahidejibek@gmail.com adresine mail atarak kısaca anlatın.Asıl isminizi vermeyin Rumuz isimlerle katılın lütfen.Çoğumuz birbirimizi tanımadığımız için riyaya da girmez Allah’ın izniyle.

Bu yorumları derleyip bir yazı haline getireceğim inşaallah.Hayırlı bir paylaşım olacak düşüncesindeyim.

Bu tamamen kendimizi bir nebze olsun düzeltmeye yönelik bir kampanya. Bu kampanyadan elde edeceğimiz mükafatlar tamamen Allah katındadır ;) ne kazandığımızı asıl yurdumuza gidince görürüz nasıl olsa.

Yemek,elişi vs.çok paylaştık,paylaşmayada devam edeceğiz İnşaallah.Bu kampanya, asıl yapmamız gerekenlere öncelik verip ahiret azığımızı artıracağımız kampanyaların ilki olsun.

Sizleri kendiniz için hayırlı bir işe davet ediyorum. Bu konuyla ilgili farklı önerileriniz varsa paylaşmanız faydalı olacaktır.

Bu kampanya 3-24 ocak arasında gerçekleştirilecek olup,güzel bir alışkanlık kazandırarak gıybeti tamamen terkettirmeye yöneliktir.

Hayrlarda buluşmak duasıyla…

http://cahidejibek.wordpress.com/



10 yorum:

  1. Benimde gıybetle alakalı bir kaç yazım vardı müsaadenizle bende bu davete katılmak ve yayınlamak isterim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güzel yürekli arkadaşım tamam Cahide hanıma da yorum bıraktım zaten, ben özellikle sizin de linkinizi yazdım:)ben sizin vesilenizle öğrendim:))

    YanıtlaSil
  3. Allah razı olsun =) Ben de bir yanlış anlaşılma varsa diye düşünmüştüm de, değilmiş =)

    Hepimize gıybetsiz günler dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Aminn düzelttim yazıyı şimdi tekrar teşekkürler...Allah cümlemizi razı olduğu kullardan eylesin..

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    Çok güzel bir kampanya, İnşallah çok güzel sonuçlar elde edersiniz.
    Ben arkasından konuşulacak kişinin o an ortamda olduğu düşünülürse konuşulmayacağını düşünüyorum ve kendimi gıybetten bu şekilde korumaya çalışıyorum.
    Bence yüzüne karşı söylemediğiniz şeyi arkasından söylememenin en iyi yöntemi.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir kampanya olmuş,sizi tebrik ediyorum,İnşallah sayenizde bu illetten biraz olsun kurtulabilirsek ne mutlu...Sebep olanlardan Allah razı olsun.Bazen insan farkında bile olmuyor,dikkat edeyim derken olayın içinde buluveriyoruz kendimizi,Allah hepimizi affetsin,Canım kardeşim bakalım ilk defa sana yorum yazmaya çalışıyorum.umarım olacak.Nilgün abla

    YanıtlaSil
  7. Ablacım merhaba,ben süheyla.
    Kampanya süper,hemen başlıyorum.Cahide kardeşten Allah razı olsun.Siz kadar sevdim onuda.
    Bu arada konuyla alakasız ama sana güveneceğim bir konuda ricalarım olacak.
    İçinden çıkamadığım iki konu kaldı.Sağlık açısında kesinlikle artık paketli hemen hemen hiç bir şey almıyorum.Ekmek ve yoğurdum dahil hemen hemen her şeyi kendim yapıyorum ( peynir hariç :))Sadece kabartma tozu ve vanilya kaldı aldığım.Bu ikisi içinde özellikle kabartma tozu sağlığa zararlı olabilir mi ??Birde temizlikte kimyasal kullanmamaya karar verdim.Arap sabununu baya araştırdım ama kafam çok karıştı.Hatta bulaşık makinasında kullanan var ama iyi durulanmaz diyen var.Halıda kullanın ama çok iyi durulayın diyen var.Bence sağlıklı ama hangi alanlarda nasıl kullanmalı,nasıl durulanmalı ve sıvı olanıda aynı sağlıktamı katısı ile.İşte bu sorularda senle istişare etmek en doğrusu diye düşündüm.Bu konularda senin araştırmalarına çok güveniyorum ve en kısa zamanda blogunda bu konulardaki paylaşımlarını, araştırmalarını rica ediyorum...

    YanıtlaSil
  8. Siteniz guzel olmus paylasiminiz icinde cok tesekurler.
    insallah daha basarili olucaniza inanyorum
    very good
    thank you









    Digiturk Feza

    YanıtlaSil
  9. çok ilginç bir kampanya olmuş, herkes çenesini tutsa herşey güzelleşir ama...
    paylaşımın için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Zeynep, teşekkürler =)

    Muhterem Abla, haklısınız. Yıllar önce bir takvim yaprağında okumuştum bunu. Bir kişinin yüzüne söylemeye çekindiğin söz günahtır, o yokken de söyleme gibi bir yazıydı.

    Nilgün Abla, olmuş olmuş =) Geldi yorumunuz. Çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.

    Süheyla abla ricalarını aklıma kaydettim. Ama hala bakamadım, unuttum sanma sakın. Araştıracağım inş.

    Digiturk Feza, teşekkür ederim.

    Nadire çok haklısın. Tüm iş çenemizi tutabilmemizde =)

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.