26 Haziran 2010 Cumartesi

URFA TUTKUNU - YEMEK YAPALIM - GÜMÜŞ TEPSİ BULUŞMASI

Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle sağlık durumumu sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Son kontrolümde doktor çok şükür iyiye gidiş olduğunu söyledi. İnanıyorum ki bunda sizlerin hayır duaları çok etkili oldu. Dualarınızın devamını her daim bekliyorum.
Geçtiğimiz haftalarda doktora görünmek için İstanbul'a gittiğimde sevgili yemekyapalım bana ulaştı ve evine davet etti. Hem tanışmak hem geçmiş olsun demek istemiş sağolsun. Çok sevindim. Annem ve halamla birlikte gittik. Gümüş Tepsi Hazal'ı da çağırmış aynı gün. İkisini de tanımış oldum. Annesi, ablası, kardeşi ve yengesi de vardı. Bizi çok sıcak ve samimi karşıladılar. Sağolsun yemekyapalım "sıfır tuz" diyeti yaptığımı blogdan bildiği için her şeyi iki kez yapmış. Benim için sıfır tuzlu ve diğerleri için normal olarak. Bu incelik bu firaset öyle güzel ki. Duygulanmamak elde değil. Poğaçasından içli köftesine, yaprak sarmasına varana kadar tek tek uğraşıp sıfır tuzla pişirmişler. Blogdan takip ederken "ne kadar da güzel olmuş" dediğim yemekyapalım'ın hünerlerini tatmanın bir gün nasip olacağı hiç aklıma gelmezdi doğrusu :) İlaç tedavisi gördüğüm için şu an şekeri de belli bir dozda kullanıyorum. Sevgili yemekyapalım bizim için Hatay'ın o enfes künefesini de yapınca HasbünAllah deyip gözümü karartıp yedim :) Şifa olsun diye niyet ettim. Canım Urfam'dan başka hiç bir yerde aslına uygununu bulamadığım için yemediğim künefe, gerçekten enfesti. Hasılı "bir şey yapma-zahmete girme, maksat tanışmak-sohbet etmek" dediğim halde, birbirinden güzel lezzetlerle bizi ağırlayıp mahcup ettiler. Ailesi de arkadaşlar da öyle sıcak davrandılar ki kendimi ilk tanışıyormuş gibi hissetmedim. Çok güzel vakit geçirdik ve çok hoş sohbet ettik. Benim için de güzel bir moral oldu. Yemekyapalım'ın ismen tanıyıp kendisini merak ettiğim minik Muhammed'i ile de müşerref oldum. Allah hayırlı ömür versin çok şirin bir çocuk.
Eskiden "internetten arkadaş" deyince hep kötü şeyler gelirdi aklımıza. Ama blog dünyasında tanışmak-kardeş olmak-seçmek başka bir şey. İnsan yazılarından az çok belli ediyor kendisini ve yaşam tarzını. Ve bir gönül bağı oluşuyor arada. Bu bağı görüşerek pekiştirmek de çok güzel. Blog dünyasından ilk tanıştığım, Gaziantepli yapraksarma Zeynep Ablam idi. Şimdilerde o da blogspota taşınıyor bu adreste. Bu üç arkadaşımı da tanıdığım için öyle mutluyum ki.
Bu ziyaretten son derece mutlu ayrıldım. Misafirperverlikleri ve samimiyetleri için arkadaşlarımın ikisine de ayrı ayrı teşekkür ederim, ve aileye de tabi. Elbette en büyük teşekkür, vesileler yaratıp da bizleri görüştüren Rabb'imiz'e...

11 yorum:

  1. canım öncelikle sağlık durumunun daha iyiye gidişine çok sevindim ve inşallah dualarımız seninle ve tez zamanda tamamen kurtulursun .

    bizde seni tanımaktan çok memnun olduk.halanın,annenin ve tabiki senin sıcaklığın,samimiyetin ve hoş sohbetin,bizde sanki yıllardır tanıdığımız insanlarla buluşmuş gibi hiç yabancılık çekmedik.bizde o gün çok güzel bir gün geçirdik.bende iyiki blog dünyasına girmişim ve senin gibi değerli insanları tanıdım ve yüz yüze görmediğim ama tanımaktan çok memnun olduğum ve çok sevdiğim blog arkadaşlarım ve ablalarım oldu.ablana,annene ve halana çok selamlarımı iletirim.Yemek yapalım şuan Bursada ve yarın dönücek,oda yazıyı okuduğunda eminim çok mutlu olucak bu güzel sözlerin için ve yorumunu yazıyı okuyunca yazıcak.

