12 Aralık 2010 Pazar

URFA TUTKUNU URFA'SINA GİDEMEZSE

Merhaba Arkadaşlar,

Her yıl ailemle yaptığımız Urfa seyahatlerine bu sene rahatsızlığım sebebiyle ara verdik mecburen. Bu durum benim için elbette ki çok zor oldu ama elden ne gelir. Burnumda tüttü Canım Urfam.

Bu özlemimden sonra dün Cenab-ı Hak bana çok güzel bir hediye verdi. Urfa Tutkunu Urfa'sına gidemezse, ona Urfa'dan iki misafir gelir ve az da olsa hasret giderir. Urfa'yı Neden Seviyorum adlı yazımı okuyanlar, Birecik 'in benim için çok özel olduğunu bilirler. Çünkü Birecik, Canım Urfam'a gözlerimi açtığım/adımımı attığım yerdir. Seyrine doyamadığım tarihi Birecik Köprüsü, yok olmaya yüz tutmuş kelaynak kuşları, bir türlü çıkmaya muvaffak olamadığım Birecik Kalesi ve anlatamadığım daha pek çok yönüyle gönlümde ayrı bir yeri vardır bu güzel ilçemizin.

Ben bu sene Urfam'a yine Birecik'ten giriş yapamadım ama, Allah bana Birecik'ten misafir gönderdi =) Cahide Abla'nın bloğundaki iki yazıdan dolayı tanıdık Zehra Teyze'yi. Aslında yaşlı değil ama ben teyze dedim =) Bende Urfa tutkusu onda da Urfalılık olunca, biz kendisi ile özelden de tanışmıştık. Dün ise çocuğunun işi için Konyamız'a gelmeleri gerekmiş. Buraya kadar gelmişken görüşüp hasbihal edelim istedik. Hazreti Mevlânâmız'da buluşacaktık onların vakitleri az olduğu için. Ama sonra burada bir kar kıyamet başladı ki, o soğukta dışarda buluşmak ne mümkün! Sağolsun Zehra Teyze bana kıyamadı, soğukta dışarı çıkmamı istemedi. Bize geldi. Oturduk, sohbet ettik. Çok hoş vakit geçirdik. Gelirken eli boş gelmemiş. Kendi elleriyle yaptığı o enfes isottan ve ince bir düşünce ile içine makası da koyulmuş fıstıktan getirmiş, sağolsun. Mahcup etti bizleri. Sonra Zehra Teyze'nin işini bitiren oğlu da geldi. Biraz daha oturup müsade aldılar. Annem, babam ve ben bu tanışmadan çok memnun kaldık.

Elhamdülİllah evime Urfa toprağından gelen iki kişinin ayağı değdi. Bu yıl gidemedim ama bu kadarına da şükür. Bu da olmayabilirdi. Zehra Teyze ile tanıştığım için çok mutluyum. Ve bana taaaaa Birecik'ten misafir gönderip evimizi bereketlendiren/şenlendiren Cenab-ı Hakk'a da sonsuz hamd olsun.

Yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle. Umut hep vâr olsun.

5 yorum:

  1. canımmm
    urfalım benim
    kıyamam sana kardeşim.çok geçmiş olsun evvela.
    ne diyorum ben hep.üzülme sen.önce sağlığın gelsin yerine gider hasret giderirsin memleketine.
    hem bak misafirlerin unutturmuştur azıcık hasretini..sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Allah senden de onlardan da razı olsun.
    Zehra ablayı bende çok seviyorum.Hani bazen kızsakta arada sırada internet böyle güzelliklere de vesile oluyor.Her işte bir hayır vardır...

    YanıtlaSil
  3. Esselamu aleykum,
    Sevgili Aslıhan ne güzel bir tevafuk olmuş, sen Urfa'ya gidemesende Urfa sana gelmiş...
    hayırlı haftalar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Minticim sağolasın. Haklısın, önce sağlık =)

    Cahide Ablacığım sağolasın. Amin cümlemizden. Evet haklısın. Allah (cc) şaşırtmasın, güzel kullanınca internetin çok güzel yönleri var. Sizleri hep internet vesilesiyle tanıdım mesela =)

    Ve Aleykum Selam Hatice Abla, sağolasın.

    YanıtlaSil
  5. ayyyy ne güzel sen bu yıl gidemedim diye hasret çekerken Rabbim nasıl severmiş ki seni Aslıhanım
    Urfanın toprağından birilerini misafir eylemiş hanenize mutluluğunu çok iyi anlıyorum canım ben buraya ilk geldiğim zamanlarda 3 yıl Türkiye me gelemedim ve her Ramazan da ve Hac da gelen misafirler bizi nasıl mutlu ederdi ancak ben biliyorum o mutluluğu anladııın?:))
    sağlıkla huzurla kal canım hemşehrim bakarsın bir gün tanışır kaynalırız:) inşaallah

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.