4 Haziran 2010 Cuma

ZULME ORTAK OLMAYALIM

Hayırlı cumalar Arkadaşlar,
İstanbul'dan döndüm. Sizlere daha hoş bir konu ile merhaba demek isterdim ama durumlar malum. Gazze'ye giden sivillere uygulanan insanlık dışı zulüm bir kez daha ciğerlerimizin yanmasına sebep oldu. Akla mantığa sığar hiç bir tarafı yok yapılanların. İzah edilecek gibi de değil. Sadece insani yardım malzemesi taşıyan gemilere ve o gemilerin refakatçılarına saldırmak hangi sözlerle izah edilebilir ki!!!
Bu vahşetle bir kez daha düşündüm ki çoğumuz bu zulme ortak oluyoruz aslında. Nasıl mı? Onları mallarını almak-hizmetlerini kullanmak suretiyle destekleyerek. Bunu senelerdir bıkmadan usanmadan insanlara anlatmaya çalıştım uygun bir dille. Çok ilginç cevaplar aldığım da oldu. Hiç unutamadığım "ben paramla hizmet satın alıyorum, bundan doğal ne olabilir ki?" cümlesi olmuştu. İşte o doğallık mermi olarak geri döndü-dönüyor. "En kaliteli malları onlar üretiyor ama" da duymaya en alıştığımız cevaplardan. Ne olur yani perdelerimiz kar beyaz yerine birazcık gri olsa, ama masumlar ölmese. Ne olur yani o şampuan yerine gerekirse Arap sabunu kullansak, ama bebekler katledilmese... Ya da biz çalışıp onlardan daha iyisini üretsek.
Böyle vahşetlerin sonunun gelmesini istiyorsak, üzerimize düşeni yapmaya mecburuz. Dua değil sadece, boykot da şart. "Bir benle ne olur sanki?" dememeliyiz. Herkes böyle düşünse ortada kimse kalmaz. Ama birer birer çoğalır gideriz. Tüketici birlikleri markaları açıklıyor. Lütfen ellerimizi vicdanımıza koyalım ve içtiğimiz o kolalardan-sigaralardan, kullandığımız o kozmetiklerden vazgeçelim. Biz onları kullanmazsak ölmeyiz. Ama kullandığımızda ölenler oluyor. Bir bizim dinimizin ve Efendimiz'in bakış açısına bakalım, bir de bu vahşilere! Hoş lanetlenmiş bir kavimden başka türlü davranmasını da bekleyemeyiz galiba. Allah (celle celaluhu) tüm mazlumları korusun. Olayda vefat edenlere rahmet, tüm milletimize de başsağlığı dilerim.
Sağlık durumumu merak edip soranlarınıza çok teşekkür ederim. Ablamdan haberlerinizi aldım hep. Elhamdülİllah iyiceyim. Elbette bazı sıkıntılar devam ediyor. İnşaAllah zamanla hepsi geçer. Dualarınızı her daim bekliyorum. Bundan sonra kendimi iyi hissettikçe yazı eklemeye çalışacağım. Ama bilgisayar başında fazla kalamadığım için (ziyaretinize gelsem de) sizlere yorum bırakamıyorum, kusuruma bakmayın lütfen.
Ve İstanbul'da çok kıymetli iki blogcu arkadaşımla tanışma imkanım oldu. O konuya dair bir yazım olacak inşaAllah önümüzdeki günlerde. Şimdilik müsadenizi alayım, hepinize sevgilerimle.

13 yorum:

  1. çok sevindim çok. yazını görünce firden afalladım, şaşırdım ve sevindim. hoşgeldin.. özlettin.

    o gemidekiler tarihe geçtiler, onlar adına üzülmemek sevinmek lazım. kimi şehit kimi gazi.. herkese nasip olmaz işte ...

    sevgilerimle kardeşim

    YanıtlaSil
  2. İsrail terörist devlet ve onun mallarını alanlarda katliamlarda onlara ortak oluyor.artık tüm müslümanlarca birlik olmalı ve onların mallarını boykot etmeliyiz.

