Biraz yoğunluk biraz yorgunluk derken arşivimde tarifler birikti. Bunlardan bir kaçını bari yayınlayayım dedim. Kereviz kızartmasını sevgili iç ses'te görmüştüm. Açık konuşmak gerekirse "kokar herhalde, güzel olmaz" diye düşünüyordum. Ama merak ettim ve denedim. O akşam babam yemekte ne var diye sordu. "Kereviz kızartması" deyince (Allah günah yazmasın) yüzü ekşidi çünkü kereviz kokuyor diye önyargılıydı =) Sonra sofraya bir oturduk ki babam ard arda götürmeye başladı =) Ben yerken yoğurt da aldım yanına. Belki limon sıkarak da güzel olabilir. Karnabahar kızartmasını andıyordu ve kokmuyordu. "Immmm vazgeçilmez bir tat" demesem de "oooo beklediğimden çok daha güzel olmuş" dedim. Deneyin zararlı çıkmazsınız. Sevgili iç ses'e teşekkürlerimle işte tarifimiz:
Malzemeler:
* 1,5 küçük boy kereviz
* Kızartmak için yağ
Hamuru için:
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* biraz tuz
* Çay kaşığının ucuyla karbonat
* Un (kek hamurundan biraz daha akışkan bir hamur olacak)
Kerevizleri temizledikten sonra yarım santim incelikte yuvarlak yada yarım ay şeklinde dilimleyin. Hazırladığınız hamura bulayın ve kızartın. Afiyet olsun.
selamun aleykum.
YanıtlaSilsenin babada az degil.:)babalar ve kocalar hep aynimi olur?:)
ellerine saglik arkadasim.bugun masallahin var,costun:))
ben hayatimda hic kereviz yemedim,denemeye korkuyorum:)
afiyet bal olsun,hayirli gunler diliyorum arkadasim.
selam canım bende kereviz kokar zannederdim yemezdim geçen yıl eltim pişirdi bir tadına bak kokusu falan yok diye ısrar etti bende tattım ve bir tabak dolusu yedim meğer kokusu sadece saplarında yapraklarındaymış:D
YanıtlaSilşimdilerde en sevdiğim sebzelerden biri oldu eltimden Allah razı olsun
senin tarifde değişik geld ama kızartma yasağımız var şimdilik denemem mümkün değil size fiyet bal olsun sevgiler Aynur
bende hiç denemedim güzelse yapmak lazım size şifalar olsun
YanıtlaSilAslıhan cım,
YanıtlaSilhiç denemediğim bir tarif. Ellerine sağlık. Kereviz sever biri olarak zamanı geçmeden alıp denemeliyim, sevgilerimle...
Şimdiye kadar hiç yemedim,aslında çok şifalı bir sebze denemek lazım.Ellerine sağlık,selam ve dua ile...
YanıtlaSilcanım hepsı de cok guzel görunuyor.kerevız kızartmasıda ılgınc:)guzeldır mutlaka.sevgiler
YanıtlaSilbende bu tarifi ilk sende gördüm ama tadı karnabahar kızartmasına benziyorsa çok güzeldir.eline sağlık canım.hayırlı günler
YanıtlaSilyaa babam yediyse kesin ben de yiyebilirim:) hem kereviz yiyemeyen biri olarak bu sayede belki yiyebilirim de onun vitamininden de faydalanırım böylece
YanıtlaSilCanım ilginç tariflere bayılırım tam benlik olmuş bu kızartmalar..
YanıtlaSilHazır pazardan kereviz almışken deniyim inşaallah..
ellerine sağlık sevgiler canım
Kerevizi severim ama hiç böyle denememiştim,tadını merak ettim,sen beğendiysen güzeldir :) eline sağlık,
YanıtlaSilRabbime emanet ol,
sevgilerimle...
Aslıhan'cım canım benim.Daha bu yaşta bu kadar mahiresiniz ya size ne diyeyim:)
YanıtlaSilDaha geçen gün görünce bu tarifi bende yapmak istedim ama kereviz yok:)
Burada kimse bilmiyor,yemiyormuş.Tam bir sebze hastası olan ben,sevdiğim sebzelerin bazılarını burada bulamıyorum.Ama olsun, olanlara şükür değil mi canım?
Ellerin dert görmesin bitanem,hayırlarla kal...
eline sağlık.beğenmenize sevindim.yazdığın gibi çok vazgeçilmez bir lezzet olmasada değişik bir alternatif helede baban gibi kerevize yüz ekşitenler için :)
YanıtlaSilkereviz yaprağıyla sunumda çok estetik olmuş :)
harika görünüyor ellerine saglık. yeni yıla urfada girdim. ablam urfada oturuyor.blog keyfe seyran beni ziyaret edersenız blognu görebilirsiniz.istersenız tabı kı. 3 gün kaldım gezdik doya doya urfayı baya bi alış verişte yapmışım .sevgiler...
