27 Şubat 2010 Cumartesi

KEREVİZ KIZARTMASI


Biraz yoğunluk biraz yorgunluk derken arşivimde tarifler birikti. Bunlardan bir kaçını bari yayınlayayım dedim. Kereviz kızartmasını sevgili iç ses'te görmüştüm. Açık konuşmak gerekirse "kokar herhalde, güzel olmaz" diye düşünüyordum. Ama merak ettim ve denedim. O akşam babam yemekte ne var diye sordu. "Kereviz kızartması" deyince (Allah günah yazmasın) yüzü ekşidi çünkü kereviz kokuyor diye önyargılıydı =) Sonra sofraya bir oturduk ki babam ard arda götürmeye başladı =) Ben yerken yoğurt da aldım yanına. Belki limon sıkarak da güzel olabilir. Karnabahar kızartmasını andıyordu ve kokmuyordu. "Immmm vazgeçilmez bir tat" demesem de "oooo beklediğimden çok daha güzel olmuş" dedim. Deneyin zararlı çıkmazsınız. Sevgili iç ses'e teşekkürlerimle işte tarifimiz:


Malzemeler:

* 1,5 küçük boy kereviz
* Kızartmak için yağ


Hamuru için:

* 1 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* biraz tuz
* Çay kaşığının ucuyla karbonat
* Un (kek hamurundan biraz daha akışkan bir hamur olacak)

Kerevizleri temizledikten sonra yarım santim incelikte yuvarlak yada yarım ay şeklinde dilimleyin. Hazırladığınız hamura bulayın ve kızartın. Afiyet olsun.

29 yorum:

  1. selamun aleykum.

    senin babada az degil.:)babalar ve kocalar hep aynimi olur?:)

    ellerine saglik arkadasim.bugun masallahin var,costun:))

    ben hayatimda hic kereviz yemedim,denemeye korkuyorum:)

    afiyet bal olsun,hayirli gunler diliyorum arkadasim.

    YanıtlaSil
  2. selam canım bende kereviz kokar zannederdim yemezdim geçen yıl eltim pişirdi bir tadına bak kokusu falan yok diye ısrar etti bende tattım ve bir tabak dolusu yedim meğer kokusu sadece saplarında yapraklarındaymış:D
    şimdilerde en sevdiğim sebzelerden biri oldu eltimden Allah razı olsun
    senin tarifde değişik geld ama kızartma yasağımız var şimdilik denemem mümkün değil size fiyet bal olsun sevgiler Aynur

    YanıtlaSil
  3. bende hiç denemedim güzelse yapmak lazım size şifalar olsun

    YanıtlaSil
  4. Aslıhan cım,
    hiç denemediğim bir tarif. Ellerine sağlık. Kereviz sever biri olarak zamanı geçmeden alıp denemeliyim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Şimdiye kadar hiç yemedim,aslında çok şifalı bir sebze denemek lazım.Ellerine sağlık,selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  6. canım hepsı de cok guzel görunuyor.kerevız kızartmasıda ılgınc:)guzeldır mutlaka.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. bende bu tarifi ilk sende gördüm ama tadı karnabahar kızartmasına benziyorsa çok güzeldir.eline sağlık canım.hayırlı günler

    YanıtlaSil
  8. yaa babam yediyse kesin ben de yiyebilirim:) hem kereviz yiyemeyen biri olarak bu sayede belki yiyebilirim de onun vitamininden de faydalanırım böylece

    YanıtlaSil
  9. Canım ilginç tariflere bayılırım tam benlik olmuş bu kızartmalar..

    Hazır pazardan kereviz almışken deniyim inşaallah..

    ellerine sağlık sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. Kerevizi severim ama hiç böyle denememiştim,tadını merak ettim,sen beğendiysen güzeldir :) eline sağlık,
    Rabbime emanet ol,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Aslıhan'cım canım benim.Daha bu yaşta bu kadar mahiresiniz ya size ne diyeyim:)
    Daha geçen gün görünce bu tarifi bende yapmak istedim ama kereviz yok:)
    Burada kimse bilmiyor,yemiyormuş.Tam bir sebze hastası olan ben,sevdiğim sebzelerin bazılarını burada bulamıyorum.Ama olsun, olanlara şükür değil mi canım?
    Ellerin dert görmesin bitanem,hayırlarla kal...

