13 Mayıs 2010 Perşembe

KÜÇÜK BİR MERHABA

Değerli Arkadaşlarım,
Kendimde biraz daha derman bulunca sizlere bir merhaba demek istedim ve geldim. Ablam hilaltimur hem yazdıklarını hem de sizin yorumlarınızı benimle paylaşıyor. Bu dönemde beni dua ve yorumlarınızla desteklediğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca telefonla halimi soranlarınıza da çok teşekkürler. İnsan aranınca, destek görünce gerçekten çok mutlu oluyor. Ve sayfasında benden haber veren Cahide Ablam'a da ayrıca teşekkürler.
Son durumum şöyle; gerek rahatsızlıktan gerekse kullandığım ilaçlar sebebiyle ciddi bir halsizlik durumu oluyor. Bu nedenle hep dinleniyorum. Fazla yorulmak yasak. Haliyle bilgisayarı da açacak dermanım olmuyor. Ama buraya gelemesem bile sizleri unutmuyor ve dua ediyorum. Doktor üç aylık rapor verdi. Hoş vermese de işe gidecek dermanım olmayacakmış zaten. Her şeye rağmen şu anki halime binlerce hamd olsun. İlk haftalardaki hiç nefes alamayan, bir kaç adımı bile desteksiz düzgünce atamayan ve bir haftada 13 kg ödem toplayan durumu göz önüne alınca, şimdi çok çok iyiyim elhamdülİllah.
Bu rahatsızlığın bana kazandırdığı en büyük şey, hayata bakışımın değişmesi oldu. Varı yoğu kafaya takan, her şeye fazlasıyla dertlenen bir yapım vardı. "Sağlık en büyük hazinedir" gibi sözleri de anladığımı sanırdım. Oysa hiç anlamamışım. Şimdi şunu çok iyi biliyorum ki, dünyada her şey gerçekten boş. Üzüldüğüm takıldığım meseleler şimdi bana çok komik ve boş geliyor. Neredeyse gidip geliyordum ve hayatım zihnimden aktı o an. Aklımda kalansa; kırmış olabileceğim kalplerin, boşa tükettiğim zamanların, eksik yapılmış kulluğumun hesabını nasıl vereceğimdi. İnsan ölüme yaklaşınca hayatın, sağlığın ve kulluğun değerini çok daha iyi anlıyor. Bu kardeşinizden sizlere küçük bir tavsiye; üzüldüklerinizi-takıldıklarınızı tekrar gözden geçirin. Zira kısa bir zaman sonra öleceğini düşünen insan için bunların çoğu çok büyütülmüş abartılmış şeyler olarak geliyor.
Müsaadenizi alırken beni dualarınızdan eksik etmemenizi rica ediyorum. Yorumlarınızı kendim açıp okuyamasam da ablam tek tek iletecek biliyorum. Hastalığım boyunca her tür yardım ve desteği için ona da çok teşekkür ediyorum.
NOT: Sevgili Adsız, sana hakkım tabi ki helâl olsun. İçin rahat etsin. Sevgilerimle.

16 yorum:

  1. hoşgeldin Aslıhan.iyi olmana çok sevindim :) istirahat boyunca çok çok iyi olman dileğiyle.Allah'a emanet ol.

    YanıtlaSil
  2. Rabbim acil şifalar versin canım.
    ALLAH imtihanını kolaylaştırsın.

    YanıtlaSil
  3. Esselamu aleykum ve rahmetullah...
    Aslıhancığım,
    seni yeniden burada bulmak beni çok sevindirdi,inşaallah her geçen gün daha iyi olursun(amin).

    Sendeki bu bilinç hepimize lazım,sağlık elden gitmeden bu nimetlerin farkına varabilenlere,sağlığı sekteye uğradığında da sabır ve şükürle karşılayanlara ne mutlu,bunlarda ancak mü'minlerdir ve Sevgili Peygamberimizin o güzel hadis'inde buyurduğu gibi:

    "Ebû Yahyâ Suheyb İbni Sinân radıyallahu anh'den rivâyet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

    "Mü'minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü'minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur."

    Müslim, Zühd 64(Riyazü's-salihin)

    Canım kardeşim,Rabbim sana da bütün hasta mü'minlere de hayırlı şifalar versin(amin),En Emine emanet ol,hayırlı cumalar,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. selamun aleykum.