YanıtlaSilBu tarifi duymuştum kereviz sever biri olarak denemeliyim.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilAslıhancım, bende birçok kişi gibi kerevizi denediğim halde yiyememiştim ama senin tarifin dikkatimi çekti ellerine sağlık canım. Burada, kereviz sapı hemen hemen her yemeğin yanında çiğ olarak servis edililiyor, pırasa kalınlığında içi boş "boru gibi":)birşey ama tadına bayılıyorum yoğurtlu mayonezli sosla atıştırmalık olarak bile çokgüzel.
YanıtlaSilVe Aleykumus Selam,
YanıtlaSilHepinize teşekkürler Arkadaşlar.
Deneyenler sonucu benimle paylaşırlarsa sevinirim.
Cahide Ablacım burdan yollasam Mardin'e gelene kadar bozulur mu acaba =) Sebzeleri ben de severim. İnş denemen nasip olur.
Sevgili cansudere, hoşgeldiniz. Ablanızla tanışıyorum. Bloğunda o da bahsetmişti yeniyılda Urfa'da olduğunuzdan. Memnun kalmışsınız ne güzel.
Jibekciğim saplarını hiç öyle denememiştim. Aklımda olsun. Sağolasın =)
canımcım seni mimledim :)
YanıtlaSilSelamün'aleyküm aslıhan'cım nasılsın yavrum, çok sağol başsağlığı dileklerin için, 30'uncu cüzü istemişsin sana veriyorum. 5 nisan günü o gecesi 40'ıncı gecesi okunacak kısmetse seni çok öpüyorum hayırlı geceler,anneciğine çok selamı'mı söyle.
YanıtlaSilakşam aldığım kerevizleri nasıl pişirsem diye araştırırken gördüm sizi. Hiç böylesi aklıma gelmemiştir. bir deneyelim bakalım... tşk ederiz tarif için. bu arada bloğunuz çok renkli izlemeye alındınız. sevgiler..
YanıtlaSilÇok ilginç geldi deneyelim eline sağlık canım
YanıtlaSilFarklı ve güzel bir tarif olmuş arkadaşım ellerine sağlık. Ayrıca sizi kendi bloguma beklerim. Sevgiler...
YanıtlaSilFarklı bir tarif olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilgüzel kardeşim ne hoş bir tarif olmuş bende kerevizi çocuklara yedirmeye çalışıyorum .bunuda deneyeceğim inş .sevgiler aeo
YanıtlaSilTubacım bakamadım kaç gündür yoğunluktan. Kusura kalma.
YanıtlaSilVe Aleykumus Selam Sacide Teyze. Tamam inş, 30 benim. Annem de size başsağlığı diliyor.
Sevgili Sevgi, çok teşekkür ederim. Ben size bakamadım henüz yoğunluktan. Birazdan geliyorum inş ziyarete =)
Keyfeseyran, Yenimoda, Esra teşekkürler. Yeni moda geliyorum inş ziyarete.
Aysun abla böyle severler inş.
Deneyenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Hepinize sevgilerimle.
Aslıhan cığım,
YanıtlaSilBalık çorbası yorumuna, sitemde cevap yazdım.Her şey yolunda değil mi? Tarifin güncellenmeyince merak ettim,sevgilerimle canım...
Cevap için çok teşekkür ederim Mine Ablacım. Yokluğumu fark edip hal hatır sorduğun için de =) Yoğunluktan kaç gündür ne yazabildim ne okuyabildim. Az önce ekledim yeni bir yazı. Çorbayı deneyince fkrimi seninle paylaşacağım inşaAllah. Hayırlı akşamlar.
YanıtlaSilAslıhan hiç denemedim ilk kez duyuyorum hatta kereviz kızartmasını ama eminim ki tadı güzel oluyordur kokusunun hiç kalmayacağına da eminim denemek lazım, dolapta da kereviz var ama ev ahalisi diyette zeytinyağlı yapacağım herhalde bakalım ama aklımda bu tarifin bir ara yapmak istiyorum ellerine sağlık babacığına da afiyetler olsun :)
YanıtlaSilÇok değişik hiç yapmadım,deneyeyim.Ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrrr....
YanıtlaSilHandenur deneyince seveceğini düşünüyorum =)
YanıtlaSilAnnemineli, denerseniz afiyet olsun. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.