    Canım Konyaya döndün demek.bende buluşmamızdaki yazıyı yazdım ama bu İsrail katliamı yüzünden yayınlayamadım.birkaç gün içinde yayınlicam inşallah.hayırlı günler

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin kardeşim,ne önemi var yorumun falan? sen iyi ol yeter biz senin yüreğinin güzelliğini biliyoruz çok şükür.
    Öfkemiz bitmedi,öyle bir zulüm ki yenilir yutulur gibi değil..
    En kısa zamanda içimize su serpecek haberler bekliyorum.Hayırlı cumalar dilerim canım.Rabbim senide eskisinden daha sağlıklı etsin inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Aslıhan cığım,

    Hayırlı cumalar canım, yazını aynen destekliyorum, hatta benim iç sesim gibi :) Birçoğumuz böyle düşünüyor biliyorum.Şimdi bir nebze de olsa gevşettiğimiz boykota kesintisiz yine devam etmek en doğrusu.Almamaya alıştıktan sonra hiç de zor değil aslında....Dua ve sağlık dileklerimle..

    YanıtlaSil
  5. istanbul yolculuğundan hoşgeldin.bunca kötü olayarın yanında blog buluşmanız eminim çok iyi gelmiştir sana.çok haklı şeyler yazmışsın hepsine canı gönülden katılıyorum.bizde aramızda konuşuruz ve hep duyarız türkler niye kaliteli mal üretmez diye ve her seferinde ne kadar gerçekçiliği var bilmiyorum ama hep fırsat verilmiyorki üreticinin önü çeşitli sebeplerle kesiliyor denir.galiba bu konulardada türkiyenin üzerinde çeşitli oyunlar dönüyor çünki biz kaliteyi üretip sunamayacak kadar düşük seviyede bir ülke değiliz bu çok açık belli..

    bu arada umarım sağlık durumun çok daha iyidir.Allah şifa versin.kendine iyi bak Allah'a emanet ol.

    ...................................
    bu yorumu yollamkta sorun yaşadım bir kaç kez gelebilir kusura bakma..

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldin güzel kardeşim, çok çok geçmiş olsun dileklerimle Rabbimin şafi ismiyle şifa diliyorum sana birtanem...(amin)

    boykot konusunda katılıyorum ve aynen devammm diyorum


    hayırlı cumalar

    dua ile...

    YanıtlaSil
  7. Aslıhancığım,sağlık haberlerini Cahide'den aldım,inşaallah tamamen iyileştiğinin haberlerini de en kısa zamanda oluruz,burada olman çok güzel.

    Bu günler birlik beraberlik günleri kalplerimiz,şehit,gazi ve cesaret sembolü kardeşlerimiz için atıyor,Rabbim bizi hep böyle beraber yapsın(amin).Sevgilerimle...
    Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  8. hoşgelmişsin...geçmiş olsun canım..yazdıklarına katılmamak mümkünmü ..yapamasakta yapmaya çalışsak bile yeter inş..

    YanıtlaSil
  9. Hastalara şifa,borçlulara eda,kimsesizlere hami,muhtaca dost eli,
    Küslere barış,işsize iş,mekanı olmayana hayırlı mekan,
    Evladı olmayana hayırlı evlad,rızgı dar olanlara bolluk,
    Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
    Dualarınız kabul,kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  10. Aslıhan cığım,

    Kandilin mübarek olsun canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. canım artık sende blogspotta bana yardımcı olabilirsin.mesela bunlarda ilginizi çekebilir kısmını nasıl yaptın.yada izleyici kitlesini..valla çok anlamıyorum bu blogspottan.diğerine alışmışım.bana mail atarsın umarım.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. unutmadan bizim karşı apartmandaki bir adamcağızda o gemiden sağ gelenlerden..Adamcağız yeni taşındığı için tanımıyorduk.törenle getirilince anladık.

    YanıtlaSil
  13. Aslıhancığım,
    sağlığın daha iyidir inşaallah,sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.