    Aslihanim kafana taktigin zulumdeki kardeslerin icinse ne guzel,ama bos seyler icinse bas tekmeyi yalan ve bos seylere.

    mesajini gozlerim dolarak okudum.rabbim sana saglik,sihhat ve hayirli uzun omur versin.yeniden aramiza donmeni,donmesende hani hilalin uzaktan Aslihan iyi cok sukur demesi bile yeter bize.sen saglikli ol,mutlu ol.

    canim rabbim sana sifa versin.insALLAH yeniden geleceksin aramiza.

    hilal tesekkur ediyorum sanada.Aslihandan haberdar ettigin icin.

    rabbime emanet ol.

    YanıtlaSil
  5. Aslıhancığım kendini daha iyi hissetmene ve bizlerle paylaşmana çok sevindim canım inşaallah daha da iyi olursun dualarımız seninle kardeşim söylediklerin gerçekten doğru ya hastalanınca yada çok sevdiğimiz birini kaybedince anlıyoruz hayatta neleri düşünmemiz gerektiğini nelerin boş olduğunu Rabbim uyananlardan eylesin inşaallah canım Allah şifa versin

    YanıtlaSil
  6. Aslıhan'cım

    Rabbim yar ve yardımcın olsun..

    en büyük hazinemiz sağlığımız canım, öpüyorum

    dua ile tatlım

    YanıtlaSil
  7. Aslıhanımmm çok bile yazmışsın canım kendini yorma lütfen. İyi olduğuna binler şükür, en kısa zamanda dahada iyi olacağına tüm kalbimle inanıyorum canım.
    Rabbim Şâfi sıfatını üzerinden eksik etmesin inşallah. Hayatımızdaki acı tecrübeler, çok büyük dersler almamıza sebep oluyor Mevlam imtihanını kolaylaştırsın güzel kardeşim. Hilalcimden de Allah razı olsun haberlerini bizden eksik etmiyor, ikinizide seviyorum en güzele emeanetimsiniz.

    YanıtlaSil
  8. dualarımız seninle
    acil şifalar, sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canım benim canııım,yaradanına kurban olayım.İyi olduğuna nasıl sevindim anlatamam.Rabbim eskisinden iyi etsin,dertlerin gitsinde geri gelmesin inşaallah.

    Sıkıntılardan hastalıklardan ancak senin gibi basiretli kişiler ibret çıkarabilir.Her şer bildiğimizde bir hayır vardır mutlaka.Rabbim yinede hastalıklarla,sıkıntılarla imtihan etmesin.
    Her zaman dualarımdasın.Seni çok seviyorum canım kardeşim...
    Hayırlı,sağlıklı ve bereketli cumalar dilerim...

    YanıtlaSil
  10. Canım benim inşallah bir an önce iyilrşirsin.Yazdığın ne kadar doğru ne kadar boş şeyleir kafamıza takıyoruz oysa her şey boş ve önmeli olanda sağlık.Bunu bilmemize rağmen takmadan da yapamıyoruz.Can çıkar huy çıkmaz derler ya aynen öyleyim herşeye üzülürüm insanların ince düşünmesini beklerim .Çok şey istediğim farkındayım.En kısa zamanda seni aramızda görmek dileğiyle....Rabbim şifalar versin.Senin gibi bir kardeşim olsun isterdim.Seni tanıyalı çok olmadı ama seni çok sevdim ben...

    YanıtlaSil
  11. O Büyük Hastalığında, Hz Eyyub Aleyhisselam efendimizin Kalbi, Duyguları nasılsa Rabbim aynı hisleri kalbinize inzal eylesin... Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşım gerçektende hayat çok kısa ve biz okadar yteferruatla uğraşıyoruzki çok rahat bir şekilde kalp kırabiliyıruz,ve ancak başımıza bir müsiber geldiğinde bunu çok iyi kavrıyoruz.
    RABBİM bildiklerimizi unutmadan hakkıyla amel edenlerden eylesin.

    ALLAH acil şifalar versin dualarımız seninle

    YanıtlaSil
  13. Canım seni görmek ne güzel, sen iyi olda gerisi boş gerçekten en büyük nimet sağlık maalesef insan kaybedince anlıyor..:(

    selam ve dua ile..

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel sizden iyi haberler almak çok çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    Tekrar çok geçmiş olsun.
    Rabbim hepimizi, hastalık gelmeden sağlığın, meşguliyet gelmeden boş vaktin, ölüm gelmeden hayatın kıymetini bilen kullarından eylesin.
    Hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
  16. aslıhancım canım benim tekrar tekrar geçmiş olsun .bu imtihandanyüzünü akıyla çıktın inş.her imtihanın sonunda hayata bakış açımız değişiyor...senin iyi haberini almak çok güzel.... sevgilerimi yolluyorum aeo

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.