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel düşünmüş blogcu Arkadaşlarımız..onlara senin adına bende buradan teşekkr ediyorum..çok geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil
  3. Aslıhancım, durumunun daha iyi olduğuna çok mutlu oldum canım, Rabbimin izniyle en kısa sürede atlatıcaksın inşallah.

    Sevgili Yemek yapalım ve Hazalcığımdan da Allah razı olsun,Sanal gibi görünsede zaman-mekan olmaksızın, gerçek birliktelik olan gönülmekanında yüreklerde dualarda Mevlâ sevdiklerini biraraya getirmiş hamdolsun.

    Kalbi muhabbet ve dualarımla...

    YanıtlaSil
  4. Aslıhancığım,
    sağlık durumunla ile ilgili güzel haberlerin beni çok sevindirdi,Rabbim daha da iyi eder inşaallah.
    Bu güzel kardeşlerimizle tanışmanız çok hoşuma gitti,sizlere imrendim.Bizim de Konya'da arkadaşlarımız var gelmek nasip olursa ben de sizinle tanışmayı çok isterim,nasipse olur inşaallah,sanal alemde olsa insanların karakterleri kendisini belli ediyor bu tanışmalar sanalı gerçeğe dönüştürüyor,sözü fazla uzatmayayım hayırlı geceler,sağlıklı hayırlı günler diliyorum,Rabbime emanet ol,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle orada olmak, bu güel kardeşleri yüzyüze ben de tanımak isterdim. bakalım belki bir zaman bize de nasip olur. sevgiler..

    bu arada özletme, arada yaz:)

    YanıtlaSil
  6. dostluğunuz daim olsun.ne güzel bir birinizi görerek dostluğunuzu dahada pekiştirmişsiniz.Allah bozmasın.

    YanıtlaSil
  7. tekrar yazabilmene, sağlığının iyi olmasına çok sevindim
    herşey gönlünce olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. arkadaşım durumun iyiye gitmesi çok güzel,ALLAHIN izniyle tamamen iyleşeceksin dualarımız seninle.

    bursadaydım yeni döndüm ve döner dönmer güzel yazını okudum ve çok mutlu oldum güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim,inan bir gün görüşebileceğimiz özelliklede istanbulda olmadığından,hiç aklıma gelmezdi.

    seni yakından tanımak çok güzeldi,hilallede tanışmak isterdim ama artık imkansız gelmiyor herşey kısmet,yeterki gönüller bir olsun ve dostluklarda,çıkarsız ve samimi olunsun o zaman RABBİM nasibediyor.

    benimde interne arkadaşlaığı denince bir ön yargım vardı ama seninle tanıştıktan sonra çok şükür fikrim değişti,buradaki dostluklara artık sanal olarak bakmıyorum,seninde dediğin gibi insanlar yazılarından kendini ve bakış açısını az çok belli ediyor.

    blog dünyasına girmenin bana en büyük artısı,sen ve senin gibi değerli arkadaşları tanımak ve bilgilerinden yararlanmak oldu ALLAHA şükürler olsunki sizin gibi insanların sayısı düşündüğümden fazlaymış.

    arkadaşım duygular karşılıklıdır bende bu görüşmeden çok ama çok memnun oldum beni kırmayıp geldiğin ve böyle güzel bir gün geçirmemize vesile olduğun için çok teşekkür ederim.
    ayrıca annen ve halanlada tanışmak çok güzeldi onlara sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

    ALLAHA emanet olun

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Esra,Jibek abla,Hayatcemresi ablacım,Hilal,içses ,güzel yorumlarınız için çok sağolun ve güzel cümlelerinizi okumak beni çok mutlu etti.

    YanıtlaSil
  10. Aslıhan cığım,

    Sağlığın ile ilgili güzel haberlere çok sevindim canım.

    Blogta tanıyıp sevdiğimiz arkadaşları bir süre sonra gerçek hayatta da tanımak istiyoruz değil mi?
    Sizin buluşmanız çok hoş olmuş, maşaallah, muhabbetiniz hep böyle devam etsin.

    Görüşmek üzere,canım kardeşim AEO

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar hepinize güzel düşüncelerinizden dolayı tek tek teşekkür ederim.

    Hatice Abla ben de çok isterim tanışmayı. Konya'ya gelirseniz beklerim inş.

    Kızlar sizlerle ve ailenizle tanışmak gerçekten çok güzeldi...

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.