    YanıtlaSil
  12. eline sağlık.beğenmenize sevindim.yazdığın gibi çok vazgeçilmez bir lezzet olmasada değişik bir alternatif helede baban gibi kerevize yüz ekşitenler için :)

    kereviz yaprağıyla sunumda çok estetik olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. harika görünüyor ellerine saglık. yeni yıla urfada girdim. ablam urfada oturuyor.blog keyfe seyran beni ziyaret edersenız blognu görebilirsiniz.istersenız tabı kı. 3 gün kaldım gezdik doya doya urfayı baya bi alış verişte yapmışım .sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi duymuştum kereviz sever biri olarak denemeliyim.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  15. Aslıhancım, bende birçok kişi gibi kerevizi denediğim halde yiyememiştim ama senin tarifin dikkatimi çekti ellerine sağlık canım. Burada, kereviz sapı hemen hemen her yemeğin yanında çiğ olarak servis edililiyor, pırasa kalınlığında içi boş "boru gibi":)birşey ama tadına bayılıyorum yoğurtlu mayonezli sosla atıştırmalık olarak bile çokgüzel.

    YanıtlaSil
  16. Ve Aleykumus Selam,

    Hepinize teşekkürler Arkadaşlar.

    Deneyenler sonucu benimle paylaşırlarsa sevinirim.

    Cahide Ablacım burdan yollasam Mardin'e gelene kadar bozulur mu acaba =) Sebzeleri ben de severim. İnş denemen nasip olur.

    Sevgili cansudere, hoşgeldiniz. Ablanızla tanışıyorum. Bloğunda o da bahsetmişti yeniyılda Urfa'da olduğunuzdan. Memnun kalmışsınız ne güzel.

    Jibekciğim saplarını hiç öyle denememiştim. Aklımda olsun. Sağolasın =)

    YanıtlaSil
  17. canımcım seni mimledim :)

    YanıtlaSil
  18. Selamün'aleyküm aslıhan'cım nasılsın yavrum, çok sağol başsağlığı dileklerin için, 30'uncu cüzü istemişsin sana veriyorum. 5 nisan günü o gecesi 40'ıncı gecesi okunacak kısmetse seni çok öpüyorum hayırlı geceler,anneciğine çok selamı'mı söyle.

    YanıtlaSil
  19. akşam aldığım kerevizleri nasıl pişirsem diye araştırırken gördüm sizi. Hiç böylesi aklıma gelmemiştir. bir deneyelim bakalım... tşk ederiz tarif için. bu arada bloğunuz çok renkli izlemeye alındınız. sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Çok ilginç geldi deneyelim eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  21. Farklı ve güzel bir tarif olmuş arkadaşım ellerine sağlık. Ayrıca sizi kendi bloguma beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Farklı bir tarif olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  23. güzel kardeşim ne hoş bir tarif olmuş bende kerevizi çocuklara yedirmeye çalışıyorum .bunuda deneyeceğim inş .sevgiler aeo

    YanıtlaSil
  24. Tubacım bakamadım kaç gündür yoğunluktan. Kusura kalma.

    Ve Aleykumus Selam Sacide Teyze. Tamam inş, 30 benim. Annem de size başsağlığı diliyor.

    Sevgili Sevgi, çok teşekkür ederim. Ben size bakamadım henüz yoğunluktan. Birazdan geliyorum inş ziyarete =)

    Keyfeseyran, Yenimoda, Esra teşekkürler. Yeni moda geliyorum inş ziyarete.

    Aysun abla böyle severler inş.

    Deneyenler fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

    Hepinize sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  25. Aslıhan cığım,

    Balık çorbası yorumuna, sitemde cevap yazdım.Her şey yolunda değil mi? Tarifin güncellenmeyince merak ettim,sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  26. Cevap için çok teşekkür ederim Mine Ablacım. Yokluğumu fark edip hal hatır sorduğun için de =) Yoğunluktan kaç gündür ne yazabildim ne okuyabildim. Az önce ekledim yeni bir yazı. Çorbayı deneyince fkrimi seninle paylaşacağım inşaAllah. Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  27. Aslıhan hiç denemedim ilk kez duyuyorum hatta kereviz kızartmasını ama eminim ki tadı güzel oluyordur kokusunun hiç kalmayacağına da eminim denemek lazım, dolapta da kereviz var ama ev ahalisi diyette zeytinyağlı yapacağım herhalde bakalım ama aklımda bu tarifin bir ara yapmak istiyorum ellerine sağlık babacığına da afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  28. Çok değişik hiç yapmadım,deneyeyim.Ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrrr....

    YanıtlaSil
  29. Handenur deneyince seveceğini düşünüyorum =)

    Annemineli, denerseniz afiyet olsun. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil

Hayatın kendisi bir yorumdur aslında. Özgün ol, kendi hikayeni yaşa.
Yorumlarınızla mutlu oluyorum. Hepinize teşekkürler.