24 Temmuz 2010 Cumartesi

SOMON FİLETOLU FİYONK ŞÖLENİ

Ablam hilaltimur' dan Selva makarnanın bizim usul makarna yarışmasını duydum ve ben de bir tarifle katılmak istedim. Çok severek yediğim balıklı makarna tarifimle katıldım. Balığı buharda haşlama sonucu besin değeri daha çok korunuyor sanki diye düşünüyorum. Kemalpaşatatlısı Mine Ablam'ın da buharda somon tarifi var. Ona da bakabilirsiniz. Hayırlısı neyse o olsun diyorum. Bu tarifi bazen de ton balığı ile maydonozsuz olarak uyguluyorum. O da çok güzel oluyor. İşte tarifim:


SOMON FİLETOLU FİYONK ŞÖLENİ

Malzemeler:
* 1 paket fiyonk makarna
* 2 adet somon fileto
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* 1 tutam maydonoz
* Tuz
* Arzuya göre pulbiber

Yapılışı: Somon filetoları küp küp doğrayınız. Ağzı kevgir (delikli süzgeç) büyüklüğünde bir tencerenize yeterli miktarda kaynar su ve bir miktar tuz koyup, kaynayan suyun içerisine 1 paket fiyonk makarnayı boşaltınız. Şöyle bir karıştırdıktan sonra altını kısıp tencerenin ağzına kevgirinizi koyunuz. Küp küp doğranmış somon filetoları kevgire dökerek pişen makarnanın buharında haşlanmasını sağlayınız. Arada bir ezmeden karıştırınız. Somonlardan sızan yağ da makarnaya damlayacak ve yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır. Somonlar haşlandıktan sonra bir karıştırma kabına alarak içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bir miktar tuz ve damak tadınıza göre limon suyu ekleyiniz. Acıyı sevenler pul biber de koyabilirler. Hepsini harmanlayınız. Tencerede haşlanan makarnanın altını söndürüp içine 2 su bardağı soğuk su dökünüz ve bir kez karıştırarak ağzını kapatıp üç dakika bekleyiniz. Üç dakika sonra makarnayı süzünüz fakat yıkamayınız. İçine döktüğünüz soğuk su makarnaların yapışmasını engelleyecek, yıkamamanız ise besin değeri ve lezzetinin daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı döküp makarnaları güzelce harmanlayınız. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine somon filetolu karışımı güzelce yayınız. En üstünü ise ince kıyılmış maydonoz ile süsleyip ister sıcak isterseniz soğuk olarak servis ediniz. Afiyet olsun.


10 yorum:

  1. Sevdigim iki lezzet,somon ve makarna... Ikiside birlesince ne kadar guzel tat ortaya çikiyor degilmi canim :)
    Hosgeldin,sukurler olsun tekrar kavusturana,insaAllah iyisindir Aslihancim?
    Hadi bakalim yeniden bekliyoruz o guzel tariflerini ve yazilarini :)
    selametle kal canim....

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    Berat kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
    İnşallah sağlığın şimdi daha iyidir.
    Makarna eminim çok güzel olmuştur, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mihribancım çok teşekkür ederim. Allah'a çok şükür daha iyiceyim. İnş daha da düzeldikçe yeni tarifler de gelir =)

    Muhterem Hanım çok sağolun. Sizin de kandiliniz mübarek olsun. Makarna ve balık gerçekten güzel bir ikili oluyor. Sağlığım daha iyice şükür. Her daim dualarınızı beklerim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha,Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimiz, verdin.Evet kalbimizi.
    Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım,yere göğe sığmam,mü'min kulumun kalbine sığarım.

    Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,

    Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
    Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
    Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran'ın ecrinin sonsuz kere katmerleneceği
    ''Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile''

    Kandiliniz Kutlu Olsun gülüm.
    Enfes görünüyor mamalar :)
    Bayılırım somona,ellerine,emeğine,gönlüne sağlık.

    Muhabbe ve bereket ile

    YanıtlaSil
  5. Aslıhancığım
    gecen hayrlara vesile olsun, ibadetlerini Mevlam kabul buyursun, dualarımız arşı alâda buluşsun inşallah.Beratını alanlardan olalım inşallah.amin.

    YanıtlaSil
  6. harikasın Aslıhan, enfestir eminim. Bana yapsana:))

    YanıtlaSil
  7. Somonu da severim makarnayi da...sen bunlari birlestirmissin yani onu da severim demek.

    Ellerine saglik, ilk firsatta deneyecegim insallah.

    YanıtlaSil
  8. tatilden yeni döndüğüm için sayfama henüz bakabildim. çok teşekkürederim canım. seninde ellerine sağlık. iyi geceler ve güzel bir hafta sonu dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Cafe Pepela, Jibek, Lavantin ve Serpil;

    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.